Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

TRĄDZIK płyny/papki robione w aptece

SiWoLeC

Wysłana - 01 października 2009 23:08    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Siemka, Temat zalozylem poniewaz chcialbym sie Was poradzic w dwóch sprawach oraz troche opowiedziec o swoich bojach tradzikowych.
A wiec męcze sie juz z tym gownem ok 3 lata. Na poczatku wiadomo stosowalem wszystko to co mi ktos polecił typu żele,toniki Benzacne, plyn spirytusowy Acnosan, żel oczar i wiele wiele innych.
Od kąd zaczalem trenowac na silowni i interesowac sie kulturystyka wiem ze bardzo wazna jest dieta wysoka w bialko i wegle.Szczerze musze przyznac ze dieta wysokobialkowa dobrze na mnie dziala lecz wrecz nietoleruje weglowodanow prostych' wystarczy mały baton i juz jestem obsypany na drugi dzien.
Ale mniejsza oto; zaczalem leczyc sie u dermatologa, przestosowalem mase preparatow,specyfikow które oczywiscie juz na mnie nie dzialaja, stoswalem rowniez tetlarysal tabletki i musze przyznac ze dołączam sie do grona ludzi ktorym on w ogole nie pomogl. Zaczalem stosowac terapie drozdzową (tabletki lewitan) albo Cera Nova z bratkiem oraz do przemywania twarzy żel do mycia twarzy z serii Iwostin i powiem ze to naprawde spelnialo swoją rolę przez dlugi wmiare okres. Niestety i tej passy dobrej musial nadejsc kres. Przeczytalem juz naprawde mase artykulow i w gazetach i w necie.

Wracajac do tematu wyszukałem fajny art. ze ludzie chwalą sobie płyn robiony w aptece na bazie detreomycyny:
Detremycyna 2.0 (antybiotyk)
Ac. Salic. 1.0 (kwas salicylowy)
Hydrokortizon 0.25
Spirytus Vini 50% ad 100

Rzeczywiscie efekty OK bo sprawdzalem na innych zasyfionych czesciach ciała jak uda,plecy,dekolt (chociaz najwiecej mam na twarzy) i musze przyznac ze dzialanie ok ale trzeba zwrocic uwage ze tam jest inna skóra niz na twarzy a boje sie wejsc na mordke ze wzgledu ze jest tam spiryt który moze mnie wysuszyc. : )

I teraz bylem u dermatologa ktory przepisal mi bardzo fajną papke robiona w aptece:
Neomycyna (antybiotyk)
Zinci Oxydati
Kwas borowy 3%
Spir. Vini 70% ad 100
Sulf ppti
Talci

Powiem wam ze papka dziala ok. Stosuje ja kilka dni ale nie ma "zasypu"
i teraz moje pytanie do Was brzmi czy nie przeszkadza stosowanie tej papki razem z tym płynem razem ???

Tzn najpierw oczywsice oczyscic twarz (płyn+wacik) a nastepnie nałożyc tą papkę??
Tu jest antybiotyk i tu jest antybiotyk i nie chce ryzykować za bardzo.
Dermatolog wy[owiedzial sie tylko na temat tego plynu i mowi ze moze on mnie wysuszac i podrazniac za bardzo. (dostalem od kolegi zbey nie bylo, on mi tylko papke przepisał)

Co byście poradzili ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 października 2009 12:54 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Ostrovit - WPC 80

CENA: 43.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

nna

Wysłana - 02 października 2009 12:54    Edytuj Cytuj
moim zdaniem możesz stosować i to i to. moja jedna koleżanka była u takiego dermatologa, który przepisał jej plyn na bazie antybiotyku i podobną maść i miała codziennie i jedno i drugie stosować na noc. co prawda niespecjalnie jej to pomogło (moze trochę) i ostatecznie zdecydowała się na aknenormin, ale wiem, że miała wręcz zalecone stosowanie i jednego i drugiego. jak cos będzie skóra sucha, to po prostu smaruj czymś tłustym lub nawilżającym mocno

zadumałaaa się dzieeewczyna... nad swoją urodą...

[http://www.alprosoya.pl]

nna

Wysłana - 02 października 2009 12:54    Edytuj Cytuj
A ten płyn to skąd masz? Bo chyba tez musiałeś mieć recepte na niego, no nie?

zadumałaaa się dzieeewczyna... nad swoją urodą...

[http://www.alprosoya.pl]

SiWoLeC

Wysłana - 02 października 2009 15:29    Edytuj Cytuj
Kumpel miał na niego recepte i zrealizowałem ją w aptece :)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TRĄDZIK płyny/papki robione w aptece

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.