Podstawa wykonywania jakichkolwiek tricków jest poprawna żonglerka. Trzeba zadbać o to aby piłka się nie kręciła i siadała zawsze tak jak chcemy, żeby nas się słuchała, po opanowaniu tego elementu do perfekcji dopiero można zacząć nauke bardziej skomplikowanych kombinacji i pojedyńczych trików.
Bodymaker przy poprawnej żonglerce stopami piłka powinna się kręcić w twoim kierunku
1122491343000
bodymaker
Wysłana - 27 lipca 2005 21:23
jeżeli podbijasz piłke prostym podbiciem to nie powinna sie kręcić. Jak podbikjasz bardziej przednią częścia stopy (bliżej palców) to piłka zaczyna się kręcić i wtedy trudniej jest ją kontrolować
Ja mysle, ze jak pilke zonglujesz bardziej palcami i zaczyna sie krecic, ma sie nad nia wieksza kontrole, przynajmniej ja takie cos odczuwam
Galaktyczny Madryt F.C 29x mistrzostwo Hiszpani Nur Real
1122589920000
chopinos
Wysłana - 29 lipca 2005 10:27
Ja tam slabiutko odbijam ale jakos zbytnio sie tym nie przejmuje. Wszystko zalezy od tego jaki football sie gra i na jakiej pozycji. Jesli gra sie na srodku obrony to technika nie jest tak wazna. NAwet w pomocy zwody nie sa tak wazne. Np. taki Gerrard w meczu robi zadko zwody ale zato swietnie gra z pierwszej pilki, ma perfekcyjne dlugie podania, gra caly mecz, walczy o kazda pile i to wszystko robi z niego jednego z najlepszych jesli nie najlepszego pomocnika na swiecie. Pozdro.
1122625676000
tomek611
Wysłana - 05 sierpnia 2005 13:34
Witam! Jestem tu nowy i mam do was prosbe. Jestem bramkarzem i chcialbym poprawic wyskok i zwinnosc. Bylbym bardzo wdzieczny jesli podalby mi ktos cwiczenia i program tygodniowy co mam robic. Z gory bardzo dziekuje.
1123241689000
LKSMaciek
Wysłana - 10 sierpnia 2005 15:27
OPTYMALIZACJA 15 - latka , czesc potrzebuje optymalny trening dla mnie bo wiem że dużo potrafie tylko że u mnie sezon jest raz klepszy a raz gorszy , w jednym 18 bramek a w jednym 5 !!! potrzebujed trening tak dla mojego wieku no moze byc dla osób np około 2, 3 lata starszych mysle że dam rade potrzebuje optymalnych treningów na !!! szybkosc , kondycje , strzał i technike jak będe grał w pierwszej lidze to wam tym co mi pomogli przesle cos na konto !!! musze z OPtymalizowac formę pomóżcie
1123680456000
tedek88
Wysłana - 15 sierpnia 2005 11:55
Mam prosbe pomozcie mi bo zapisalem sie do klubu i gram na pozycji prawego i lewego obroncy i poradzcie mi jak mam grac zeby odbierac pilke napastnikom itp.
czesc;] trenuje czesto bo dwa razy dziennie, w klubie ostatnio wiecej pracy jest nad wytrzymałosci niz nad techniką wiec staram sie samemu cwiczyc technike... na treningach jest ok gram na swoim przyzwitym poziomie;] ale na meczach cos sie blokuje i moja gra nie jest juz tak pewna i efektywna.. podejrzewam ze chodzi tu raczej o pewnosc siebie niz o aspekty fizyczne, w zwiazku z tym mam pytanie czy któs z was spotkał sie z takim problemem? a jesli tak to jak sobie z nim poradził? z góry dzieki;]