Mam taki dylemat czasami w tygodniu zdarza mi się że muszę ćwiczyć rano czyli pierwszy posiłek w ciągu dnia ( śniadanie ) jest to posiłek przed treningowy i mam pytanko czy mam go jesc ytajk jak zawsze czyli owsianka z wodą z orzechami kefirem czy zamienić płatki na ryż oczywiście do tego porcja piersi z kurczaka .???
kefir to nie jest dobry pomysł przed treningiem. lepiej mięso. możesz zjeść taki posiłek jak rano, ale jak dodasz białka jaj do niego. i nie za dużo orzechów.
1268492790000
Mateo 1983
Wysłana - 13 marca 2010 16:14
smpoz po pierwsze dodaj wieksza ilosc bialka do sniadania bez wzgledu na pore treningu. W jakim czasie po sniadaniu zamierzasz cwiczyc i jaki jest obecny cel?
Zamierzam ćwiczyć 1,5 h po śniadaniu . Wiadomo że kefir wywale i orzechy też , mięso oczywiście też dodam . ale chodzi mi o to czy zostawić płatki owsiane czy zastąpić je ryżem kaszą ???
Kazde zrodlo weglowodanow bedzie dobre, przeciez nie bedziesz jadl ciagle tego samego przed treningiem.
Zmieniony przez - domer w dniu 2010-03-14 16:02:56
Moderator działu Odżywianie
Ekspert -
1268578961000
patriot88
Wysłana - 15 marca 2010 21:16
podbijam bo mam pytanie moje śniadanie wygląda tak - 100 gr owsianych 2 jaja i 6 białek z jaj 25ml lnianego ( odziellnie - nie dodaje do placka ) i dorzucam pare gram jakiegoś jogurtu do smaku bo to jest placek
Czy lniany zostawić tak jak jest jeżeli śniadanie jest posiłkiem przed treningowym ?