Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 371 razy
Autor

Tarczowka a mocowanie

Nasteq

Wysłana - 11 października 2009 18:28    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Otóż chce zakupić do rowerku hamulce tarczowe z przodu mam mocowanie na zacisk jednak nie wiem jak z tyłu. Są dwie dziurki ale to chyba nie od tego. Na allegro widziałem jakieś adaptery do hamulców tarczowych. Mógłby mi ktoś powiedzieć o co z tym chodzi ? i czy będę musiał używać tego adaptera.

http://odsiebie.com/pokaz/6077413---3062.html

Zmieniony przez - Nasteq w dniu 2009-10-11 18:29:58

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 października 2009 20:32 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

zaborek

Wysłana - 11 października 2009 20:32    Edytuj Cytuj
wynika że nie mozesz mieć tarcz z tylu

Moderator:
-Sporty Extremalne-
-Rowery-

palucio

Wysłana - 11 października 2009 22:23    Edytuj Cytuj
witam
te dwie dziurki to moze byc mocowanie na bagaznik a adaptery sa po to abys mogl ustawic je prawidlowo bo sa rozne rozmiary trarcz. pozdro

hwdp

Nasteq

Wysłana - 17 października 2009 16:26    Edytuj Cytuj
Ok.
Powiedzcie mi jeszcze czy da rade kupić jakiś w miarę dobry hamulec tarczowy do ok. 150zł. Raczej za tą sumę nie kupie nic hydraulicznego ale może jakieś mechaniczne. Chociaż widziałem na allegro hydraulikę na przód za 180zł, niektórzy mówią że kupując tanią hydraulikę nie odczuje różnicy od V-braków

Zmieniony przez - Nasteq w dniu 2009-10-17 16:26:41

MatiDH1993

Wysłana - 18 października 2009 20:17    Edytuj  Cytuj
kup sobie Accent Freezer 8" jak na mechaniczne one śa najlepsze :)http://allegro.pl/item772726832_hamulce_przednie_accent_freezer_dh_8.html zdecydowanie polecam :)!!

Nasteq

Wysłana - 18 października 2009 22:16    Edytuj Cytuj
ok, jak coś to wezmę te freezery.

Tak zastanowiłem się trochę i pomyślałem czy warto kupować przednią tarczówkę, z tego co mi się wydaję i tak za mocno nie bedę mógł zahamować przednim kołem. Co o tym myślicie ?

MatiDH1993

Wysłana - 19 października 2009 17:12    Edytuj Cytuj
ja myślę że warto i to bardzo przodem się hamuje więcej niż tyłem....ale też zależy jak jeździsz i w jakim terenie :)

Bajsykul

Wysłana - 24 października 2009 23:10    Edytuj Cytuj
..no ja np. bardzo rzadko używam przedniego hamulca...tzn używam,ale jako wspomożenie tylnego, samym przednim nigdy nie hamuję - z tych moich górek bym wyłożyła jak długa;p

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tarczowka a mocowanie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.