Jeden z najbardziej doświadczonych i rozpoznawanych pięściarzy minionej dekady James Toney (72-6-3, 44 KO) ogłosił, że zamierza wystąpić podczas gali organizacji UFC na zasadach MMA.
Przypomnijmy iż niedawno inny wielki mistrz szermierki na pięści - Ricardo Mayorga - podpisał kontrakt z organizacją Shine Fights i także wystąpi w oktagonie. bokser.org
Dla mnie to jedna wielka głupota, myślę ,że Toney po prostu pieprzy żeby tylko pieprzyć i nic więcej z tego nie wynika... Za wszelką cenę chce zwracać ciągle na siebie uwagę... Ale w sumie niech walczy dostanie porządnie po łbie to może troszkę spokornieje. Ps ciekawe jak sobie wspomniany wyżej Mayorga będzie radził...
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)
Lubie Toneya. To chyba jedyny bokser z niewypazona geba, ktorego toleruje.
James ma bardzo ciekawy styl, swietne wyszkolenie techniczne, ale... w UFC niezaleznie na kogo trafi dostanie mocne kuku, chocby z tego z tego wzgledu ze Toney nie ma nokautujacego uderzenia, a to jedyna rzecz ktora bylaby atutem w MMA. Sama technika bokserska to zdecydowanie za malo.
Duzo w tym wszystkim autopromocji, ale czy tedy droga by zwrocic na siebie uwage?
Silvia tez walczyl z bokserem w oktagonie ... i poszedł spać bo mu sie walka znudzila :]]
Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka
Spamers Squad A Jak
1262616540000
BoxingKid
Wysłana - 04 stycznia 2010 16:45
Dostanie kilka lowkicków... Ciekawy jestem postawy Ricardo, bo on zawsze był nieobliczalny.
1262619956000
Dawidek@
Wysłana - 04 stycznia 2010 23:54
Fajnie wszyscy się pchają do walki,Emerytowani Bokserzy,muzycy ciekawi mnie kiedy zadebiutuje Ch.Norris
Życie to boisko,na którym nie gra się czysto.
1262645643000
Kamiru
Wysłana - 05 stycznia 2010 15:20
No nic, kazdy ma prawo probowac.
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Specjalista -
1262701244000
bokser7393
Wysłana - 05 stycznia 2010 16:10
Niech spróbuje. Być może coś mu wyjdzie w UFC.
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą...
Specjalista -
1262704258000
jarzynek
Wysłana - 05 stycznia 2010 22:44
Wątpię jedynie to on może wyjść na noszach po walce. Jeszcze teraz przeczytałem że Toney chce walki z Lesnarem , Randy Couture, Chuckiem Liddellem. Każdy z wymienionych wyżej potencjalnych rywali Toneya zlałby go jak psa. Ja chce zobaczyć jak ktoś funduje temu pyskaczowi ostre lanie. Szanuję Tonika za osiągnięcia za doskonałą technikę, bardzo dobry styl boksowania, wyśmienite uniki. Jego walki oglądam z przyjemnością. Ale nie ma się co oszukiwać on jest już skończony w boksie nic wielkiego już nie ugra, chłop chce na starość zrobić ten ostatni skok na konkretną kasę.
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)
Specjalista -
1262727849000
jarzynek
Wysłana - 06 stycznia 2010 13:30
Szef UFC odrzucił propozycję Jamesa Toneya!
Kilka dni temu James Toney wyzwał do walki największe gwiazdy UFC, z którymi jak twierdzi jest gotowy stanąć w ringu i walczyć na zasadach MMA. James Toney rozmawiał z prezesem federacji UFC Dana White po konferencji jaka odbyła się po gali UFC 108.
"Nie ma pieniędzy za tym człowiekiem. Za jego walkami nie idą pieniądze. Bokserzy muszą zrozumieć, że w UFC walczy się inaczej. Nie możesz mieć wysuniętej nogi do przodu, bo to się może źle skończyć. Zapytałem Toneya czy ma pojęcie o zapasach? On odpowiedział 'Wiem jak robić wszystko w ringu'." - powiedział White. boxingnews.pl
Specjalista -
1262781024000
Lady M www.fight24.pl
Wysłana - 06 stycznia 2010 13:38
no i Danuta jak zwykle pozamiatał
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within."
No i bardzo dobrze! Walka z jego udziałem obecnie to nie byłoby nic innego jak cyrk! Jak napisał jarzynek Toney chciał kaski nachapać jeszcze bo w boksie juz nic nie ugra wielkiego. Dobrze, że go Dana na ziemię sprowadził, bo pewnie z tej walki (cyrku) UFC dużo kasy by nie zarobiło, bo tak naprawdę kto chce oglądać jak emerytowany bokser dostaje oklep od jakiegoś średniaka...