Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Tabletki antykoncepcyjne a przyrost masy mięśniowej

Lady_Kala

Wysłana - 05 stycznia 2010 19:03    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Natknęłam się w necie na artykuł,który mnie mocno zaniepokoił-otóż że zażywanie tabletek antykoncepcyjnych orgranicza rozwój masy mięśniowej. Strona na której znalazłam go ani nie jest jakimś ekspertem w dziedzinie fitnessu i kluturtyki ale chciałabym zapyać czy to może być prawda. Pierwszy raz spotykam się z taką opinią. Proszę o pomoc bo naprawdę szkoda moich treningów,diety,odzywek jeśli coś innego mi to blokuje.
Link do artykułu: http://ekai.pl/wydarzenia/ciekawostki/x19575/antykoncepcja-doustna-szkodzi-masie-miesniowej-kobiet/

Moja droga ku doskonałości...
Ambasadorka programu Zgrabna OdNowa
www.ladykala-fitnessblog.************

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 stycznia 2010 17:36 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

jogger

Wysłana - 07 stycznia 2010 17:36    Edytuj Cytuj
Przyjmowanie jakichkolwiek hormonów syntetycznych z zasady powoduje wstrzymanie produkcji własnej organizmu. Jeśli chodzi o hormony płciowe, odbija to się na produkcji własnego testosteronu (u kobiet głównie przez korę nadnerczy), a to akurat podstawa wszelkiego anabolizmu mięśniowego. Dochodzi oczywiście produkcja serotoniny spowodowana przez hormony kobiece, ale trudno mi powiedzieć w tej chwili, jak dalece się różni ta wymuszona przez pigułkę od stanu naturalnego.

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tabletki antykoncepcyjne a przyrost masy mięśniowej

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.