węglowodany są głównym źródłem energii dlatego piłkarz oczywiście powinien ich dostarczac dosyć sporo, ale jak chcesz zredukować wage to zmniejsz ich ilość aby stymulować organizm go pobierania energii z tłuszczu. Oczywiście musi to być chwilowe rozwiązanie, potewm jak zacznie się okres przygotowawczy wróć do wzmożonego spożycia węglowodanów ... oczywiście złożonych takich jakie dostarcza makaron, kasza, chleb razowy a nie do słodyczy które są "pustymi kaloriami.
!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!! !! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -
1134334870000
kkg
Wysłana - 13 grudnia 2005 16:04
HEj. mam 19lat.Gram w ataku/lewej pomocy w A-Klasowej druzynie. Sezon 2004/2005 miałem bardzo dobry. Strzeliłem w 26meczach 19bramek i 13asyst miałem.. Ale w ostatnim meczu sezonu złamałem palec i przez 4tygodni miałem gips. Nastepne 3 tygodnie nie mogłem za baradzo trenowac bo cały czas dokuczała mi ta kontuzja(nie mogłe skupić ciezaru na kontuzjowanej nodze a o kopaniu piłki ta nogą to do wrzesnia nie było możliwości). Wczesniej dostałem propozycje by przejsc do druzyny z Okręgówki(V ligi)ale odrzucłem ze wzgledu na problemy z noga bo bałem sie ze przesiedze runde na ławce. I rzeczywiście tą runde miałem duzo słabszą 13meczów 4 bramki 10asyst. Przez okres gdy nie trenowałem przytyłem troche i teraz przy 184cm ważę 83kg, straciłem tez szybkości i kondycje.. Przygotowanie do nowego sezonu zaczynamy dopiero w połowie stycznia dlatego postanowiłem od grudnia sam nad sobą popracować. Więc biegam ok 40min 5razy w tygodnu i nie jadam nic wieczorem. Znalazłem własnie ta strone poczytałem troche i zauważyłe ze bodymaker dobrze sie zna na rzecz. Dlatego prosze o trening kondycyjny i na zrzucenie paru kilo. Mam w domu rower treningowy i chetnie bym go wykorzystał ale nie wiem jakie stacyjni robic.Licze na pomoc. hej!
1134486262000
Piczu
Wysłana - 13 grudnia 2005 21:12
Dla mnie i tak najlepszym trenigiem będzie gra po, prostu gra. Oglądam bardzo dużo meczy i podpatruje zachwoania piłkarzy i potem probuje robić to na boisku. Z niezłym skutkiem mi to wychodzi. Chociaz Ronaldinho to ja nie zostane. Co do trnigu kondycyjnego to polecam bieganie po dworz. Biegasz godzinke. Ja startuje w zawodach na tysiaka i na trenigach stosujemy takie cwiczenia. Biegasz 100 sali (20 metrów) z obciaznikami na nogach,i 3 kg pilka lekarska. Potem jeszcze wykonuje kilkanascie cwiczen ale nie zwiazanych z kondycja i gramy w halowwke. DObry trenig. 1000 m biegasz ponziej 2.50 Visca el Barca!
Zmieniony przez - Piczu w dniu 2005-12-13 21:20:31
1134504733000
Gosc_
Wysłana - 14 grudnia 2005 13:43
Czesc mam 17 lat mam 178cm wzrostu i około 74 kg wagi (czy to dobra waga do wzrostu?) gram na obronie (ostatnio boczny obronca, jednak grywało sie rowniez na innych, stoper czy forstoper) mam prozbe do was a szczególnie do Bodymakera, bardzo chciałbym zebys przygotował dla mnie plan tygodniowy cwiczen w przerwie zimowej dla zawodnika, głównie zeby mozna było te cwiczenia wykonywac w domu (mam na mysli jakies brzuszki, scyzoryki i inne, uczeszczam na baseny równiez mozna to w Tym umiescic) chciałbym bardziej popracowac nad miesniami brzucha jednak znam niewiele cwiczen na te partie miesni, bardzo bede Ci wdzieczny, prosze o pomoc. pozdrawiam