Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Straszne zakwasy!!! - pomocy

dr_qba

Wysłana - 23 sierpnia 2006 20:15    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Zacząłem od niedawna ćwiczyć i mam straszne zakwasy po treningach. Wiem, że powinienem zacząć od ćwiczeń ogólnorozwojowych. Jakie to ćwiczenia i jak je wykonywać? Pozdrawiam!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 sierpnia 2006 20:27 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 58.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

juby5_89

Wysłana - 23 sierpnia 2006 20:27    Edytuj Cytuj
Trening ACT- użyj wyszukiwarki, przeczytaj i użyj własny trening i dietę.

olasbdg

Wysłana - 23 sierpnia 2006 20:28    Edytuj Cytuj
jesli masz zakwasy to bardzo dobrze bo to znaczy ze twoje miesnie pracowaly i rosna.podczas intensywnych treningow wlokna miesniowe sie zrywaja a na stepnie podczas regeneracji rosna z nadmiarem przez co sa wieksze. poczekaj kilka dni zakwasy same przejda i wtedy rob kolejne treningi z czasem bedziesz musial robic coraz intensywniejsze treningi bo miesnie juz nie beda tak latwo bolaly niestety...

Hellraider

Wysłana - 23 sierpnia 2006 20:40    Edytuj Cytuj
Organizm musi się zaadoptować to wysiłku. Najważniejsze to wyczuć i nie jechać od razu za ostro. Pozdr...

"Jedyne miejsce, gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik" - Vince Lombardi
"Życie jest jak Miriam: Niby wszystko ładnie, pięknie, a tu h*j"

oska5

Wysłana - 23 sierpnia 2006 20:57    Edytuj  Cytuj
mikrouszkodzenia a nie zrywaja
jesli te zakwasy sa naprawde dokuczliwe i bol jest mocny, dobrze isc na saune i potem od razu na basen. tak samo grzejace slonce tez by dobrze zrobiło (tylko skad je wziac? )
warto tez sie zastanowic czy ten trening faktycznie nie jest zbyt ostry.. Zakwasy sa owszem naturalna koleja rzeczy, ale zalezy do jakiego stopnia jest ten bol..

Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-08-23 20:58:10

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."

dr_qba

Wysłana - 23 sierpnia 2006 21:06    Edytuj Cytuj
Zakwasy ustępują dopiero na 3 lub 4 dzień. Więc co mi poradzicie? Zmniejszyć intensywność treningów czy ćwiczyć dalej ten sam?

kozaks

Wysłana - 23 sierpnia 2006 21:10    Edytuj Cytuj
Na zakwasy dobry jest prysznic naprzemianległy.Raz polewaj się ciepłą wodą ,a raz zimną i tak para razy.MI to pomaga.
POZDRO

"Nigdy nie osiągniesz więcej
niż chcesz"

BPL-G

Wysłana - 23 sierpnia 2006 21:21    Edytuj Cytuj
w sobote robilem nogi do dzisiaj czuje, ale w moim przypadku troche inna sytuacja spodziewac sie tego moglem

skoro masz tak mocne zakwasy to najprawdopodobniej wykonujesz poprawnie cwiczenia, na zakwasy napewno pomoze ZMA 'apteczne' (filomagB6 + zincas forte)

oska5

Wysłana - 23 sierpnia 2006 21:22    Edytuj Cytuj
aaaaaaa, rozmasowywanie oczywiscie obowiazkowo do tego.
ale ta saune z basenem tez wypróbuj

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."

lubien

Wysłana - 24 sierpnia 2006 00:36    Edytuj Cytuj
3-4 dni to normalne sa te zakwasy jak mam wieksza przerwe i robie klate to mam tez cos kolo tylu wiec nie wiem w czym panika

duzo i wszystkiego :]
[http://www.sfd.pl/temat291100/] -55dni ,2xKO by LUBIEN
[http://www.sfd.pl/TEST_%2D_Sports_One_Masa_by_lubien-t312770.html] - Test Masowy Sports One start 26.01.07

Sempai44

Wysłana - 25 sierpnia 2006 16:24    Edytuj Cytuj
im dłuzej cwiczysz tym masz mniejsze zakwasy bo sie miesien przyzwyczaja :) ja juz mam tak ze obojetnie jaki trening wykonam nie mam zakwasów :) kiedys robiłem klate na wytrzymałosc tak ostro w h i nic 3 h :P

Budniak to pała

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Straszne zakwasy!!! - pomocy

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.