Interesują mnie informacje na temat szkół (licea) w Polsce które kształcą w kierunku wojska, jak np. Liceum w Dęblinie, które kształci pilotów. Chodzi mi o różne kierunki ale najbardziej o coś w stylu komandos, antyterrorysta, jednostki specjalne, szturmowe/uderzeniowe.
Jeszcze jestem ale liceami to ja się nie zajmuje Jeden chu... tylko zrób mature nawet jak są jakieś licea wojskowe to zapewniam Cię że z 15sto latków nikt rengersów robił nie będzie
..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."
doradca C/S ze wskazaniem na combat
Specjalista -
1208876665000
oley92
Wysłana - 23 kwietnia 2008 22:25
Nie no wiem
tylko chodzi mi o to że jak ktoś już wie że konkretnie wojsko to lepiej jak zaczyna się jak najwcześniej
Szkoł typowo wojskowych to oprócz Dęblina i kiedys Gdyni(ale o ile sie nie myle to już nie istnieje) nie ma...cała reszta to zwykłe ogólniaki o profilach wojskowych.Zaden z tych ogólniaków nie ma podpisanej umowy z MON bo współpraca MENiS i MON nie wypaliła.
Zreszta to troche niedorzecne by było gdyby już w wieku 15-16 lat zaczęto "szkolić" do zawodu komandosa czy antyterrorysty...
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1208985912000
oley92
Wysłana - 24 kwietnia 2008 21:38
A w Dęblinie szkolą na pilotów właśnie już od 16 lat Poza tym staży podpisują tam jakiś dokument że uczniowie zobowiązani są do dalszej nauki w WSOSP
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1209072248000
żeleś
Wysłana - 25 kwietnia 2008 08:32
A widziałeś kryteria zdrowotne aby się dostać do Dęblina? To nie jest taka prosta sprawa ,pozatym pilota szkoli się 5 lat aby latał samodzielnie i dalej się szkolić a szkolenie dobrego operatora trwa min.3 lata i porównaj odpowiedzialność w sprzęcie dlatego kandydatów na pilotów łapie się już w wieku 16 lat
..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."
Te badania będziesz przechodził co rok a jak cię pójdziesz na szkołe orląt na kierunek śmigła lub odrzutowce to dopiero zobaczysz co to są badania.A po Dęblinie to zapomnij o jakiejkolwiek komandosce