Ja w Juniorach Młodszych właśnie w wakacje jade albo do Marsyli albo do Amsterdamu i zobaczymy jak tam grają dam relacje i porównam poziom młodieży we Francji a poziom młodieży w Polsce body teraz ty pisz tu ten plan
www.trenuj.com - TRENING PIŁKARSKI !
Znawca -
1119509862000
adriano10
Wysłana - 23 czerwca 2005 14:18
a ja nie gram nigdzie tylko w druzynie osiedlowej [pytongi cf]hehe) . mam zamiar sie wybrac to juniorow w nastepnym sezonie ale nie jestem jeszcze do konca przekonany . moja ambicja jest duza jednak nie wiem czy mozna sie wybic grajac w mlodziezowce V-ligowca . jak narazie gralem majac 15 lat ze starszymi od siebie i wydaje mi sie ze to pomogloby mi w juniorach gdzie gralbym z mniej wiecej rowiesnikami . doradźcie mi czy mam isc do juniorow i tam zdobywac ogranie i czekac na jakis cud czy trenowac tak jak trenowlem dotychczas ??
www.pytongi.blog.onet.pl Only BLUE
1119529080000
bodymaker
Wysłana - 23 czerwca 2005 14:45
Moim zdaniem jak masz ochote to graj w drużynie osiedlowej, lecz ja bym ci poradził zapisać się do tych juniorów, juniorzy drużyn w okręgówce czasami nie są najgorsi (oczywiście to są wyjątki bo niektóre drużyny juniorskie to istna zbieranina w której grze nie ma ani ładu ani składu). Na Śląsku jest tak, że obserwatorzy drużyn I ligowych regularnie uczęszczają na mecze V ligi ( oczywiście jak dostaną cynk że jest jakiś młody gniewny który mimo młodego więku żądzi drużyną)
246810 - trening powinien być na forum wieczorem albo w nocy
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2005-06-23 14:46:36
To jest trening na 6 tygodni w okresie przygotowawczym (nie w sezonie), nie wiem co tam robisz na treningach we wtorek i w środe, więc miałem lekki kłopot... Nie zapomnij w dni wolne o basenie.
1-2 tydzień
Poniedziałek 1.Rozgrzewka (trucht + krążenia ramion,wymachy,przekładanka, krok odstawno dostawny, rościąganie) 2.Przeskoki nad piłką – w płaszczyźnie czołowej (na boki) i strzałkowej (przód tył) 3.ustawiasz pieć pachołków, piłek, koszulek itp. pięć metrów jedna od drugiej. Biegniesz od pierwszego pachołka do drugiego i powrót do pierwszego nastepnie do trzeciego powrót do drugiego i biegniesz do czwartegi itd. Wykonuj to ćwiczenie na pełnym gazie obracajac się raz przez prawe raz przez lewe ramie. 4.starty pięcio metrowe z różnych pozycji na sygnał (lezeni tylem przodem, na plecach, na brzuchu, klęk itp.) 5.scyzoryki 3x10 Wtorek – trening Środa – trening Czwartek Bieg ciągły w terenie + rościąganie.
