Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 15400 razy
słowa kluczowe: suszenie  jabłek 
Autor

Suszenie jabłek

mavika

Wysłana - 30 sierpnia 2006 12:28    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam pytanie: czy suszenie w piekarniku np. jabłek w plasterkach jakoś zmienia ich wartość odżywczą? Wiem że 100g świeżych nie ma tyle samo kcal co 100g suszonych bo suszone są lżejsze, ale czy np 1 jabłko świeże ma ich tyle samo co to samo jabłko ususzone? I jak to jest z cukrami podczas suszenia owoców???

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 30 sierpnia 2006 20:27 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

skiny

Wysłana - 30 sierpnia 2006 20:27    Edytuj Cytuj
jesli ich nie przegrzejesz to sklad nie ulega powaznym zmianom, ale osobiscie radzil bym Ci suszyc jablka w specjalnej suszarce elektrycznej, nie wiem jak teraz ale kiedys najtansze takie suszarki kosztowaly okolo 30 zlotych, wiem kolejny grat w domu ale mozesz w niej suszyc takze grzyby, banany i inne owoce. Pozdrawiam.

chucknoris

Wysłana - 30 sierpnia 2006 21:26    Edytuj Cytuj
a po co jabłka suszyć przecież tak drogie nie są

Caramel

Wysłana - 30 sierpnia 2006 23:07    Edytuj Cytuj
jak ktos ma jabluszka w ogrodzie to sie oplaci a najlatwiej suszyc w takiej suszarce do owocow,warzyw i grzybkow. U mnie niedawno rodzice kupili zeby grzybki suszyc i kosztowala cos ok.70-80zl .ale sa drozsze i tansze.Zalezy od firmy i pewnie tez ilosci przegrodek. W piekarniku oczywiscie tez da rade

www.pajacyk.pl
-----------------------------

----------------------------
Specjalista -

fukinhot

Wysłana - 31 sierpnia 2006 00:15    Edytuj Cytuj
Pamietajmy o jednym, jezeli mowimy o suszeniu owoców i w dodatku mówimy o tym w dziale 'odżywianie', należy zazncaczyć, ze suszone owoce są parokrotnie bardziej kaloryczne od świezych!! Dla porownania jabłka przed suszeniem mają na 100g 10ww i 46kcal a po : 52ww i 240 kcal

O tym trzeba pamietac!!

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
Znawca -

mavika

Wysłana - 31 sierpnia 2006 09:34    Edytuj Cytuj
nie chodzi nawet o koszt suszarki a o zuzycie pradu - gaz mam na ryczałt :) wiem ze na 100g będzie wiecej bo na ta sama wage co 1 jablko swieze wczodzi z 5 suszonych albo i wiecej tylko chodzi mi o to samo jablko przed i po ususzeniu. :)

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.