Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Suplementy na wytrzymałość

Kammen

Wysłana - 11 stycznia 2002 15:15    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Jest taka sprawa że za niedługo jadę na obuz sportowy na którym będe poddany dużym (naprawde dużym) obciążeniom treningowym (2 treningi dziennie z których jeden to marszobieg po górach- zajezdnia!!!) Trenuje lekkoatletykę i w tym momęcie przygotowań do sezonu buduję sprawność ogólną i wytrzymałość.
W związku z tym nie wiem jaki suplementy będą dobre na ten okres. Domyślam się że niezbędne będzie carbo( by zapewnić energetykę) no i BCAA tylko nie wiem ile, może glutamina (podobno ona bardziej nadaj się do długotrwałych wysiłków)- to na katabolizm.
Może jesteście w stanie coś poradzić???

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 stycznia 2002 20:07 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

clouds

Wysłana - 11 stycznia 2002 20:07    Edytuj Cytuj
ja biegałem na koenzymie po przerwie (tez wyjechalem na oboz sportowy) i szlo mi zadziwiajaco dobrze w porownaniu do wczesniejszych biegow po dluzszych przerwach

Kammen

Wysłana - 12 stycznia 2002 15:46    Edytuj Cytuj
Extra. Też go kiedyś miałem ale chyba za mało. POwiedz jeszcze ile go brałeś i jaki. Może kotś inny coś poleci?
Co z Carbo, BCAA i glutaminą?

Alg

Wysłana - 14 stycznia 2002 13:34    Edytuj Cytuj
Ja polecam Carbo Pur Hi-Teca. Ok. 50-100g na jeden raz + ok. 0,5 l. wody. Do tego wrzucasz 1 tabletkę Pluszsz Active, 1 tabletkę Pluszsz Multiwitamina i 1 tabletkę Pluszsz Sport. Moja własna mieszanka ) Spróbuj, można po tym zap***dalać przez kilka godzin jak dziki buchaj ) Gorąco polecam.

"Naturalny",
ur. 1980,
z Żywca.

Kammen

Wysłana - 14 stycznia 2002 17:45    Edytuj  Cytuj
Alg- a co byś polecił po takim zap*****l...aniu. Trzeba zatzymać katabolizm-czyż nie.
A tak przy okazji to co trenujesz?

Alg

Wysłana - 15 stycznia 2002 08:44    Edytuj Cytuj
Siłownia od 5 lat. Próbowałem wielu suplementów, nawet tych niedozwolonych. Od 2 lat jestem naturalny, i uważam że tak jest lepiej. Ważę aktualnie 102 kg i nie jestem zbyt gruby (90cm w pasie), co uważam za osobisty sukces (kiedyś ważyłem 120kg i 105cm w pasie, ale na prochach). Od roku interesuję się też sportami walki (właśnie próbuję zrobić szpagat, ale jeszcze dużo mi brakuje :). Trochę biegam zarówno na długie ( 1000m ), jak i na krótkie ( 100m ) dystanse. Mój największy wyczyn w bieganiu to obiegnięcie Jeziora Żywieckiego 25km w 2godz. i 10min. A na katabolizm polecam, według zamożności: bezpośrednio po wysiłku węglowodany (50-100g) i aminokwasy, 1godz. po białko (30-50g). Z tym że aminokwasy są drogie :(

"Naturalny",
ur. 1980,
z Żywca.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Suplementy na wytrzymałość

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.