siemka mam pytanie odnosnie Zidana --> ma on niesamowity balans ciałem czy da sie to wytrenowac jak tak to poprosze jakis trening z góry dzieki
1129393708000
bodymaker
Wysłana - 15 października 2005 20:46
Zidane ma znakomitą koordynacje ruchową w durzej mierze zawdzięcze to wrodzonemu talentowi, poczuciu przestrzeni itp. wyżej napisałem pare ćwiczeń na koordynacje ... powinny pomuc.
witam czy mięnie brzucha są potrzebne piłkarzowi i jeżeli tak to jaką rolę odgrywają
1129447404000
bodymaker
Wysłana - 16 października 2005 09:31
mięśnie brzucha często są niedoceniane przez piłkarza, a to one w durzej mierze odpowiadają za siłe strzału Odpowiednie ukształtowane i wyćwiczone mięśnie skośne i proste brzucha w połączeniu z czworogłowym uda sprawiają iż nasz strzał będzie potężny ... przynajmniej w części motorycznej ... bo oczywiście bez odpowiedniej techniki, nie przeniesiemy tej mocy na piłke. Mięśnie brzucha odpowiedają też za wyprostowaną pozycje ciała, ich dobre ukształtowanie jest niezbędne do odpowiedniego wyskoku i szybkości.
A więc tak... Ostatnio miałem kontuzje!! Nic przyjemnego!! Zeby to jeszcze byla jakas normalna kontuzja a tak sie stało ze na treningu przez przypadek złamano mi żuchwe w dwóch miejscach!! Przez miesiac nic ne robiłem (jak biegne na autobus 100m to potem kolka mnie łapie i w ogole 0 kondycji). Teraz mam 4 miesiace wolego od grania i chce te 4 miechy maxymalnie wykorzystac na przygotowanie!! Wiele z twoich treningów napewno wykorzystam!! Ale... co gdzie jak i kiedy zaczac?? Kolega załatwił mi kilka odżywek to jest BCAA i Whey Gainer(co kolwiek to znaczy) jak je stosowac?? Z góry Dziękowa za pomoc
1129455698000
freestyle7
Wysłana - 16 października 2005 13:33
witam jestem prawonożny,ale w jaki sposób wycwiczyć lewą nogę czy są jakies cwiczenia na wytrenowanie lewej nogi
1129462398000
bodymaker
Wysłana - 17 października 2005 20:32
JoHn_17 - w tej chwili popracój nad siłą, napewno poprzez przerwe straciłeś nieco na sile mięśni. Codziennie biegaj ale raczej bieg ciągły w terenie o zróżnicowanym nachyleniu + rościąganie, nie ma sensu abyś teraz przygotowywał się jak do sezonu, bo do sezonu powinieneś przygotować się w zimowym okresie przygotowawczym, który jest stosunkowo długi i pozwala znacznie naładować "akumulatory" na cały niemalże rok. Conajmniej raz w tygodniu wybierz się na basen. Graj na chali a w miare możliwości jak najdłurzej na dworze. O stosowanie odżywek pytaj w dziale suplementacja.
freestyle7 - prowadź piłke "słabszą nogą" w różnych kierunkach. Prubój grać z partnerem krótkie piłki i z czasem wydłurzaj odległość. Na treningach nie unikaj wrzutek z lewej strony lewą nogą, to samo tyczy się strzałów. Strzelaj lewą nogą na bramke z miejsca, z piłki ruszonej, z półwoleja. Najważniejsza jest praktyka, powtarzanie wielokrotne zagrań "słabszą nogą" na początku może to być może troche komiczne, ale nie zniechęcaj się i dalej prubój, bo o jest bardzo ważny element który czyni cię bardziej uniwersalny i nieprzewidywalny dla przeciwnika.
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2005-10-17 20:35:19
A co ja mam powiedziec... Wycinany wyrostek robaczkowy i 2 miesiące nic nie robienia, wkońcu 30 mój wielki powrót... juz sie nie moge doczekac, niestety juz się nie załapie na mecze ligowe :(( Kurde ale masakra bedzie jeszcze chyba nigdy w życiu nie miałem tak długiej przerwy, zeby przez 2 miechy piłki nie dotknąc , straszne // Ci lekarze chyba nie wiedzieli na co mnie skazują
+ i - to jedyne co widze... !
1129579130000
freestyle7
Wysłana - 18 października 2005 19:14
czy jazda na rowerze jest wskazana u piłkarzy
1129655690000
bodymaker
Wysłana - 18 października 2005 19:22
w okresie roztrenowania czy rehabilitacji jest wskazana, szczególnie na wzmocnienie np. czworogłowego uda ... lecz w sezonie nadmierna jazda na rowerze może skutkować zmniejszeniem szybkości.
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2005-10-18 19:23:07