Siema!!!! Szukam treningu poprostu na wszystko. Oprócz treningu dla obrońców i bramkarz. Tak żeby sie zmiescic w czasie. Potrzebuje całego rozpisu. Chce poprawic poprostu wszystko (szybkosc, celnosc, sile kopniecia, strzały itd) Moze ktoś pomoc?? Z góry dzieki
Śmierć wszystkich dopadnie!!!!!!!
1125079324000
Michalinho
Wysłana - 26 sierpnia 2005 20:43
Wszystkiego mieć niemożna
www.trenuj.com - TRENING PIŁKARSKI !
Znawca -
1125081797000
Oxersus
Wysłana - 26 sierpnia 2005 21:32
Potrzebuje pełnego treningu dla napastnika. Prosze, pomóżcie!!!!!!!!!
1125084720000
bodymaker
Wysłana - 26 sierpnia 2005 22:40
jak dla napastnika to przyspiedszenie i strzał głównie... poszukaj w tym temacie ćwiczeń wpływające na poprawe tych atrybutów.
Dobra na przyspieszenie znalazłem to co trzeba, a na strzał żeby strrzelac w cztery rogi:), tylko tyle?? jeszce tylko drybling, jak go ćwiczyc?? dzieki
1125128945000
bodymaker
Wysłana - 27 sierpnia 2005 15:20
Strzał
Już było takie pytanie, a więc skopiuje to co wcześniej napisałem
Są cztery rodzaje uderzenia noga : wewnetrznym podbicie, proste podbicie , zewnetrzna częścia stopy i sytuacyjne (pięta, czub buta itp). Mówiąc o technice uderzenia mam na myśli tzw. soczystośc uderzenia. Najsilniejsze uderzeniem jest strzał z prostego podbicia. Zewnetrzną i wewnetrzna częścia stopy nadajesz rotacje przy uderzeniu. Wracajac do techniki, popatrzmy na takiego W. Snejdera z Ajaxu (nie wiem czy kojarzysz) jest to stosunkowo filigranowy zawodnik a strzał z lewej i prawej nogi ma potęrzny... pytanie dlaczego, a właśnie ze wzgledu na jego technike uderzenia. Możesz mieć skośne i proste brzycha jak "pudzian" a jeżeli odpowiednio nie ustawisz stopy i całego ciała to siła i celność uderzenia będzie odwrotnieproporcjonalna do siły jaka włorzysz w strzał.
A teraz pare ćwiczonek na technike (pamietaj - obciągnij stope, usztywnij staw skokowy i oczywiscie porzadna rozgrzewka bo o kontuzje nie trudno) : 1. w parach : a)stajesz na przeciwko partnera w odległości ok 5m. Kolega rzyca ci piłke naprzemian na prawa i lewa stope na ty uderzasz na zmiane prostym i wewnetrzym podbiciem wprost w jego ręce. b) 10m odstep - uderzasz z partnerem z piłke po ziemi dosyc mocno z pierwszej piłki naprzemiennie prawa i lewa nogą (ja wyznaje zasade ,że co dwie nogi to nie jedna ) c) 10m odstęp - uderzenie z półwoleja "dropsztyk" - trzymasz piłke w rece i opuszczasz sobie ja pod nogi i w momencie dodkniecia piłki z podłorzem zagrywasz do partnera (po ziemi, górna półgórna, górna) ze zmiana nogi of couse 2. Po prostu strzelaj... Jeżeli masz kolege bramkarza oto ustaw go po między słupkami i uderzaj po zwodzie, z powietrza, z półwoleja, ze stojacej itp. Niech ci rzuci piłke na piers, udo, stope a ty po przyjeciu strzel mu zdejmujac pajenczynke i rozrywajac siatke ) Jerzeli potrenujesz i dopracujesz technike uderzenia to później wolne, rożne i karne (psychika) nie sprawia ci problemów. Jeżeli chcesz zagrać długa i dokładna piłke to najpierw zaobserwuj np. naszego Jerzego Dudka jak wybija piatke... A potem ćwicz przerzuty z kolegą ustawiajac sie w coraz większej odleglosci od siebie.
Od strony siłowej ćwicz mięśnie skośne i proste brzucha (scyzoryki 3x10 , brzuszki ze skrętami 3x20)
Jeżeli chodzi o drybling: -zwrotność -przyspieszenie -balans ciała -siła fizyczna -technika
Ćw. 1
ustaw sobie 6 pachołków w odległości ok. 5 m pierwszy od drugiegoa wszystkie nastepne w odległości ok 3 m. w truchcie podbiegasz do pierwszego pachołka, wykonujesz zwód i przyspieszasz a nastepne pachołki mijasz slalomem w coraz szybszym tępiena ostatnim pachołku robisz nawrót i mijasz te 5 pachołków slalomem a ten 6 oddalony 5 m mijasz zwodem i 5 m przyspieszenia / 5 serji minuta przerwy pomiędzy seriami spędzona na żonglerce.
zwrotność
ćw. 2 (można z piłką ale tez bez piłki)
ustawiasz 5 pachołków każdy 5 m od siebie i biegniesz do drugiego nawrót do pierwszego, biegniesz do 3 i wracasz do 2 itd. obracając się raz przez prawe raz przez lewe ramie. 3 serie 1min odpoczynku spędzonego na wolnym truchcie przy prowadzeniu piłki ze zmianą kierunku.
może ktoś podać rozpiskę treningów dla trampkarzy oraz juniorów?
pozdrawiam i dziekuje
zapraszam niebawem na www.toptypy.pl
1125345711000
mpisarek16
Wysłana - 30 sierpnia 2005 13:16
Witam Was!! Mam 16 lat i troche grałem już w klubie(kiedyś).Tera zaczynam od nowa. Mam problem.Technikę mam dobrą(mój rekord w żonglerkach to ponad 500 ale jak rpzychodzi mi grać to wogóle nie umiem korzystać z tej techniki.Czasami popełniam bardzo głupie błedy albo odskakuje mi banalna piłka.Chyba muszę nabrać pewności siebie ale jak??Pomóżcie!!!