logo
zamknij zamknij

Tatar

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 616

0 5 0
napisał(a)
TopPerfect
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 134 Wiek 17 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 1489
Nie wiem czy trafiłem na dobry dział ale mniejsza o to.
Powie mi ktoś jak to jest z tym tatarem? Jeść czy nie jeść? Strasznie uwielbiam tatar ale wystarczy się trochę zaczytac to odradzaja bo tasiemiec itp. Jakie jest prawdopodobieństwo że po zjedzeniu tataru zachoruje na jakiegoś pasożyta? Jeśli chodzi o wolowine to mamy swojska, ''ze wsi'', . Ostatnio trochę się tego najadlem i mam jakieś dziwne przeczucia ale to raczej sprawa tych wszystkich artykułów..


Zmieniony przez - TopPerfect w dniu 2017-03-01 18:46:12
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Szumik
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 293 Wiek 26 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 5894
Cóż jeśli chodzi o mięso do jedzenia na surowo to nie bawiłbym się w swojską żywność tylko jednak postawił na większe hodowle gdzie jednak bardziej rygorystycznie podchodzą do higieny. Tym bardziej że w Polsce raczej nie hoduje się bydła ras mięsnych tylko mleczne.
napisał(a)
K_PS
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3816 Napisanych postów 34549 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 250140
Tatar to świetny element diety

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

napisał(a)
Andzia2376
Ekspert
Szacuny 100 Napisanych postów 174 Wiek 24 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 5413
Myśle, ze jest małe prawdopodobieństwo kupna mięsa tym bardziej przeznaczonego do jedzenia na surowo zakażonego jakimś pasożytem. Testy i higiena jakie są wymagane przy produkcji oraz możliwośc dopuszczenia tego towaru do obrotu są bardzo wysokie. A co do ogólnego "odrobaczania" to każdy kto ma kontakt ze zwierzętami powinien profilaktycznie odrobaczac sie co pol roku. Poza tym pasożyta można złapać od niedomytych warzyw itp Wiec tatar nie jest jedyna opcja. Polecam do rodzinnego co pol roku z prośba o vermox w celach profilaktycznych i nie ma problemu ;) a z domowych metod to pestki dyni, czosnek, ogórki kiszone, kapusta kiszona
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1935 Napisanych postów 19812 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 80468
Jem przez wiele lat i nigdy mi nic nie było

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

"JAGLACKI"- czyli pyszne placki z kaszy jaglanej i tuńczyka.

Następny temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD-Marzec 2017

Plan treningowy dla początkujących kobiet

Ziemniaki a odchudzanie

Pas treningowy – używać czy nie?

WIELKI powrót Marty Banasik!

Ekspresowa "pizza" z ciecierzycy

Co dają spalacze tłuszczu?

Prosty sposób na dostarczenie wapnia i magnezu

Mateusz Zagórowski - Mistrz Polski w kategorii Kulturystyka Mężczyzn do 90 kg