Zapraszamy na zapisy Koreanskiej Sztuki Samoobrony TaeKwon-Do ITF, zapisy w dniach 8-12 wrzesnia 2008r 18:00-20:00 IV liceum ul.GROTTGERA 13. KOSZT CO MIESIAC 70 zl.
Moglem zapomniec o czyms wiec jak cos to zadawac pytania, a najlepiej samemu pojsc i dowiedziec sie.
Jak wyglada przykladowy trening? Mozesz go jakos opisac mniej wiecej abym mial pojecie
1220904150000
PimpeK35
Wysłana - 09 września 2008 08:07
No na poczatek wchodzimy na sale, jest rozgrzewka po ktorej raczej wiekszosc z nas pada :P jak zaczynalem cwiczyc to na poczatku po takiej rozgrzewce mielismy cwiczenia rozne i takie wstepy do ukladow ,pol ukladow itp. Czasem jest tak ze sie rozciagamy po tej rozgrzewce, czasem sa tarcze i uderzamy. Ogolnie wymachy, duzo cwiczen i biegania. Jest podzial na grupy i wiek. Rano jest to moze cos niewyraznie pisze i nie moge sie skupic :P moze chcialbys abym cos sprecyzowal?
czyli jest to bardziej zabawa niz nauka walki... jestes trenerem czy sie uczysz dopiero?
1220978470000
PimpeK35
Wysłana - 09 września 2008 20:10
Ucze sie. CHodzilem 2 miechy w wakacje na akademie, tam wlasciwie byla powtorka dla grupy ktora juz cwiczyla, a dla mnie walsciwie nowe rzeczy i dla reszty ktora sie zapisala. Duzo podstaw itp. Jak teraz bedzie grupa poczatkujaca wlasnie, to pewnie znowu beda te podstawy i cala reszta. Bardziej nauka jak zabawa, nie bylo nic zabawnego w tym :P moze czasem pod koniec w noge troche pogralismy tak dla rozrywki. Treningi sa na poczatek ciezkie (ja bez w-fu z powodu kolana juz 1,5 roku) to jak zaczalem cwiczyc to tragedia :P Nawet teraz niektorzy z grupy zaawansowanej padaja i nie sa w stanie juz dalej cwiczyc. Ja chyba nigdy nie usiadlem jeszcze tak po prostu na lawke ;P lepiej pasc jak sie poddac. Jesli chcesz cwiczyc zeby sie bic dobrze czy tam na zaczepki uliczne reagowac agresywnie, to dopiero po dluzszym czasie. Najpierw uklady, poluklady i duzo teorii ogolnej na temat technik.