Witam. Chcialbym sie poradzic was. Zaczynaja mi sie 2 miesieczny cykl przygotowan do sezonu.chodzi mi o wzmocnienie sily(z 2-4kg.) nie tracac znacznie na szybkosci. o wytrzymalosc sie nie biore bo zapewne wiele przebiegne kilometrow(oboz w gorach) i nigdy nie mialem z tym problemow.trenuje pilke reczna. jak moglbym sie wspomagac aby moj trening myl efektywniejszy.
"...Ból jest tymczasowy, duma jest wieczna..." - Enson Inoue
Odzywki energetyczne, przed treningiem jakis energetyk, po treningu carbo, + TCM/Cp + ZMA + jak masz >21 latek mozesz dodac tribulusa,
Jak cos zle to sory, ale tak mi sie mysli plataja... ;> Pozdro
Mierz wysoko...
1150379703000
julo1
Wysłana - 15 czerwca 2006 16:01
jesli sie dobrze odzywiasz to kreatyna (rodzaj zalezny od funduszy), carbo, zma moze byc, tauryna tez. zadbaj o witaminy. tribulus zbyteczny.
Znawca -
1150380103000
KafarXXL
Wysłana - 15 czerwca 2006 16:44
Korz,dobry trening,dieta, do tego carbo/bialko jak juz cos poćwiczysz, czyli z pół roku to wtedy kreatyna.
Scio me nihil scire. - Sokrates
We will never die, because we are UNITED !
Specjalista -
1150382663000
Korz
Wysłana - 15 czerwca 2006 17:14
Z dieta jest roznie. Bedac na obozach raczej ciezko bedzie mi sie odpowiednio odzywiac. Posilki 3 razy dzinnie o rownych porach. CZytalem wlasnie ,ze kreatyna jest zalecana po dluzszym okresie treningu, a ja teraz dopierobede wznawial trening na silowni i oczywiscie bieganie wraz z trenigiem specjalistycznym.
1150384468000
julo1
Wysłana - 15 czerwca 2006 17:37
"Korz,dobry trening,dieta, do tego carbo/bialko"
jesli ktos ma dobra diete to po***** komus bialko??
Znawca -
1150385833000
Korz
Wysłana - 15 czerwca 2006 20:31
powiedzmy ze zakupie kreatyne, zma, carbo i tauryne. Czy mozesz pomoc mi to jaks zebrac do kupy, konkretniej to przedstawic. Dokladnie co i jak dawkowac. opieram sie na sklepie z sfd.
co do kreatyny to przez pierwsze 2 tyg suplementacji bedzoesz miał straszny ból nog przy nico szybszym marszu bedziesz czuł pieczenie ja przynajmniej tak mialem wiec zacznij brac kreatyne 1 tydz przed obozem i treniuj :) co do innych supli to carbo, kolagen, oraz omega 3 , witaminki , mozesz zapodac aminokwasy na wzmocniene siły polecam rowniez stosowałem :)