Witam...Jak to jest z tymi stopniami trenerskimi ? Jak ktoś coś wie na ten temat to proszę aby napisał. W internecie nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat...Generalnie mi chodzi o trenera piłkarskiego i np...Ile jest stopni i jaki stopień do czego uprawnia ?
Zmieniony przez - kinder53 w dniu 2008-12-28 18:15:27
z tego co wiem, to 2 klasa trenerska upoważnia do prowadzenia drużyn 4 klasy rozgrywkowej(nowa 3 liga)
1230548741000
alpridz
Wysłana - 29 grudnia 2008 20:50
I masz racje , osobiście znam kilku trenerów co musieli mieć kogoś kto sie będzie wpisywał w miejsce trener to Ci co trenowali drużynę nie mieli Skończonego odpowiedniego kursu :).
A z której ligi to byli trenerzy co nie mieli uprawnień i było wpisane inne nazwisko trenera ? To jacyś znani trenerzy ? Osiągnęli jakieś sukcesy ?
1270760770000
Black Pete
Wysłana - 08 kwietnia 2010 23:23
Im wyższa liga tym większe wymagania, więc zdarzały się takie sytuacje nawet w Ekstraklasie.
Zresztą przed tą rundą Marek Bajor z Zagłębia też dostał zgodę na prowadzenie zespołu tylko warunkowo bo nie ma odpowiednich uprawnień. I jak widać radzi sobie na razie dobrze.
Ale to władze ligi na to pozwalają żeby drużynę realnie trenował na treningach i prowadził na meczach z ławki trener bez uprawnień a tylko na papierze był trener z uprawnieniami ?