Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1305 razy
słowa kluczowe: taekwondo  pare  pytan 
Autor

Taekwondo - Pare pytan

Michalix

Wysłana - 05 sierpnia 2008 11:53    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
Mam zamiar od wrzesnia isc na Taekwondo, tylko zastanawiaja mnie dwie sprawy.

1) Czy da sie taekwondo polacyzc z silownia?
Pon-silownia
Wto-taekwondo
Sro-silownia
Czw-taekwondo
Pia-silownia
Sob-wolne
Ndz-wolne
czy dac taekwondo po silowni? czy w dni NT? Nie bedzie to sprzeczne z regeneracja?

2)Nosze soczewki kontaktowe.
Czy jak bede chodzic na trening bede musial je sciagac czy moge w nich cwiczyc?

3)Czy do taekwondo trzeba byc chuderlakiem czy mozna miec juz spora lapke i ogolnie sylwetke godna podziwu a nie jakies suche miesko?

Pzdr.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 sierpnia 2008 12:04 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

iza121

Wysłana - 05 sierpnia 2008 12:04    Edytuj Cytuj
Jeżeli twoim priorytetem będzie budowanie masy to raczej ciężko będzie ci połączyć sport typowo wytrzymałościowy z siłownią. Co innego jak chcesz budować siłę czy wytrzymałość

Co do szkieł kontaktowyw to będziesz musiał je zdejmować, gdyż w każdej chwili mogą ci wypaść

Nie musisz być typowym chuderlakiem jeżeli pomimo swojej masy jesteś zwinny, skoczny i wytrzymały to myślę że masa nie ma przeszkód

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

searme

Wysłana - 05 sierpnia 2008 14:19    Edytuj Cytuj
Co do szkieł kontaktowyw to będziesz musiał je zdejmować, gdyż w każdej chwili mogą ci wypaść

Bzdura. Całe życie trenowałam w soczewkach, jak zresztą mnóśtwo innych. Przez 12 lat wypadło mi (jedno) dokładnie dwa razy, w sparingu przy sierpowym. Nie wyobrażam sobie treningu bez nich.

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

Znawca -

bonku5

Wysłana - 05 sierpnia 2008 15:30    Edytuj Cytuj
Searme ma całkowitą racje. Kupe ludzi trenuje w szkłach kontaktowych i zupełnie w niczym nie przeszkadzają.

Jesli chodzi o siłownie w połączeniu z Taekwondo również nie widzę przeszkód. Bardzo duża część ludzi trenuje jednocześnie to i to. Jeśli chce sie mieć nie zatłuszczoną sylwetkę i tak trzeba wykonywać ćwiczenia aerobowe na siłowni, zatem trening sztuk walki nie jest przeszkodą. Zresztą widać to np. po bokserach którzy mają intensywne treningi i do tego duża ich część wygląda nienagannie

iza121

Wysłana - 05 sierpnia 2008 20:39    Edytuj Cytuj
Kupa ludzi, szczerze nie znam nikogo i napewno ja wolałabym je zdjąć

A co do siłowni to kolega widać bardziej się skupia na masie (chociaż z drugiej strony twoje aktualne wymiary są ok i jeśli dużo nie chcesz w nich zmieniać to nie ma przeciwskazać. Co innego jak mażysz o łapie 42 np

Michalix

Wysłana - 05 sierpnia 2008 20:55    Edytuj Cytuj
1) wiec co do silowni to wlasnie marze o wyrzezbiona lapke 40 - 42cm
no i szesciopaku, a wymiary troche nieaktualne ;>
2) Skoro tylu nosi soczewek to tez bede nosic, w sumie mi sie jeszcze nigdy nie zdarzylo zeby mi wypadly, ani w basenie ani podczas jakiejs bojki wiec mysle ze moga byc.

tylko jak z regeneracja?
po silka
wt tkd
sr silka
cz tkd
pi silka
so wolne
nd wolne

searme

Wysłana - 05 sierpnia 2008 20:56    Edytuj Cytuj
Kupa ludzi, szczerze nie znam nikogo i napewno ja wolałabym je zdjąć

Może nawet nie wiesz, że ktoś je nosi?

Miałaś na oku soczewkę, wiesz jak ona jest zbudowana? To jest w duzej mierze woda, 'stapia' się z powierzchnią oka i trzeba się baardzo napracować żeby wypadła. Na pewno nie wylatuje sama z siebie, od podskoków, gwałtownych ruchów czy coś.

Zmieniony przez - searme w dniu 2008-08-05 20:56:50

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

Znawca -

bonku5

Wysłana - 05 sierpnia 2008 21:09    Edytuj Cytuj
Jesli osiągniecie 42 jest przeszkodą to smiech na sali. Ja trenuje dobrych kilka lat TKD i siłka z przerwami i mam 42. No teraz przez wakacje 41 bo nie ma czasu zjesc dobrze :p hehe

Tyle ze 6 paka to nie ma ;) ah to piwko

weaself

Wysłana - 05 sierpnia 2008 21:23    Edytuj Cytuj
Soczewki kontaktowe to swietna sprawa do uprawiania sportu. Kulam sie w nich zazwyczaj po macie (Bi-Dzej-Dzej) i nigdy nie mialem problemow.

iza121

Wysłana - 05 sierpnia 2008 21:34    Edytuj Cytuj
o jak ty masz spadki w ciągu niecałych 2 miesięcy to ty to napewno osiągnołeś to samą dietą

wwwaldek ZASŁUŻONY

Wysłana - 05 sierpnia 2008 21:55    Edytuj Cytuj
Miałem tylko jednego zawodnika w Klubie, który nosił soczewki kilka lat temu i miał z nimi ciągle problemy.

Co do masy, to ciężko ją utrzymać przy normalnym taekwondockim treningu i łączenie w jeden dzień siłki i tkd też nie jest dobrym pomysłem.
Może gdybyś zarzucił jakąś odpowiednią suplementację, to może coś z tego by wyszło. Ale ja się słabo na tym znam.
Plan treningowy może być, tylko jeżeli chodzi o siłownię, proponuję np. w poniedziałek tylko górę, w środę środek i w piątek dół.

Zmieniony przez - wwwaldek w dniu 2008-08-05 21:56:55
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Taekwondo - Pare pytan

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.