| Autor |
"Sterczace cycki ,straszny problem!" |
|
|
pawel429
|
|
Wysłana - 5 listopad 2009 00:50 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam chcialbym przedstwic swoja sytuacje i prosic o cwiczenia na klatke..A wiec w wieku 14/15 lat dojechalem do wagi 126 kg wzrost 182 w wieku 16 schudlem do wagi 91, akutalnie waze 96 kg i wzrostu mam 185 przez to odlozyla mi sie skora ..sutki zmniejszaja sie tylko jak jest zimno..prosilbym o jakis zestaw cwiczen na wycwiczenie danych miesni klatki by wygladalo to po ludzku ;) Prosze o pomoc.
Waga : 96/97kg
Wzrost : 185
Obwód klatki : -
Obwód ramienia : -
Obwód talii : -
Obwód uda : -
Obwód łydki : -
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : -
Aktywność w ciągu dnia : szkola od rana do 16 potem dwor 2,3 h duzo chodze!
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : Silownia chodze rok z przerawami..
Odżywianie : Jem wszystko najbardziej nabial sery zolte jogurty czekoladowe pije bardzo duzo coli
Cel : poprawa estetyki i proporcji
Ograniczenia żywieniowe : -
Stan zdrowia : -
Preferowane formy aktywności fizycznej : 4 razy w tygodniu 2,3h
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : -
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : -
Stosowane wcześniej diety : odchudzalem sie sam jadlem sniadanie i obiad bez kolacji lub sam obiad.
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
pawel429
|
|
|
|
|
pawel429
|
|
|
|
|
pawel429
|
|
|
|
|
Precedens
|
|
masz ginekomastie najprawdopodobniej. dobry trening i dieta moga to w wiekszym lub mniejszym stopniu zakryc, jednak ostatecznie samo powinno zejsc. czeka sie zazwyczaj do 21go roku zycia, pozniej mozna sie ogladac za operacja (ludzie tez tutaj mowia o tabletkach na recepte) - 4000-5000zl. jak masz z tym bardzo duze kompleksy to zacznij trenowac, klatka Ci sie poprawi a sutki beda mniej uwidocznione.
jesli chodzisz na silke (nie wiem dokladnie w jakim celu czy redukcja czy masa etc) a piszesz, ze pijesz duzo koli, jesz duzo serow etc, to nie ma to sensu. zakladzanie sie jest gorsze niz jedzenie na co ma sie ochote.
w skrocie : dieta, cwiczenia aerobowe, silka (act i inne)
Zmieniony przez - Precedens w dniu 2009-11-05 01:13:38
|
|
|
UQASH
|
|
ginekomastii nie da się tak po prostu pozbyc o ile jest fizjologiczna ale wg mnie kolega ma przypadek ginekomastii patologicznej a dokładniej:
Ginekomastia niefizjologiczna może być także spowodowana innymi przyczynami. Przyczyny ginekomastii patologicznej to m.in.:
* otyłość - wiąże się ze zwiększoną lokalnie aktywnością aromatazy, przekształcającej testosteron do estradiolu
dieta, aeroby, siłownia jak zwykle...zredukuj się bardziej
|
|
|
pawel429
|
|
ale doradzcie mi jaki trening na klatke po ile powtorzen ile seri i aeoroby jakie rower bieznia? ;>
|
|
|
kk3
|
|
poczytaj co to jest ginekomastia i idz do lekarza z tym, bo same treningi nie pomoga | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
bolek1970
|
|
|
|
|
pawel429
|
|
Sniadanie 3,4 kanapki sery + jogurt ,teraz juz tych rzeczy nie jem staram sie ograniczac tak samo jak nie jem juz slodyczy od kilku miesiecy... obiad normalny zupa + ziemniaki mieso (przewaznie smazone lub piekarnik bardzo rzadko gotowane) i surowka..Kolacji staram sie nie jesc..Prosze o te cwiczenia bo naprawde zalezy mi na szybkim efekcie nie chce zeby one sterczaly to juz nie chodzi o sutki..chodzilem na silownie i cwiczylem glownie gorne i najbardziej dolne czesci klatki i duzo aerobów i byly efekty zaczely one spadac ale przestalem przez prace i dupa..dlatego prosze cwiczenia chce sie wziasc do pracy zeby to jakos wygladalo do wakacji dopoki mam czas ;) Jesli ktos naprawde kto sie na tym zna jest wstanie napisac mi diete i dokladne cwiczenia i co miesiac po zdjeciach doradzic jestem chetny.. ;))
|
|
|
bolek1970
|
|
|