Jak dla mnie 4 pompki to tragicznie mało...biorąc pod uwagę to że na klate biore 65 kg (nie ćwicze) a to jest słabo i robie 60 pompek to ja niewiem co myślec o gościu co mówi że jest silny a robi 4 pompki .
.
1121157905000
nowyLoLo
Wysłana - 14 lipca 2005 16:45
Nuuuuuuuda panie nuuuuuda. Beznadzieja
1121352337000
Sieja1
Wysłana - 14 lipca 2005 21:04
Mam 16 lat jestm vol stoperem(czasem stoper)! Jescze treningi sie nie zaczeły u nas ale już niedlug i moze wykorzystać ten czas na dobre przygotowanie sie do sezonu. Prosiłbym o jakas rozpiske dobrego treniengu do obroncy i który mnie takrzy przygotuje dobrze kondycyjnie przed nowym sezonem. I może znacie jakis sposob na odswierzenie sie, a mianowicie zauważyłem że po kilkunastu meczach poziom mojej gry spada. Pierwszy mecz przecietny pozniej coraz lepiej i tak po 11 rozegranych z kolei zaczyna moj poziom spadać wiec moze w tym sezonie ktos mi napisze co wtedy robić? Akurat bylem jedynym zawodnikiem, który rozegrał każdy mecz w sezonie ale potem juz mnie to nużyło. Mam rywalizacje na moja pozycje ale trener jak juz to go zmienial za kogos innego. Z jednej strony dobrze a z drugiej po graniu 50-60 minut słabego meczu musze sam w siebie znalesc siłe aby dograc koncowke jakos lepiej:) Wiec prosze o pofesjonalna rade na czesc przygotowawcza i pozniej co jesli bede grał i mnie bedzie nużyło już?
1121367888000
bodymaker
Wysłana - 16 lipca 2005 10:11
Przygotowanie kondycyjne będziesz miał pewnie w klubie więc teraz przed okresem przygotowawczym pobiegaj sobie w terenie po urozmaiconym terenie w jednostajnym tempie, tak aby nieco nabrać powietrza w płuca, nie możesz w okresie kiedy msz wolne od piłki za dużo trenowac kondycje bo szczyt formy ma przyjść na sezon a nie na sam początek żebyś później był coraz słabszy z meczu na mecz. Reasumujac, teraz pobiegaj swobodnie w terenie ok 30 minut porościągaj się, pobaw się piłka, a w okresie przygotowawczym pracuj nad sobą na maxa. Stoper musi grać solidnie przez cały sezon.
Już było takie pytanie, a więc skopiuje to co wcześniej napisałem
Są cztery rodzaje uderzenia noga : wewnetrznym podbicie, proste podbicie , zewnetrzna częścia stopy i sytuacyjne (pięta, czub buta itp). Mówiąc o technice uderzenia mam na myśli tzw. soczystośc uderzenia. Najsilniejsze uderzeniem jest strzał z prostego podbicia. Zewnetrzną i wewnetrzna częścia stopy nadajesz rotacje przy uderzeniu. Wracajac do techniki, popatrzmy na takiego W. Snejdera z Ajaxu (nie wiem czy kojarzysz) jest to stosunkowo filigranowy zawodnik a strzał z lewej i prawej nogi ma potęrzny... pytanie dlaczego, a właśnie ze wzgledu na jego technike uderzenia. Możesz mieć skośne i proste brzycha jak "pudzian" a jeżeli odpowiednio nie ustawisz stopy i całego ciała to siła i celność uderzenia będzie odwrotnieproporcjonalna do siły jaka włorzysz w strzał.
A teraz pare ćwiczonek na technike (pamietaj - obciągnij stope, usztywnij staw skokowy i oczywiscie porzadna rozgrzewka bo o kontuzje nie trudno) : 1. w parach : a)stajesz na przeciwko partnera w odległości ok 5m. Kolega rzyca ci piłke naprzemian na prawa i lewa stope na ty uderzasz na zmiane prostym i wewnetrzym podbiciem wprost w jego ręce. b) 10m odstep - uderzasz z partnerem z piłke po ziemi dosyc mocno z pierwszej piłki naprzemiennie prawa i lewa nogą (ja wyznaje zasade ,że co dwie nogi to nie jedna ) c) 10m odstęp - uderzenie z półwoleja "dropsztyk" - trzymasz piłke w rece i opuszczasz sobie ja pod nogi i w momencie dodkniecia piłki z podłorzem zagrywasz do partnera (po ziemi, górna półgórna, górna) ze zmiana nogi of couse 2. Po prostu strzelaj... Jeżeli masz kolege bramkarza oto ustaw go po między słupkami i uderzaj po zwodzie, z powietrza, z półwoleja, ze stojacej itp. Niech ci rzuci piłke na piers, udo, stope a ty po przyjeciu strzel mu zdejmujac pajenczynke i rozrywajac siatke ) Jerzeli potrenujesz i dopracujesz technike uderzenia to później wolne, rożne i karne (psychika) nie sprawia ci problemów. Jeżeli chcesz zagrać długa i dokładna piłke to najpierw zaobserwuj np. naszego Jerzego Dudka jak wybija piatke... A potem ćwicz przerzuty z kolegą ustawiajac sie w coraz większej odleglosci od siebie.
Od strony siłowej ćwicz mięśnie skośne i proste brzucha (scyzoryki 3x10 , brzuszki ze skrętami 3x20)
Same ćwiczenia nic nie daja w bez odpowiedniego ułozenia nogi nic nie zrobisz. Przy strzale nalezy sie do tego pochylac aby piłka nie leciała w kosmos a znow przy wybiciach np. piatek nalezy sie odchylic:)
Zmieniony przez - sieja11 w dniu 2005-07-18 21:36:12
1121715065000
sieja11
Wysłana - 18 lipca 2005 21:37
Oczywiscie chcialem to podkreślić:) i o ułozeniu ciała;)
1121715463000
adin1981
Wysłana - 19 lipca 2005 22:08
witam. Jestem nowy na tym formu ale nie nowym USEREM (nim nie byłem i nie bede-moja chwila minęla ). Mam pytanie. Poszukuję treningu na siłowni połączonego z treningami w Klubie.Gram na szczeblu V ligi. Jestem 2 razy na treningu w klubie i 2 razy w siłowni. Macie coś ciekawego ?? czekam na odpowiedz !!! mój mail to adin1@o2.pl Będę bardzo wdzięczny.
na zdjęciu to JA
1121803693000
bodymaker
Wysłana - 19 lipca 2005 22:18
Nieźle wygladasz byq napisz co robisz na treningu, patrząc na ciebie to widze, że ostro pakujesz, nie jest łatwo połączyć trening na siłowni z treningiem piłkarskim w sezonie, napisz coś więcej. Nie możesz przemęczać nóg w trakcie sezonu treningiem siłowym. tu masz atlas ćwiczeń. http://www.kulturystyka.pl/atlas/
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2005-07-19 22:19:58