Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 14674 razy
Autor

Suche, zniszczone włosy

Pegazik

Wysłana - 31 stycznia 2007 22:15    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, jak wiele osób mam problem z włosami. Moje są suche, puszące się, zniszczone i kręcone. Co dwa dni muszę je modelować, co jest bardzo nużące i męczące, a nie mam na to siły i czasu. Chciałabym aby były prostrze, nie puszyste i żeby po kontakcie z wilgotnością nie puszyły się. Prostownicy NAPEWNO nie będe używać. Używam szamponu do włosów suchych i kręconych i odżywki GARNIER FRUCTIS Nutri - Gładki. Czy moglibyście mi coś poradzić?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 lutego 2007 09:09 
W większości przypadków polecamy:

Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ona1983

Wysłana - 01 lutego 2007 09:09    Edytuj Cytuj
Możesz zrobić coś w stylu trwałej na włosy kręcone tylko że w drugą stronę bo ona ma za zadanie prostować włosy.Niestety to niszczy włosy,więc warto się zastanowić.JAk masz kręcone włosy to nic nie poradzisz,że one w wilgoci się kręcą taki już ich urok.Możesz też prostować na szczotce jak suszysz suszarką-też bardzo niszczy włosy.Ja bym sie skupiła bardziej na ich pielęgnacji żeby zdrowo wyglądały bo wtedy tylko są piękneDobre są też kosmetyki z Gliss Kur'a.Wysuszać może też ciepłe powietrze w pomieszczeniach,nieodpowiednia pielęgnacja ich.Zrób sobie też maskę na włosy to je odżywisz

www.beksinski.com.pl
Znawca -

oska5

Wysłana - 01 lutego 2007 09:14    Edytuj Cytuj
albo sunsilk, albo L`oreala odzywki i maski "absolut repair" (wlasnie maski dzialaja silniej niz odzywki), ewentualnie wizyta u fryzjera i jakies "zabiegi" wzmacniajace włosy produktami dostepnymi tylko w salonach fryzjerskich
prawda jest taka ze specyfików do pielegnacji jest duzo, musisz sobie metoda prob i bledów znaleźć to co ci bedzie służyc.
od siebie dodam ze warto podcinac włosy co miesiac o centymetr, wtedy ponoc najszybciej rosna i sa w lepszej kondycji, jesli farbujesz wlosy to uzywaj dobrych farb a nie jakis za 10 zł

Zmieniony przez - oska5 w dniu 2007-02-01 09:14:38

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

okti

Wysłana - 04 lutego 2007 14:48    Edytuj Cytuj
Polecam kosmetyki firmy "KaduS" a dokładniej szampon o nazwie REPAIR...Doskonale oczyszcza i nawilża włosy.Nadaje im sprężystość i poprostu je wzmacnia.

malutka_k

Wysłana - 04 lutego 2007 15:23    Edytuj Cytuj
mozesz takze pomoc im ,poza tym co juz wypisane,tabletki Skrzypowita
Specjalista -

Martucca Ladies SFD

Wysłana - 06 lutego 2007 11:55    Edytuj Cytuj
A ja polecam odzywke, ktora mozna kupic w aptece; nazywa sie chyba "Henna Treatment Wax". Nakladanie i trzymanie na glowie troche skomlikowane, ale moim zdaniem warto, ciagle rozjasniam wlosy, a sa zdrowe, lsniace i mieciutkie.
Ta odzywke polecaja po chemioterapii, bo nie tylko regeneruje wlosy, ale takze pobudza wzrost nowych.
Z mojego doswiadczenia (nie smiac sie): pewnego ranka patrze w lustro, a tam... 3 wlosy w gornej czesci czola! Tak, dokladnie!
Pytalam pozniej osob, ktore uzywaly tej odzywki i tez mialy podobne "wpadki". Tak wiec trzeba uwazac, zeby odzywka zostala tylko tam, gdzie wlosy maja rosnac

Dziennik Lady-SFD-Marmalade
[http://www.sfd.pl/-t610830-s127.html#post7]
foty str.82,94,104,(107),124&127

NIE odpowiadam na priv-y

searme

Wysłana - 06 lutego 2007 12:00    Edytuj Cytuj
Ja też się użeram z suchymi jak siano i przy tym bardzo długimi kłakami . Bardzo dobre i niedrogie są odżywki i maski firmy Kallos, zwłaszcza ta mleczna i miodowa. Do dostania głównie na allegro. Z droższych super są dora cosmetici (bambus, słonecznik), ale to trudno dostępne i tylko w aptekach. Henna Wax też godna polecenia.
Aha, w wielu salonach można sobie zrobić tzw głęboką regenerację, siedzisz kilka godzin z różnymi profesjonalnymi odżywkami na ciepło. Kosztuje kilkadziesiąt zł ale warto.

Zmieniony przez - searme w dniu 2007-02-06 12:02:46

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

Pegazik

Wysłana - 16 stycznia 2009 12:15    Edytuj  Cytuj
Bardzo dziękuje za tyle odpowiedzi:) niestety dawno nie byłam na foru więc dopiero teraz zaczne stosować te maski i odżywki o których pisaliście:) muszę wam powiedzieć, że pogodziłam się z tym, ze moje włosy są kręcone i zamiast je prostować to zaczełam używać kosmetyków podkreślających skręt loków:) nie susze ich tylko myje i pozostawiam do wyschnięcia:) robię tak od lipca:) ich wyglad bardzo się poprawił, ale jeszcze oczywiscie mógłby:D niestety to mam do nich, że na wilgoci i wietrze bardzo się puszą i o dziwo prostują, denerwuje mnie to:P poza tym w niektórych miejscach się kręcą a w innych nie i to dziwnie wygląda:P mam też problem bo dopiero zaczełam swoją "przygodę" z kręconymi włosami i nie wiem jak je ściać, nosić, jakie fryzury robić, i jakich kopsmetyków uzywać... do fryzjera nie chce iść, jest ich 7 w okolicy, byłam już u każdego i każdy zaprzecza drugiemu itd:P dlatego mam nadzieję, ze wy mi pomożecie :D:*

głupio mi że w moim wieku tak dużo czasu muszę poświęcać włosom :/

pati1986

Wysłana - 16 stycznia 2009 14:37    Edytuj Cytuj
nooo 2 lata na forum nie zaglądałaś:D nieźle

na redukcje nadszedł czas....

malutka_k

Wysłana - 18 stycznia 2009 20:07    Edytuj Cytuj
masz jeszcze te włosy ?
przez dwa lata wiele się mogło zmienić !
Specjalista -

movi99

Wysłana - 19 stycznia 2009 08:33    Edytuj Cytuj
spróbuj wspomagać się od środka - np. skrzypem.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Suche, zniszczone włosy

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.