Piątek 1.Rozgrzewka 2.klęk na obu kolanach,ręce splecione za głową, partner trzyma cię za achillesy, pięty stope - jak wygodniej i stabilniej. ty przechylasz się do przodu powoli utrzymując pion - nogi tułw - do momentu w którym czujesz, że lecisz do przodu wtedy wracasz do pozycji wyjściowej (wszystko powoli i dokładnie) serie - 10x3 – 3. wspięcia na łydkach - możesz robić np. na schodach. Stoisz na stopniu końcówką stopy i wspinasz się na palce maksymalnie a następnie schodzisz poniżej stopnia (poziomu stopnia) rozciągając łydke. 20x3 - przy większym obcykaniu 30x3 4. przysiady na całych stopach z obciążeniem 20x3 Sobota Bieg po lesie + rościąganie Niedziela – wolne
3-4 tydzień
Poniedziałek 1.Rozgrzewka 2.Reakcja na różne bodźce wzrokowe (podniesienie ręki) i słuchowe (klaśnięcie) 4x10-15 metrów 5.sprint do pierwszej chorągiewki leżenie przodem, sprint do drugiej leżenie tyłem, sprint do trzeciej – obiegnięcie i powrót 5x15 (odległość między chorągiewkami 5m) 6.Pompki 3x15 7.scyzoryki 3x10 Wtorek – trening Środa – trening Czwartek 1.Rozgrzewka 2.bieg w terenie + piramida (opisana już wcześniej – okrążenia 1,2,3,4,4,3,2,1) Piątek 1.Rozgrzewka 2.pompki 3x15 3.scyzoryki 3x10 4.przysiady z obciążeniem 3x20 Sobota Trucht w terenie + rościąganie Niedziela - wolne
5-6 tydzień
Poniedziałek 1.rozgrzewka (trucht) -> rozciąganie -> wieloskoki, skipingi ABC na 50 metrach -> sprinty i przyspieszenia: 2.przyspieszenia 5 metrowe na maxa : z nabiegu, z miejsca 3.sprint 50x5 przerwy pomiędzy seriami umożliwiające pełne wypoczęcie Wtorek – trening Środa – trening Czwartek 1.Rozgrzewka 2.„Wahadło” – 4 chorągiewki ustawione w odległości 5m od siebie. Start do pierwszej, powrót do pierwszej, start do trzeciej i powrót do drugiej start do 4 powrót do trzeciej. Po biegu 2 minuty odpoczynku. 5 serii. 3. pompki 3x15, scyzoryki 3x10 Piątek 1. Rozgrzewka 2. bieg interwałowy po obwodzie boiska 2040 metrów – 70 metrów sprint, 100 metrów trucht, 70 metrów bieg ze średnia szybkością, 50 metrów bieg z szybkością średnią, 100 metrów trucht Sobota 1. Rozgrzewka 2. Rozciąganie (bardzo dokładnie, wszystkie partie ciała ok. 30 minut)
Body Maker jestes Bogeim pilki nzonej dzieki ja doladuej konto to kupie aboan i dma ci soga albo ile sie ich tda chopei bedizsz msiztrem licze ze zobacze cei jescze kieys na stanowisku trenera jestes msiztrem normalnei to jest piekne co robsiz za darmo enich bog ma cie w opiece i neich da ci zdrowie czyma sie
<<<<<Trenig czyni mistzra>>>>
1119546058000
erminho
Wysłana - 23 czerwca 2005 19:05
heh, jakie pochwaly
no, ale trzeba przyznac, ze bodymaker zna sie na tym jak nikt na forum
Witam. Trenuje troche w klubie ale teraz jest przerwa i mam chcialbym po niej przebic sie do podstawowego skladu tak wiec nie bede sie oszczedac przez te 2 miechy.Troche mi sie tez nudzilo i postanowilem napisac trening, nie mam doswiadczenia w pisaniu trningow takze licze na wasza pomoc i sugestie. Chodzi mi glownie o poprawe szybkosci, wytrzymalosc mam dobra. Chce tez poprawic technike tak wiec ponizsze cwiczenia bede wykonywac z rana, a codziennie popoludniu lub wieczorem z kolega postaram sie poprawic podania krotkie, dlugie ,przerzuty, dosrodkowania i drybling. Pozdro.
PONIEDZIALEK 4x30m na 90% z nabiegu 4x50m z narastajaca szybkoscia 4x20m skip A 4x20m skip C 5x15 grzbietow
WTOREK 4x30 sekundowy bieg na 70% wspiecia na lydkach 20x3 4x15 pąpek
SRODA 2x100m na 70-75% max 4x50 sprint 80% 4x20 sprint max 4x15 pąpki 3x20 wspiecia na lydkach
CZWARTEK 4X30 sek biegi na 70 % 10min trucht po lesie 4x15 pąpki 3x20 wspiecia na lydkach
PIATEK 4x20m sprint max 4x20m z nabiegu 2x30m skip A 2x30m skip C 5x15 grzbietow
SOBOTA 4x150 m luzno 4x50m sprint max 3x20 wspiecia na lydkach 4x15 pąpki