czesć.. .dzięki za odpowiedz. Jesłi chodzi o mój trening w siłowni to robię różnie. zmieniam cwiczenia i programy ćwiczeń co 4-6tyg. Aktualnie robię więcej KLATKI a mniej resztę, którą łączę w poszczególnych ćwiczeniach(dodaję po 2 ćw,. do KLATKI. Mój trening w siłowni nie zajmuje mi więcej niż 1h. Zbliża sie sezon i chcę zachować dynamikę, zwrotność i wytrzymałoś. JAKI POWINIEN BYC TRENING W SEZONIE A JAKI PRZED. wiem na ten temat "co nie co" ale pragnę poznać WASZĄ opinię!!!!!!!!!! POZDOR !!! czekam na odpowiedzi !!!
na zdjęciu to JA
1121805850000
bodymaker
Wysłana - 19 lipca 2005 22:57
Przed sezonem to najpierw robisz wytrzymałość (biegi przełajowe, piramidy, interwały) i siłe. Im bliżej sezonu tym większy nacisk na szybkość. W sezonie zaraz po meczu musisz się pożądnie porościągać, i wytruchtać. W sezonie powinno się biegać tylko odcinki krótkie, przyspieszenia, a ogrom ćwiczeń z piłkami. Nie możesz się przemęczyć, szczególnie nóg. Nie możesz do 3, 4 dni przed meczem katować nóg na siłowni. Na większe obciążenie na siłowni pozwalaj sobie na początku tygodnia, bo rozumiem że na siłowni ćwiczysz dla sylwetki a nie tylko dla polepszenia siły i dynamiki.
no masz rację. SYLWETKA to podstawa. Jestem dość zwinny i szybki.gram na BOKU pomocy to muszę być w miarędynamiczny.....to co napisałeś to wiem .ale jeśłi jest jakiś TRENING KTÓRY ŁĄCZY SIŁOWNIĘ Z GRANIEM I TRENINGAMI TO CHĘTNIE POCZYTAM.
na zdjęciu to JA
1121806979000
bodymaker
Wysłana - 19 lipca 2005 23:11
Najlepiej na treningu na siłowni rób swoje, to co zawsze masz zaplanowane, nie rób ćwiczeń na siłowni później niż 3 dni przed meczem. Na boku pomocy dynamika i wytrzymałość mają niebagatelne znaczenie, biegania jest bardzo dużo więc nie możesz doprowadzić do tego aby do meczu nie być na 100 % przygotowany fizycznie. Obciążenie treningowe musi być dopasowane indywidualnie do twoich predyspozycji, czasu regeneracji, więc jeżeli poczujesz, że jesteś przemęczony odpuść sobie w jakimś stopniu siłownie, ale wiem że jest to niemożliwe bo jeżeli ktoś już się wkręcił w siłke to trudno z tego zrezygnować...
Pawiell o czym ty mówisz wogóle co to za różnica bierzesz piłkę i poświęcasz około 1 godziny i sie uczysz ale swoja droga lepiej od razu noga bo to w koncu piłka nożna.