mam takie pytanie: Czy trenując w warunkach HST (obecnie etap 5tek), jest sens robienia tabaty? Jeśli tak, to czy robić ją po treningu (3x tydzień), czy w dni nietreningowe, np. po śniadaniu?
Ćwiczenie jak najbardziej sie nadaje ale rozgrzewka stawów musi być nieganna (nadgarstek, łokieć), jeśli podołacz kondycyjnie żeby wykonać te 10-12 powt w 7 seriach to spoko
1250025418000
DARNOK35
Wysłana - 11 sierpnia 2009 23:38
Dzieki za wskazowke :)
Sprobuje. Robie Burpees od 6 tygodni jako staly element rozgrzewki - moze sie uda.
Nie wytrzymalem :) Nie bylbym soba chyba gdybym nie sprobowal juz dzis:)
Zrobilem TABATĘ z Burpees - pierwszy raz w zyciu: hardcore. Wynik: 8, 8, 8, 8, 7, 6, 7, 6
Wysoka poprzeczka 10 - 12x:) W sumie wychodzi przy 10 powt. 2 sek/ powt. Nie wiem czy da sie wiecej burpees poprawnie technicznie wykonac szybciej? Chyba ze przy takim treningu technika jest mniej wazna? a liczy sie tempo?
Ostatnie powtorzenia tez juz nie wychodzily idealne co tu ukrywac:)
Jak ktos zrobi TABATĘ z burpees to niech poda wyniki dla porownania.
Na pewno wypróbuję w najbliższym czasie, akurat jestem na redukcji
Apropo burpress, to pamiętam, że na WF był taki sprawdzian. 30 sek, najwięcej powtórzeń. Mnie się udało 37 chyba, ale to był megahardkor no i trzeba też wziąć pod uwagę, że tylko jedna seria, nie 8
0,81 sek na jedno burpee ! Mega wynik:) Serio takie jak na filmie? Bo widzialem tez takie ze na prostych rekach gosciu pozostaje i tylko markuje ugiecie biodrami i w gore leci a tutaj jest pelna pompka i wyskok. Z markowaniem i bez pompki to moze sie uda ale prawidlowe technicznie to chyba ciezko zrobic wiecej jak 10 w 20 sek.?