TSG 1899 Hoffenheim....Potęga , korupcja czy szczęście ?
kinder53
Wysłana - 13 grudnia 2008 11:47
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
Witam...Co sądzicie o klubie TSG Hoffenheim z bundesligi ? To jest dziwne , że klub który nie tak dawno był dnem w mgnieniu oka jest liderem jednej z najlepszych lig europy. A może korupcja tam rządzi ? piszcie swoje opinie.
Widać do Ciebie nie dotarło, że Hoffenheim ma bogatego sponsora, który kupił klub i wyprowadził go z III ligi. Sprowadził on piłkarzy, którzy teraz są gwiazdami, jak m. in. Carlos Eduardo
HALA MADRID !!!
Znawca -
1229167749000
nanix
Wysłana - 13 grudnia 2008 12:54
ja chce aby Hoffenheim wygrał ładnie gra ale zdarzaja mu sie wpadki np. jak ta z Bayernem musi grac w LM w nastepnym sezonie
1229169246000
Black Pete
Wysłana - 13 grudnia 2008 14:23
Jak Cygan. Do tego trener Rangnick ładnie to wszystko poukładał, zespół gra ofensywnie, strzela wiele bramek, więc wysokie miejsce zajmuje zasłużenie.
Czasem warto najpierw trochę poczytać, a dopiero potem formułować zarzuty o korupcji.
Carlos Eduardo, Chinedu Ogbuke, Vedad Ibisević, Sejad Salihović to czołowi zawodnicy Bundesligi . Do tego zespół cały czas szuka wzmocnień. Ostatnio podpisali umowę z Timo Hildebrandem, który niewątpliwie jest dużym wzmocnieniem .
a Ja uważam ze poprostu mają bardzo dobrze zgrany zespół +napastnika który jest bardzo bramkostrzelny(Ibisevic)+jako dodatek pieniądze,bo ja np nie słyszałem o żadnym piłkarzu z tej druzyny przed tym sezonem 2008/2009
Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.
1229180370000
krzychu989
Wysłana - 13 grudnia 2008 16:15
Tak się składa, że jestem redaktorem na www.pilka.pl oraz w Piłce Nożnej w dziale Bundesliga, więc mogę się wypowiedzieć na ten temat Hoffenheim z całą pewnością gra z pewną dozą szczęścia. Wystarczy zauważyć, że doskonale radzą sobie z drużynami z dołu i środka tabeli,a jedyne 4 mecze które przegrali to spotkania z zespołami klasowymi (Bayern, HSV, Bayer i Werder) oraz remis ze Stuttgartem. Czyli nie jest to jeszcze drużyna z najwyższej półki. Drużyna ta postawiła na ofensywę, sezon życia gra Ibisevic. Strzelili najwięcej bramek w całej Bundeslidze (41!!!) i grają naprawdę bardzo widowiskową piłkę. Jednak sądzę, że Mistrzem zostanie Bayern, który ma najsilniejszy skład i mocną ławkę rezerwowych. Widać, że ten zespół doskonale się rozumie. Kontynuują oni serię 16 meczów bez porażki zarówno w Lidze jak i w LM Sukcesem ekipy z Hoffenheim będzie awans do Pucharu UEFA, bo LM to dla nich z całą pewnością jak na razie za wysokie progi!
"Ze wszystkich nieważnych rzeczy na świecie PIŁKA NOŻNA jest najważniejsza!!!"
1229181325000
BeeV
Wysłana - 13 grudnia 2008 16:19
Swoją drogą można mówić, że czasem każdej drużynie pomaga szczęście wiadomo, że Hoffenheim jeszcze nie jest takim klubem jak Bayern ale i tak zrobił w przeciągu 2 lat największy postęp bo awans z 3 ligi do 1 to nie jest tylko kwestia szczęścia. Ja stawiałem na nich u bukmachera już cały zeszły sezon i w tym również. Miasteczko zaledwie kilkutysięczne o ile się nie mylę ale już mają powody do radości kibice tego klubu.
W ŻYŁACH SZLACHETNA KREW, W SERCU POZNAŃSKI LECH
Znawca -
1229181547000
krzychu989
Wysłana - 13 grudnia 2008 16:37
warto zaznaczyć, że Hoffenheim to nawet nie jest miasto, tylko dzielnica (!!!) miasta Sinsheim (ok. 35 tysięcy mieszkańców)
"Ze wszystkich nieważnych rzeczy na świecie PIŁKA NOŻNA jest najważniejsza!!!"