Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 8007 razy
słowa kluczowe: taekwondo 
Autor

Taekwondo ITF vs WTF

monry

Wysłana - 14 października 2004 18:50    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jakie sa roznice miedzy TaeKwonDo WTF i ITF przez opcje szukaj nie znalazlem satysfakcjonujacego mnie wyniku wiec pytam. I co wolicie Itf cz Wtf??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 października 2004 21:24 
W większości przypadków polecamy:

Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Saracen

Wysłana - 14 października 2004 21:24    Edytuj Cytuj
Zasadniczo różnią się przepisami walki w WTF na przykład nie można używać pięści do uderzeń na głowe i używa się zbroi tzn. hoga na korpus w ITF masz pięści na głowe, rękawice bokserskie na ręce i "buty" ochraniacze na stopy. Poza tym WTF jest na olipiadzie a ITF nie, no i w ITF są konkurencje układów formalnych na zawodach i techniki specjalne na zawodacn a w WTF tylko kyorugi (walka). Myśle że, z tego co powiedziałeś najlepszy jest...GTF bo sam do tego należe od niedawna, a tak poważnie to chyba ITF będzie trafniejszym wyborem zależy wszystko od tego czego oczekujesz po treningach...

Zmieniony przez - Saracen w dniu 2004-10-14 21:29:51

malibu

Wysłana - 15 października 2004 17:54    Edytuj Cytuj
W WTF-ie są praktycznie same nogi,ręce są bez udezen na twarz, stoisz bokiem do przeciwnika, garde na wysokości Hoga(ochraniacz na tułów), czyli mało realistyczna walka. Ja tam wole GTF i Kickboxing.

"Lepiej zużywać się niż rdzewieć"

monry

Wysłana - 15 października 2004 18:54    Edytuj Cytuj
co to jest to GTF

sirChris

Wysłana - 16 października 2004 17:48    Edytuj Cytuj

Lublin - wiosenna stolica Polski

monry

Wysłana - 17 października 2004 12:57    Edytuj Cytuj
A czym się różni od WTF i ITF??

GizmoTKD Bushido24.pl

Wysłana - 17 października 2004 13:15    Edytuj Cytuj
GTF wywodzi się z ITF i jest do niego bardzo podobne.

To, co w Polsce zwykło określać sie mianem GTF, czyli Polska Unia TKD, jest jednak dość daleka od światowego GTF. Przede wszystkim wzawodach są 2 systemy walki, przerywany i ciągły, i dozwolony jest dużo mocniejszy kontakt...

Gizmo

"Dan" Freestyle Taekwondo & Kickboxing - Emerytowany Doradca w "Stylach Tradycyjnych"
Znawca -

Teo ITF

Wysłana - 17 października 2004 13:15    Edytuj Cytuj
polecam itf,napewno lepiej zrobisz niz gdybys mial wybrac wtf, a co do gtf nie wiem bo nigdy nie mialem z nim kontakktu ani jakiegos info o nim

GizmoTKD Bushido24.pl

Wysłana - 17 października 2004 13:24    Edytuj Cytuj
Polecam wybranie dobrej sekcji i trenera, a nie sugerowanie się federacją.

Gizmo

"Dan" Freestyle Taekwondo & Kickboxing - Emerytowany Doradca w "Stylach Tradycyjnych"
Znawca -

Hadouken

Wysłana - 17 października 2004 13:46    Edytuj Cytuj
Slyszalem (oprocz tego co powiedzieliscie), ze w ITF jest tylko semi-contact, a WTF mimo, ze macie same nogi, jest full. Nie wiem czy to prawda.

Pozdrawiam

monry

Wysłana - 17 października 2004 14:17    Edytuj Cytuj
co do wybierania to nie ma tu co mowic bo naleze juz do wtf tylko chcialem porownac. bo jak ogladam filmiki itf to niektore walki polegaja na waleniu piesciami na oslep. dlatego wydaje mi sie ze lepsze jest wtf. ale piszcie dalej swoje opinie i poprawcie mnie jezeli sie pomylilem!! aha i czemu wszyscy uwazacie ze lepsze jest itf??

Odpowiedzi jest na 9 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Taekwondo ITF vs WTF

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.