Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3786 razy
słowa kluczowe: tonfa 
Autor

TONFA

MASTIF 7

Wysłana - 14 stycznia 2008 15:12    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Moglby mi ktos opisac funkcje ofensywne palki typu Tonfa?szukalem w internecie ale sa 2 zdania i nic wiecej wiec jak ktos by mial cos ciekawego do napisania to z gory dziekuje.

Niebój sięZyciaUwierz ze zycie jestWarte tego aby jePrzeżyć a twojaWiara cię w tymUmocni

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 stycznia 2008 15:29 
W większości przypadków polecamy:

Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

Dawidek@

Wysłana - 14 stycznia 2008 15:29    Edytuj Cytuj
na pewno są to uderzenia,można tez wykonać chwyty transportowe,chwyty obezwładnające,pchnięcia-nie wiem czy to cie zadowoli

Zmieniony przez - Dawidek@ w dniu 2008-01-14 15:30:06

Życie to boisko,na którym nie gra się czysto.

MASTIF 7

Wysłana - 14 stycznia 2008 15:36    Edytuj Cytuj
Funkcja czynna (ofensywna) – polega na wykonywaniu uderzeń, pchnięć, zamachów, podcięć, zahaczeń, nacisków na miejsca neuromuskularne, stosowaniu chwytów transportowych i obezwładnień, jest to funcja ataku.
Tylko to na temat znalazlem w necie .Moglby ktos opisac szczegolowo funkcje ofensywne np jak wykonujemy podciecie zamach pchniecie taka palka bo nie mam pojecia .

Niebój sięZyciaUwierz ze zycie jestWarte tego aby jePrzeżyć a twojaWiara cię w tymUmocni

Dawidek@

Wysłana - 14 stycznia 2008 15:58    Edytuj Cytuj
trudno bedzie ci opisac wszystkie techniki jakie możesz wykonac z pomocą tej pałki.Trzeba by to pokazać np podcięcie-łapiesz dłuższy konie a krótszy(rękojeścią)umieszczasz za nogą przeciwnika,wtedy dynamicznie ciagniesz pałke do siebie,przeciwnik leży a ty robisz z nim co chcesz

Dawidek@

Wysłana - 14 stycznia 2008 16:02    Edytuj Cytuj

może to ci troche przyblizy sprawe

Zmieniony przez - Dawidek@ w dniu 2008-01-14 16:06:22

słaby 56

Wysłana - 14 stycznia 2008 16:33    Edytuj Cytuj
Jeśli chodzi o tonfę,to z doświadczenia powiem,że bardziej służy to do uderzeń i pchnięć,niż do założenia chwytów transportowych i dźwigni.Te bajery zawsze wychodzą na treningach,lecz w sytuacjach dynamicznych,zagrożenia i stresu nie ma na nie czasu,ciężko je pamiętać,poza tym żeby założyć jakąś dźwignię lub chwyt typowi,to trzeba i tak najpierw mu przy.p.i.e.r.d.o.l.ić, żeby go lekko rozmiękczyć i rozkojarzyć bólem(szoker),bo nikt nam rączki sam podawać nie będzie,raczej będzie nam utrudniać podjęcie interwencji,niż pomagać a po szokerze założenie chwytu trasportowego lub wykonanie dźwigni może wyjść.Ja wolę korzystać z batona,bo czasami samo jego wyciągnięcie powoduje uspokojenie gości(sprawdzone na bramce),bo w przeciwieństwie do tonfy,baton pojawia się znienacka w zasięgu wzroku,wcześniej schowany i zaskakuje ludzi jego rozłożenie,tonfa zaś cały czas jest w zasięgu wzroku przeciwnika,następuje oswojenie wzrokowe,gdy najpierw sytuację próbujemy uspokoić słownie .Jedyny mankament batona-regulacja prawna w naszym kraju

Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Specjalista -

Dawidek@

Wysłana - 14 stycznia 2008 16:50    Edytuj Cytuj
ja tam lubie tonfe ale faktycznie w obsudze jest dużo trudniejsza niz baton ,

słaby 56

Wysłana - 14 stycznia 2008 17:12    Edytuj  Cytuj
Nie żebym kogoś zniechęcałKażdy wybiera co mu bardziej pasujeAle widziałem różne eksperymenty z tonfą.Była też taka sytuacja,że mój kolega jak mu gość uciekał,rzucił tonfą,trafił go i ten padł,a kolega podbiegł i go skajdankował,także do takich rzeczy nietypowych też się nadajeStosowałem też jako otwieracz do butelek,ale rączka szybko się zdziera

Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2008-01-14 17:16:24

Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Specjalista -

MASTIF 7

Wysłana - 14 stycznia 2008 17:44    Edytuj Cytuj
dzieki chlopaki mam takie pytanko Wymien punkty kopniec jako cel ataku i nie wiem jak mozna sie rozpisac na ten temat?

Mengistu

Wysłana - 14 stycznia 2008 17:48    Edytuj Cytuj
Rzucanie tonfą to już porażka (no chyba, że ma się 100% pewności trafienia w gościa). Słyszałem relację ze zdarzenia, w którym policjant nie trafił rzuconą tonfą. Uciekający podniósł ją, w odpowiedzi na to policjant go postrzelił. Poszkodowanego znam, wielkim bandytą to on nie był - raczej osiedlowym watażko-idiotą. Sprawy pewnie by nie było gdyby nie rzucał tym cholerstwem.

Dawidek@

Wysłana - 14 stycznia 2008 17:49    Edytuj Cytuj
no nie wiem tak na szybko to na pewno krocze,moze jeszcze low-kick

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TONFA

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.