Straszneeeeee podrażnienia po goleniu na szyi .....
MARCINSZ
Wysłana - 03 marca 2006 01:12
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
hej Moze mi tutaj ktos doradzi..,po goleniu mam całą czerwoną skóre na szyi ,po godzince wyskakuje mi czerwone krostki,wyprobowałem juz rózne maszynki zwykłe /quatro 4,mach 3,exel/ a niedawno wyczytalem ze maszynki elektryczne mniej podrazniaja i kupiłem elektryczna Philipsa i ciągłe to samo :( ,uzywałem tez po goleniu róznych kremów i żelów,głownie z nivea do cery wrazliwej ,moze znacie jakies kremy albo cos innego co by mi pomogło ?
W tej chwili po goleniu wygladam jakbym do tego uzywał papieru sciernego i wstyd mi wyjsc gdzies do ludzi :(
może warto się golić wieczorem dnia poprzedniego, niż rano? przejdz się do dermatologa.
nie mam doświadczen z maszynkami elektrycznymi.
1141369747000
MARCINSZ
Wysłana - 03 marca 2006 09:28
nie ma znaczenia kiedy sie ogole ,poniewaz podraznienie utrzymuje się do nastepnego golenia a musze golić się codziennie
Mysle wlasnie o wizycie do dermatologa ,ale znajac zycie jak sie ogole przez wizyta u lekarza ,pewnie nie wyskoczą mi zadne kroski ani podraznienia bede miał skóre na szyi jak pupcia niemowlaka :).
1141374497000
tommuh
Wysłana - 08 października 2007 10:10
Nie ma sie nad czym zastanawiac tylko wybrac sie do dermatologa. A jeli obawiasz sie,ze zdarzy sie tak, ze w dniu wyjscia do lekarza bedziesz mial skore jak pupcia niemowlaka-->ogol sie wczesniej i zrob zdjecia tych podraznien, ktore pozniej pokazesz lekarzowi. Mialem te same podraznienia ( i niestety mam je nadal). Jedanak po wizycie u dermatologa dowiedzialem sie, ze skora niedostatecznie nawilzona wlasnie tak reaguje. Dostalem jakies masci, ktorych poki uzywalem- bylo wszystko ok. Gdy tylko je odstawilem- problem powrocil. Jednak przerwa w goleniu pomoze Ci utrzymac kondycje skory. Mozesz rowniez po kazdej kapieli i kazdorazowym myciu twarzy(ktore nalezy zintensyfikowac) na wilgotna jeszcze skore nanies niewielka ilosc oliwki(lub oliwki w zelu). Nie tylko na twarz i szyje, ale mozesz na cale cialo. W ten sposob skora zatrzyma duzo wiecej wilgoci. Pomoze rowniez tonik (bezalkoholowy)antybakteryjny, witaminy i suplementy dla skory (np.:capivit a+e lub hudrocontrol, skrzypovita lub inne podobne). Zlota zasada-->gol sie zawsze z samego rana:PRZED ZJEDZENIEM CZEGOKOLWIEK I PRZED WYPICIEM KAWY!!!Dlaczego?Wypicie czy zjedzenie czegokolwiek uruchamia nasz organizm i krew zaczyna szybciej krazyc. Golac sie z samego rana unikniesz zaciec i krwotokow. Ponadto dobrze jest zdezynfekowac spirytusem maszynke do golenia lub przerzucic sie na jednorazowki(ktorych bedziesz uzywal TYLKO RAZ). I naprawde polecam- POJDZ DO DERMATOLOGA: kazdy ma inna skore.
1191831040000
Cinqg
Wysłana - 12 października 2007 14:57
A moja rada jest prosta.Gol sie z wlosem nie pod wlos i podraznienia powinny przejsc.
1192193831000
HoSaX
Wysłana - 12 października 2007 15:14
eee... poltora roku juz minelo, moze Mu przeszlo :)
...zycie jest za krotkie zeby je przespac ;p
serial do wszytkich gier i softow: 5P13R-D4L4J-1KUP5-30RY6-1N4L4
1192194866000
Cinqg
Wysłana - 12 października 2007 15:27
Ups...sorry za odswiezanie tematu Spojrzalem na wypowiedz poprzednika i myslalem ze temat aktualny.
1192195626000
Matory7
Wysłana - 21 grudnia 2007 22:00
Mam taki sam problem!!:( Bylem u dermatologa, zapisal Mi jakas masc ale nic nie pomaga... juz nie wiem co mam robic:( Maszynka elektryczna odpada, kupilem nawet maszynke Gillette Fusion, zel, a takze pianke NIVEA i nic, wody po goleniu i inne rzeczy wyzej wypisane. Nie zna nik innych sposobow?:(:(
1198270831000
KOLO
Wysłana - 25 czerwca 2008 14:54
Ja smaruję kolagenem Silver ze sklepu www.naturalny-kolagen.pl i od razu mi przeszły wszystkie podrażnienia po goleniu, a też golę się codziennie...
1214398458000
karold89
Wysłana - 23 maja 2009 10:53
Siemanko sorki za odswiezanie tematu ale moze ktos jeszcze kiedys skorzysta:), mialem taki sam problem zawsze wyskaiwaly mi krostki, zapalenie mieszkow wlosowych i w ogole trauma:)... probowalem wszystkich znanych kremow balsamow do cery wrazliwej, roznych maszynek czesto bardzo drogich, mialem golarke philipsa- po niej podraznienia byly mniejsze, ale ostatnio sprawilem sobie panasonica ES8243 i to co kiedys bylo koszmarem stalo sie przyjemnoscia:), nie ma sladu krostek a skora jest taka ze moge odrazu leciec na miasto:), wczesniej golilem sie wieczorem i na noc smarowalem sudocremem:), uwazam ze ten zakup zmienil bardzo wiele, bo te krostki byly bardzo uciazliwe. mam nadzieje ze pomoglem komus , pozdrawiam