Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Chciałem się dowiedzieć czegoś na temat tego środka... Podobno przyrosty po nim są stałe i zostają na kilka lat nawet jak osoba zniedbuje treningi. Ciekawi mnie zatem fakt czemu tylu pospolitych koksiarzy woli jeść metkę mimo że za miesiąc nie będze już widać żadnych efektów niż spróbować syntrol. W takim razie domyślam się że ma duże skutki uboczne ale jakie?? Czy po jednej kuracji żeby nie spaść trzeba brać kolejne dawki syntholu? Chciałem się także dowiedzieć jaka jest cena tego preparatu i gdzie go można dostać (czy w aptece na receptę)? To wszystko oczywiście w celach edukacyjnych. Po prostu jestem ciekawey. Oświadczam także że nigdy nie próbowałem żadnych sterydów nawet mety i narazie nie zamierzam tego. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
wytlumacze szybko: synthol to olej, nie ma po nim zadnych przyrostow, wstrzykujesz go w miesniei i on tam zostaje, im wiecej wstrzykniesz tym masz objetosciowo wiekszy miesien...czyli scierwo na maxa
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Ekspert -
1132392739000
Natan33
Wysłana - 19 listopada 2005 10:35
używając syntholu mięśnie są jak balony z wodą,wstrzykujesz synthol w każdy mięsien który chcesz powiększyć i w ten sposób wywołujesz zapalenie w miesniu co objawia się jego powiększeniem-to dla extremalnych koksiarzy nie dla początkujących a poza tym jest bardzo drogi i bardzo niebezpieczny dlatego wielu koksów woli używać tradycyjnych sterydów niż napychać swoje mięsnie olejem. wpisz w wyszukiwarce albo w googlach Greg Valentino a dowiesz się trochę o używaniu syntholu i jego efektach. pozdr
Zmieniony przez - Natan33 w dniu 2005-11-19 10:36:39
Słyszalem że powoduje on jedynie podwyższony poziom cholesterolu.. Co do zapalenia mięśnia to jakie zmiany może powodować w przyszłości? Czy moze być przyczyną zaniku mięśnia albo jego zapalenia? Podanto chcialem się dowiedzieć czy po syntrolu idzie siła czy to jedynie implant? I czy szkodzi on na psychikę i zaburzenia gospodarki hormonalnej?
1132394693000
miczelx Wide Pride
Wysłana - 19 listopada 2005 11:21
widze ze nie zrozumiales albo nie przeczytales tego co ci napisalismy...
Ekspert -
1132395693000
klufczyk
Wysłana - 19 listopada 2005 11:24
a szła komuś siła od oleju?
Ekspert -
1132395880000
zelek36
Wysłana - 19 listopada 2005 11:26
Rozuiem co mi napisaliście ale nikt nie wspomniał nic o zwiększeniu poziomu cholesterolu, zaburzenich w psychice i gospodarce hormonalnej! Rozumiem też że nie skacze od tego siła, ale nie zostało to jednoznacznie powiedziane. Chodzi mi o to czy wzrasta minimalnie czy wogóle?
1132395969000
klufczyk
Wysłana - 19 listopada 2005 11:28
na jakiej zasadzie miały by wystąpić zaburzenia psychiczne? pomyśl najpierw zanim coś napiszesz
Ciekawi mnie zatem fakt czemu tylu pospolitych koksiarzy woli jeść metkę mimo że za miesiąc nie będze już widać żadnych efektów niż spróbować syntrol.
1 - widziałeś kiedyś kolesia po syntholu? wiesz jak on wygląda? jesli tak to powinienneś sobie sam odpowiedzieć nie każdy chce wyglądać jak d****
2 - synthol jest bardzo drogi i nie dostępny w polsce
3 - kto powiedzial ze po metce po miesiącu wszystko spadnie? jak by tak było to jaki sens był by brać metę?
Zmieniony przez - klufczyk w dniu 2005-11-19 11:28:45
Zmieniony przez - klufczyk w dniu 2005-11-19 11:29:34
Ekspert -
1132396099000
miczelx Wide Pride
Wysłana - 19 listopada 2005 11:31
jest to olej , nic wiecej, wypelniacz...
Ekspert -
1132396292000
Natan33
Wysłana - 19 listopada 2005 11:44
a pozatym jak kotoś uzywa syntholu to jest uż zaawansowanym koksem więc nie używa go samego tylko razem z SAA