a moze mielibyscie cos na szybkie wyprowadzenie pilki po przyjeciu?? i moze na szybkosc pracy nog jak taki istnieje, bo mam maly klopot przy dryblingu
1115228220000
bodymaker
Wysłana - 04 maja 2005 20:00
Ustaw sie z kolegą na przeciwko siebie w odległości ok 10m, niech on rzuci ci piłkę dolna, półgórna, górna i od razu niech szybko do ciebie doskoczy symulujac obrońcę ty piłke pierszym kontaktem przyjmij z wyprowadzeniem raz w prawo raz w lewo prawom i lewom noga. Jeżeli chodzi o szybkosć pracy nóg to dobre sa skipingi A,B,C które najlepiej jakbys wykonywal z piłka przesówajac ja podeszwą naprzemienie do przodu i tyłu.
moglbys wytlumaczyc mi na czym polega skip?? wiem ze cos 4x50m ale chodzi o normalne biegi czy o co?
1115230679000
bodymaker
Wysłana - 04 maja 2005 20:27
Skiping A: Ćwiczenie to polega na podnoszeniu (w truchcie, ale w miejscu) kolejno ugiętych nóg na wysokość pasa. Noga powinna być ugięta tworząc kąt około 90 stopni. Druga zaś noga swobodnie stoi na ziemi. Wykonuj to ćwiczenie skacząc na przedniej części stopy- na śródstopiu. Jest to ćwiczenie podobne do wstępowania, ale bez krzesła i tak jak w wstępowaniu jeden cykl to podniesienie jednej i drugiej nogi.
Skiping C jest podobny do skipingu A lecz udeżasz pietami o pośladki. Skiping B równiez przypomina A ale w momencie gdy kolano masz w górze to prostujesz ta noge (dosyć trudne koordynacyjnie) Praktycznie tylko w skipingu A możesz przesówac piłkę podeszwą do tylu i przodu. Powodzenia
możesz wrzucić coś dla 16-to latka na szybkość z uwzględnieniem treningów w klubie(trenuje w klubie 2 razy w tygodniu + mecz tylko ze nie zawsze gram wiec uwzglednij tylko te 2 dni na klub)pozdro i czekam na odpowiedź:)
JEZELI KTOS CHCE POPRAWIC CELNOSC STRZALOW TO MA SUPER CWICZENIE!!!!!!!!!! DO TEGO CWICZENIA SA POTRZEBNE PALIKI<<LUB JAKIES KIJE O WYSOKOSCI 0,5>> POPROSTU ZONGLUJ PILKE PRZEZ JAKIES 20 SEKUND I NAGLE PROBOJ TRAFIC W PALIK USTAWIONY W ODLEGLOSCI 5<<I Z CZASEM ZWIEKSZAJ ODLEGLOSC>>ROB TO CWICZENIA JAK NAJLEPIEJ POTRAWISZ!!UWAGA; NAJWAZNIEJSZE JEST ZEBY SIE ZNIECHECAC.A ZOBACZYCIE ZE WASZE PODANIA I STRZALY POPRAWIA SIE.......
JOł.......siemanko
1115475054000
246810
Wysłana - 08 maja 2005 14:35
Siemanko!!!!!!!!! dzieki za trenigi .........a macie cos na poprawienie stzalu z glowki wiecie zeby mocnij strzelac i celniej....ja jeszcz nic nie dalem wiec dam na drybling..wez pilke i 2 kolegow wejscie zrobce s male pole i niech ci koledzy ci probuja odebrac pilke a ty proboj ich kiwac z poczatku trudne le efekty gwarantowane sami robimy tak n miane z kolegami tutaj u nas.......tylko nie bierzcie jakis cieniarzy bierzcie zawsze takich jak wy gdzies albo troszeczke sabszych bo kiwanie cieniazy nic nie daje.........jak cos na glowke bedziecie mieli to wrzuccie pozdro