zaczal mi rosnac bebzon... oczywiscie nie jest ogromny no ale rosnie... mam dość powazne problemy z sercem i zbyt duzy BF moze mi powaznie zaszkodzic no i , chce zaczac biegac starając sie zachowac swoją siłę, ewentualnie tracąc jej jak najmniej
bieganie z rana naczczo to dobry pomysl ?? 3x w tygodniu po 3-5km truchtu, spali mi tluszcz a nie mięsnie ? po 2-3tygodniach 'rozgrzania' w bieganiu chcialbym dodac jakis spalacz...
z gory dzieki za odpowiedzi
Bracia... czego dokonujemy za życia... odzwierciedla się w wieczności...
Ja uważam, że bieganie nadczco rano to zabójstwo dla mięśni i siły. Jeżeli chcesz tak robić to zaopatrzyłbym się w jakieś antykataboliki: bcaa, glutka, tauryna. Może spróbuj najpierw robić 15-20 minut na rowerku po treningu siłowym? No i przedewszystkim pokierój odpowiednio dietą bo to ona jest tutaj kluczowym elementem, który pozwoli Ci zrzucić tłuszczyk przy jak najmniejszej stracie siły.
PS: Nie masz żadnych przeciwskazań do brania spalaczy? Najlepiej zadziałałby jakiś spalacz z efedrynką(przy okazji świetny antykatabolik), ale z Twoją chorobą to chyba najgorsze rozwiązanie.
There is no reason to be alive if you can't do DEADLIFT!
Ekspert -
1201249538000
Andrews24
Wysłana - 25 stycznia 2008 11:33
ja uwazam ze bieganie nadczo jest najlepszym rozwiazaniem w celu pozbycia sie fatu i poprawienia czynosci pracy serca rano wystepuje tez silny katabolizm wiec przyda sie jakis antykatabolik ja zwykle gdy biegam to daje 5gram bca i jednego kapsa tauryny spadkow zadnych nie mam potym ale biegne w dosc wolnym tempie jedna godzinke
1201257209000
Senegroth POWERLIFTING
Wysłana - 25 stycznia 2008 11:59
Ile wstajesz?
Ekspert -
1201258798000
__Kamil__
Wysłana - 25 stycznia 2008 13:12
'PS: Nie masz żadnych przeciwskazań do brania spalaczy?' hm... lekarze mowili ze absolutnie niepowinienem cwiczyc !! no ale pominmy o i uznajmy ze nie mam zadnych przeciwskazan
mam w domu thermal pro revolution, dokupie bcaa,(będe to bral z rana na 30minut przed bieganiem), po bieganiu lykne carbo, potem jakies zwykle zarcie, ogranicze tez troche weglowodany w diecie ( ostatnie wegle będe jadl w posilku potreningowym, potem juz tylko tluszcze i bialko ), no i spadek siły chyba nie powinien być jakis ogromny ? na poczatek planuje biegi powiedzmy 4km 3-4x w tygodniu
dodam ze od wrzesnia praktycznie nie mialem wiekszej aktywnosci fizycznej silka, jakis spacer i nic wiecej hehe
Zmieniony przez - __Kamil__ w dniu 2008-01-25 13:14:17
1201263138000
Senegroth POWERLIFTING
Wysłana - 25 stycznia 2008 13:57
Żebyś nie przesadził bo efka może Cię kopnąć mocno....szczegolnie jeśli masz chore serducho. Zastanów się dobrze.
Ekspert -
1201265841000
__Kamil__
Wysłana - 25 stycznia 2008 14:19
thermal dziala jak antykatabolik ? czy musze dokupic jeszcze bcaa ?
1201267163000
Andrews24
Wysłana - 25 stycznia 2008 14:36
moim zdaniem dokup bcaa olimpa megacapsy sa ekonomiczne
1201268207000
Winiacz-88
Wysłana - 25 stycznia 2008 16:14
Zamiast thermal pro revolution kup jakiegos fat burnera (np.trec) będzie lepiej na serce. a co do biegania to lepiej zastąpic to rowerkiem
1201274090000
__Kamil__
Wysłana - 25 stycznia 2008 16:20
tyle ze nie mam rowerka stacjonarnego, w zeszle lato jezdzilem na zwyklym ( odemnie w gory swietokrzyskie , jakies 100km , potem po gorkach sporo km, i na drugi dzien powrot... ), + bardzo duzo plywalem/nurkowalem, no ale teraz pogoda za bardzo nie sprzyja na jazde w gory... a w to lato bardzo ciezko tyrałem w UK, i chyba dlatego teraz tak tyje bo za malo ruchu...
a co do spalacza jakis czas temu kupilem juz tpr dla kogos, no ale zostal w koncu...
1201274444000
Senegroth POWERLIFTING
Wysłana - 25 stycznia 2008 16:32
Ja szczerze Ci odradzam branie thermala. Spalacze bezefedrynowe to według mnie pieniądze wyrzucone w błoto. Skup sie na diecie i suplach(bcaa, tauryna) i będzie dobrze