Mam 14 lat i chcę trochę schudnąć. Mam 171cm wzrostu i ważę chyba 58kg. Chciałam schudnąć 6-8kg. Chciałam też wyrobić chociaż lekkie mięśnie brzucha, więc zaczełam trening Weidera. Do tego chodzę na różne zajęcia sportowe, np. godzinę koszykówka, w inny dzień aerobik, popołudniu siatkówka, każdego dnia co innego, czasem zwykłe długie spacery. Zapisuję co jem w dzienniku na komputerze. Lecz nie wiem swoje dzienne zapotrzebowanie itd. Czy ktoś znajdzie się chętny i pomoże mi to ustalić? Z góry dzięki
Nie, nie, nie ważę za mało. Moje BMI jest prawidłowe, tzn. przy 50 kg, jeśli by mi się udało, moje BMI byłoby u kresu niedowagi a wagi prawdiłowej. Lecz nie mam mani na punkcie odchudzania. Po prostu robię to dla siebie, chciałabym zrzucić te kilka kilogramów, tym bardziej, że w zimę łatwo jest przytyć:/
Rzuć kamieniem w tłum a zawsze trafisz w głupca..
1100631647000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 16 listopada 2004 20:05
odchudzala sie juz kiedys jakimis smiesznymi dietami z gazetek ???
Nie, ani razu Bo nie wierzę w to:/ Tym bardziej, że od wielu osób słyszę, że po takiej diecie po przejściu na normalny tryb żywienia mozna przytyć 2 razy więcej :/ Chciałabym rozsądną dietę. Aby wyrobić sobie mięśnie brzucha, zgubić w udach, no i schudnąć. A i jeśli po tej rozsądnej diecie miałabym przejść na normalny tryb to nie wiem czy bym chciała:P No ale wiem, że powinnam bardzo powoli, tak gwałtownie to zapewne również można przytyć.
Rzuć kamieniem w tłum a zawsze trafisz w głupca..
1100632512000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 16 listopada 2004 20:28
zapoznaj sie narazie z tym linkiem i podaj mi wynik ,oki??
Dziewczyno, to niebezpieczne. Przy wadze 50 gg miałbyś NIEDOWAGĘ z BMI 17!!! Jestem Twojego wzrostu i ważę 68 kg. Mam dobrze wyrzeźbione mięśnie brzucha, więc tu nie chodzi o masę. Powinnaś sporo przytyć. Twoja obecna waga to MAŁO! Uważaj z odchudzaniem w tym wieku. Uważam, że redukcja w wieku mniejszym niż 17, 18 lat (chyba, że występuje znaczna otyłość) nie ma sensu, a nawet jest niebezpieczna. Twój organizm potrzebuje budulca, żeby się rozwijać. Szczególnie w tym wieku.
Zmieniony przez - junior__23 w dniu 2004-11-16 20:32:02
Zmieniony przez - junior__23 w dniu 2004-11-16 20:33:48
Chodzi mi o to, że w tym wieku jeśli nie ma zdiagnozowanej POWAŻNEJ OTYŁOŚCI, to nie powinno się odchudzać. To może tylko przynieść negatywne skutki. Co innego zdrowa dieta...