Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Tabata czyli trening metaboliczny.

kieszko89

Wysłana - 23 sierpnia 2009 09:56    Edytuj Cytuj
Dzięki

Możliwe, bo gość wyższy ode mnie, ale taki szczypior, że pewnie w pół by się złamał EOT

Bullterrier

Wysłana - 23 sierpnia 2009 16:15    Edytuj Cytuj
Ostatnimi czasy mam duża przerwę od BB.
Teraz nie wiem jak wrócić do formy, bo czuje od dłuższego czasu zmęczenie / osłabienie.
Mogę tym polecieć początkowo?

DARNOK35

Wysłana - 23 sierpnia 2009 20:15    Edytuj Cytuj
Tylko jako uzupelnienie, a nie trening glowny wiec zaplanuj sobie powrot do formy bardziej kompleksowo wplatajac w niego TABATE.

Bullterrier

Wysłana - 23 sierpnia 2009 20:26    Edytuj Cytuj
Czyli ACT + Tabata będzie odpowiednie...

DARNOK35

DARNOK35

Wysłana - 24 sierpnia 2009 22:32    Edytuj Cytuj
Czy ktos z Was orientuje sie moze jaki jest mniej wiecej wydatek energetyczny organizmu podczas 4 min. TABATY ?

pozdrawiam

DARNOK35

m1chci0

Wysłana - 28 września 2009 20:03    Edytuj Cytuj
Witam. Czy to urządzenie nadaje się do tabaty?

DARNOK35

Wysłana - 29 września 2009 09:39    Edytuj Cytuj
Do TABATY to urzadzenie sie nie nadaje pomimo tego ze wykonywane na nim cwiczenie ma charakter wielostawowy. Idealne do aerobow.
Czemu sie nie nadaje?
Zauwaz ze masz 20 sek. na wykonanie serii i 10 sek. odpoczynku. Zanim porzadnie sie "rozbujasz" na tym juz bedziesz musial zejsc wiec wysilek bedzie slaby. Ruchy w TABACIE maja charakter eksplozywny i jest wiele cwiczen bez sprzetu i z podstawym sprzetem, jakie mozna robic. Ja polecam Burpees lub Dumbbell Thrusters.

Podsumowujac: przyrzad do aerobow a nie TABATY.

pozdrawiam

DARNOK35

rzodkiew00

Wysłana - 04 października 2009 11:31    Edytuj Cytuj
Czytam i czytam o tabacie i nie moge znalezc jednej, konkretnej odpowiedzi czy wykonujac tabate po trening silowym nie bede palila miesni, a jedynie fat?

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 04 października 2009 11:40    Edytuj Cytuj
nie pamietam dokladnie ale dyskusja byula o tym na poczatku; mysle, ze jesliu zastosujesz sie do zaleceń dotyczących wykonania owej tabaty to nie ucierpi na tym masa mięśniowa-a tluszcz- w rezultacie- tak

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 26 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tabata czyli trening metaboliczny.

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.