Witam, jak wiele osób mam problem z włosami. Moje są suche, puszące się, zniszczone i kręcone. Co dwa dni muszę je modelować, co jest bardzo nużące i męczące, a nie mam na to siły i czasu. Chciałabym aby były prostrze, nie puszyste i żeby po kontakcie z wilgotnością nie puszyły się. Prostownicy NAPEWNO nie będe używać. Używam szamponu do włosów suchych i kręconych i odżywki GARNIER FRUCTIS Nutri - Gładki. Czy moglibyście mi coś poradzić?
Możesz zrobić coś w stylu trwałej na włosy kręcone tylko że w drugą stronę bo ona ma za zadanie prostować włosy.Niestety to niszczy włosy,więc warto się zastanowić.JAk masz kręcone włosy to nic nie poradzisz,że one w wilgoci się kręcą taki już ich urok.Możesz też prostować na szczotce jak suszysz suszarką-też bardzo niszczy włosy.Ja bym sie skupiła bardziej na ich pielęgnacji żeby zdrowo wyglądały bo wtedy tylko są piękneDobre są też kosmetyki z Gliss Kur'a.Wysuszać może też ciepłe powietrze w pomieszczeniach,nieodpowiednia pielęgnacja ich.Zrób sobie też maskę na włosy to je odżywisz
www.beksinski.com.pl
Znawca -
1170317358000
oska5
Wysłana - 01 lutego 2007 09:14
albo sunsilk, albo L`oreala odzywki i maski "absolut repair" (wlasnie maski dzialaja silniej niz odzywki), ewentualnie wizyta u fryzjera i jakies "zabiegi" wzmacniajace włosy produktami dostepnymi tylko w salonach fryzjerskich prawda jest taka ze specyfików do pielegnacji jest duzo, musisz sobie metoda prob i bledów znaleźć to co ci bedzie służyc. od siebie dodam ze warto podcinac włosy co miesiac o centymetr, wtedy ponoc najszybciej rosna i sa w lepszej kondycji, jesli farbujesz wlosy to uzywaj dobrych farb a nie jakis za 10 zł
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2007-02-01 09:14:38
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1170317643000
okti
Wysłana - 04 lutego 2007 14:48
Polecam kosmetyki firmy "KaduS" a dokładniej szampon o nazwie REPAIR...Doskonale oczyszcza i nawilża włosy.Nadaje im sprężystość i poprostu je wzmacnia.
1170596917000
malutka_k
Wysłana - 04 lutego 2007 15:23
mozesz takze pomoc im ,poza tym co juz wypisane,tabletki Skrzypowita
Specjalista -
1170599024000
Martucca Ladies SFD
Wysłana - 06 lutego 2007 11:55
A ja polecam odzywke, ktora mozna kupic w aptece; nazywa sie chyba "Henna Treatment Wax". Nakladanie i trzymanie na glowie troche skomlikowane, ale moim zdaniem warto, ciagle rozjasniam wlosy, a sa zdrowe, lsniace i mieciutkie. Ta odzywke polecaja po chemioterapii, bo nie tylko regeneruje wlosy, ale takze pobudza wzrost nowych. Z mojego doswiadczenia (nie smiac sie): pewnego ranka patrze w lustro, a tam... 3 wlosy w gornej czesci czola! Tak, dokladnie! Pytalam pozniej osob, ktore uzywaly tej odzywki i tez mialy podobne "wpadki". Tak wiec trzeba uwazac, zeby odzywka zostala tylko tam, gdzie wlosy maja rosnac
Ja też się użeram z suchymi jak siano i przy tym bardzo długimi kłakami . Bardzo dobre i niedrogie są odżywki i maski firmy Kallos, zwłaszcza ta mleczna i miodowa. Do dostania głównie na allegro. Z droższych super są dora cosmetici (bambus, słonecznik), ale to trudno dostępne i tylko w aptekach. Henna Wax też godna polecenia. Aha, w wielu salonach można sobie zrobić tzw głęboką regenerację, siedzisz kilka godzin z różnymi profesjonalnymi odżywkami na ciepło. Kosztuje kilkadziesiąt zł ale warto.
Zmieniony przez - searme w dniu 2007-02-06 12:02:46
"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."
1170759657000
Pegazik
Wysłana - 16 stycznia 2009 12:15
Bardzo dziękuje za tyle odpowiedzi:) niestety dawno nie byłam na foru więc dopiero teraz zaczne stosować te maski i odżywki o których pisaliście:) muszę wam powiedzieć, że pogodziłam się z tym, ze moje włosy są kręcone i zamiast je prostować to zaczełam używać kosmetyków podkreślających skręt loków:) nie susze ich tylko myje i pozostawiam do wyschnięcia:) robię tak od lipca:) ich wyglad bardzo się poprawił, ale jeszcze oczywiscie mógłby:D niestety to mam do nich, że na wilgoci i wietrze bardzo się puszą i o dziwo prostują, denerwuje mnie to:P poza tym w niektórych miejscach się kręcą a w innych nie i to dziwnie wygląda:P mam też problem bo dopiero zaczełam swoją "przygodę" z kręconymi włosami i nie wiem jak je ściać, nosić, jakie fryzury robić, i jakich kopsmetyków uzywać... do fryzjera nie chce iść, jest ich 7 w okolicy, byłam już u każdego i każdy zaprzecza drugiemu itd:P dlatego mam nadzieję, ze wy mi pomożecie :D:*
głupio mi że w moim wieku tak dużo czasu muszę poświęcać włosom :/
1232104515000
pati1986
Wysłana - 16 stycznia 2009 14:37
nooo 2 lata na forum nie zaglądałaś:D nieźle
na redukcje nadszedł czas....
1232113049000
malutka_k
Wysłana - 18 stycznia 2009 20:07
masz jeszcze te włosy ? przez dwa lata wiele się mogło zmienić !