Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Sucha masa mięśniowa dla endo

Milou234

Wysłana - 10 czerwca 2009 19:08    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Cześć wszystkim. Jak pisałem w temacie jestem endomorfikiem, którego łatwo zalewa masa mięśniowa jak i tłuszczowa niestety. Od lipca mam plan robić suchą masę, do tego obmyśliłem taki plan:
siłownia 3X w tygodniu, aeroby po poł godziny na bieżni z czasem 45 minut, 250-300 kCal na nadwyżce, 3 g. białka na kg. masy ciała, 3-3,5 g. węglowodanów, reszte tłuszcze. Z suplementów to glutamina przed i po aerobachi może jakiś lekki spalacz np. karnityna Gold.
Czekam na sugestie, czy taki, jakby nie było ciężki plan, ma jakiś sens?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 czerwca 2009 19:33 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

lololole

Wysłana - 10 czerwca 2009 19:33    Edytuj Cytuj
teoretycznie ok chociez nie podobaja mi sie aeroby. albo masa albo redukcja.

Mysle ze przy takich proporcjach BTW i rozkładzie kcal bez biegów nie powinno Ci zalewac a aerobami mozesz deficyt kcal zrobic.

Milou234

Wysłana - 10 czerwca 2009 22:12    Edytuj Cytuj
OK, tylko ja nie chcę redukować. Masa i redukcja jednocześnie jest chyba możliwa, ale ja nie mam odpowiednich predyspozycji. Chodzi mi o czystą masę mięśniową i zaplanowałem sobie taki cykl na 14 miesięcy. Faktem jest, że mam trochę brzucha, ale przeicież wraz z przyrostem czystej masy, BF się zmniejsza. Co do aerobów to chciałem je wprowadzić, gdyż kończy mi się sesja i rok akademicki no i zapotrzebowanie na kCal będzie niższe. Dlatego, mimo wszystko, pobiegam sobie dwa razy w tygodniu choćby dla lepszego samopoczucia, pozdrawiam

koles08

Wysłana - 10 czerwca 2009 22:17    Edytuj Cytuj
jezeli masz odpowiedni staz,znasz swoje cialo jak reaguje na rozne sytuacje wiedze o treningu,odzywianiu,suplach,kase to mozliwe jest budowanie miesa i palenie fatu tzw.recomp

jezeli nie spelniasz tego to najpierw zredukuj a potem buduj
Ekspert -

Milou234

Wysłana - 10 czerwca 2009 22:38    Edytuj Cytuj
koles - jeśli nawet recomp jest możliwy to obawiam się, że szybsze i lepsze efekty będą po tym jak zrobię w miarę czystą masę i później ewentualnie lekką redukcję

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Sucha masa mięśniowa dla endo

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.