Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Tabata czyli trening metaboliczny.

Fitnessja

Wysłana - 10 listopada 2009 14:16    Edytuj Cytuj

Czytam czytam i mi sie podoba mam zamiar zaczac TABATE tylko mam kilka pytan: czy mozna wykonywac tabate cwiczac miesnie brzucha poprzez skrety siedzac, na maszynie z obciazeniem pewnie odpowiecie ze nie bo nie angazuje wszystkich miesni ale pytam bo glownie zalezy mi na spaleniu tluszczu z brzucha i wyrzezbieniu go natomiast najmniej zalezy mi na umiesnieniu nog bo juz bardziej nie chce... wyglada to mniej wiecej tak jak na zalaczonej fotce. Biore pod uwage przysiady i teraz niewiem czy lepej taki klasyczny przysiad jak widzialam na zalaczonym wczesniej filmiku czy moze przysiad z wyskokiem. Generalnie to jestem na etapie ukladania planu treningowego skupiajacego sie na spaleniu tkanki tluszczowej i wyszczupleniu brzucha i biore pod uwage TABATE jak rowniez HIIT oraz trening silowy(tyle sie naczytalam pozytywow ze trzeba sprawdzis ;), chodze tez na rozne zajecia tylko narazie od dluzszego czasu jest to taki rozpierdziel. Znalazl by sie ktos chetny kto pomoglby mi to ogarnac? Bylabym bardzo wdzieczna

Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem, i tak zawsze aż do końca...

DARNOK35

Wysłana - 10 listopada 2009 16:22    Edytuj Cytuj
Aby spalic tkanke z brzucha trzeba cwiczyc cale cialo - TABATA jako tzw. trening metaboliczny bedzie wspomagal ten proces oraz zachowac dosyc rygorystyczna diete redukcyjna. Cwiczenia brzucha wyrobia miesnie - wytrzymalosc i/lub mase w zaleznosci od ukierunkowania treningu, ale nie spowoduja specjalnie utraty tkanki. Wyklete na forum a6w pozwala nieco zmniejszyc ilosc tkanki z okolic brzucha - sam przetestowalem - ale po przerwaniu treningu i braku kontynuacji cwiczen i diety efekt znika a nie o to chodzi w sumie.

Jako cwiczenie do TABATY proponowalbym DUMBBELL THRUSTERS z nieduzym obciazeniem 2 - 4 kg. Nie powinno za bardzo wplynac na dalszy rozrost miesni nog a jednak bedzie bardzo odpowiednie do celu. Zreszta jak zastosujesz diete redukcyjna to masy miesniowej troche tez spadnie.

Co do ogarniecia wszystkiego to nie ten dzial.

Co do pytania poprzedniego o czas treningu: zawsze jest lepiej cwiczyc w godzinach przed lub po poludniowych niz wieczornych - koniec i .

pozdrawiam

Fitnessja

Wysłana - 10 listopada 2009 16:41    Edytuj Cytuj
Dzieki DARNOK35 od jutra DUMBBELL THRUSTERS idzie w ruch mam nadzieje ze nogi mi sie nie rozrosna... trening metaboliczny jak najbardziej wskazany co do diety niestety w tym zakresie jest gorzej czytalam ale i tak sie w tym gubie echh...A6W tez probowalam dotrwalam do 15 dnia i wyjazd na urlop zakonczyl z tym przygodeno nic probujemy dalej

DARNOK35

Wysłana - 10 listopada 2009 17:47    Edytuj Cytuj
Sprobuj tego na brzuch:

albo poszukaj pod haslem: pilates - to chyba byloby najbardziej odpowiednie dla Ciebie.

Przed TABATA 1,5, 2 h nie opychaj sie niczym specjalnie :)

Tutaj masz pomocny timer: http://www.speedbagforum.com/timer.html

Fitnessja

Wysłana - 11 listopada 2009 15:57    Edytuj Cytuj
Wyprobowalam i bede kontynuowac Jesli chodzu o pilates to z tego co wiem jest ukierunkowany bardziej na uelastycznienie i wzmocnienie miesni a mi chyba bardziej przydatne jest wszystko wymagajace wiekszej energii: aeroby, HITT... dzieki wielkie za pomoc.

DARNOK35

Wysłana - 11 listopada 2009 18:46    Edytuj Cytuj
No to juz musisz sama ocenic w takim razie. Pilates ladnie wysmukla i rzezbi cialo rowniez - aeroby swoja droga.

Fitnessja

Wysłana - 12 listopada 2009 12:10    Edytuj  Cytuj
Pilates tez wciskam do treningu przekonales mnie

DARNOK35

Wysłana - 12 listopada 2009 16:55    Edytuj Cytuj
:)
To moze wrzuc jak wyglada teraz caly Twoj plan treningu ?

Fitnessja

Wysłana - 12 listopada 2009 16:59    Edytuj Cytuj
Hehe narazie jest rozpierdziel, idzie w ruch to na co jest natchnienie alee pracuje nad tym, pracuje i jak dopracuje napewno dam znac, narazie skrupulatnie ucze sie ukladac diete co cieniutko mi idzie ale ucze sie, czytam, zbieram informacje i moze cos z tego bedzie echh ta dieta ...

kamiiiil

Wysłana - 12 listopada 2009 17:43    Edytuj Cytuj
Spróbowałem tabaty z pompkami... 100 pompek w 4 minuty to za dużo :)

Pomogłem Ci ? Kliknij ----------------------------->

Odpowiedzi jest na 26 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tabata czyli trening metaboliczny.

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.