Coś wiesz może na ten temat ? Skorzystam chętnie znowu z Twoich porad
pozdrówka
"Always look on the bright side of life"
1204370515000
Cregg
Wysłana - 01 marca 2008 12:37
w truchcie najbardziej ekonomiczna technike musisz sam znaleźć , sam musisz wywnioskować przy jakiej długosci kroku sie najmniej meczysz itd. A technike sprintu znajdziesz na forum, bo widziałem kilka tematów z tym związanych
Chwila moralnego kaca - jak gówno z siebie dajesz, to do Ciebie wraca.
8,5m/s ;)
1204371421000
shula
Wysłana - 01 marca 2008 13:00
witam dancyk21. co do pudziana to ja go podziwiam,wszyscy tam koksują i przegrywają z nim!on jest bezkonkurencyjny.ma świetne przygotowanie,jest wszechstronny dlatego wygrywa! co do techniki biegu to wiem sporo,tu na forum jest temat o skipach jest dobry polecam.ja postaram się dodać coś od siebie. ale narazie to idę na basen...
"odrobina aromatu zawsze pozostaje na ręce która podaje ci różę"
jest masa ćwiczeń,jedyne co mogę dodać od siebie to praca nad oddechem.np. rytmy oddechowe-podczas ćw.biegowych starasz się biegać dwa wdechy jeden wydech,i na odwrót. następnie wdech 5 cykli ruchu i wydech 5 cykli. następnie bieg na jednym wdechu,tyle ile możecie.-ale ostrożnie z tym!!! jeśli chodzi o plan ogólny to można wplatać te ćw.podczas treningu.
Shula mnie głównie chodzi o technikę, ostatnio trener mi zwrócił głównie uwagę na to,że biegam na palcach i za nisko podnosze nogę.Te filmiki co zamieściłeś są wypaśne, jak Ty je wynajdujesz w necie :) ?
"Always look on the bright side of life"
1204387125000
shula
Wysłana - 01 marca 2008 17:23
wiem czego szukać ponieważ sam trenuję!teraz to dla zabawy,ale był czas,że całkiem na poważnie sportem się zajmowałem,takim przez duże"S".tak więc wiem trochę.wpisuje nazwy ćw.po angielsku i jeśli jest to o co mi chodziło to wklejam.