Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4431 razy
Autor

Stacjonarny rowerek

SFD

Wysłana - 17 sierpnia 2002 18:13    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Hejka,

Mam pytanko - jak możliwie najbardziej efektywnie wykorzystać rowerek ? Mam do niego dostęp 2x w tyg? Ile czasu ? w jakim tempie? Czy brać cos na spalanie? Nie mam większych problemów z waga ... ale wiadomo chciałoby się stracić tu i ówdzie

Szmery bajery pompki rowery..

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 sierpnia 2002 18:38 
W większości przypadków polecamy:

Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 17 sierpnia 2002 18:38    Edytuj Cytuj
Cześć.No najlepiej go wykożystasz jeżdżąc na nim.Problem w tym że aby coś "stracić" dzieki rowerkowi musiałabys bardzo długo na nim jeżdzić(ponad 2 godziny na trening ostrego pedałowania).Jeśli chcesz utracić tu i tam to spróbuj jakiejś dietki.Pozdrowienia dla ciebie i Bytomia.

SFD

Wysłana - 17 sierpnia 2002 18:42    Edytuj Cytuj
No wiadomo ze jezdzac a nie patrzac Tyle to ja wiem . Dietki na szczescie nie musze stosowac- chcialam tak zupelnie informacyjnie dowiedziec sie jak najwydajniej go wykorzystac- to wszystko.

Ps: Dzieki za pozdrowienia - pozdrow Rude Sl:)

Zmieniony przez - Asiunia w dniu 2002-08-17 18:57:32

SFD

Wysłana - 17 sierpnia 2002 20:20    Edytuj Cytuj
Dzięki za pozdrowienia.

Si2uiel ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 sierpnia 2002 20:48    Edytuj Cytuj
Skoro nie masz wiekszych problemow z waga uwazam ze najlepiej zrobisz jeslik cwiczyc bedziesz jednorazowo okolo 45 minut z rozna intensywnoscia (jesli oczywiscie Twoj rowerek posiada regulacje). Dzieki temu zarowno stracisz troche tluszczu,poprawisz kondycje oraz uksztaltujesz miesnie lydek,nog i posladkow.
pozdrawiam

***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***

"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Specjalista -

SFD

Wysłana - 17 sierpnia 2002 21:01    Edytuj Cytuj
Si2uiel - dziekuje slicznie

Si2uiel ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 sierpnia 2002 21:08    Edytuj Cytuj
Bardzo prosze.

***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***

"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Specjalista -

kontakt

Wysłana - 18 sierpnia 2002 15:12    Edytuj Cytuj
Witaj Aniusiu!
Znam się na szmerach, bajerach, pompkach i rowerach. Wcale nie musisz jeździć ostro po 2 godziny, choć jeśli masz dostęp do stacjonarnego tylko 2 razy w tygodniu to rzeczywiście 2-godzinna sesja wydaje się być właściwą (wcale nie przesadzoną) dawka. Staraj się jeździć na 65% tętna, uwierz mi - przy tak długim wysiłku ta intensywność świetnie nadaje się do spalenia tłuszczu. Z mojego doświadczenia (mtb) wiem, że 2/tydzień po 2h (65% HR max) będzie lepsze niż 2/tydzień po 45min (70-75% HR max). Będzie przyjemniej i poczujesz się bardziej dotleniona a nie dobita.
Ale jeśli lubisz eksperymentować i masz jakieś doświadczenia z pracą wytrzymałościową to proponuję ci trening interwałowy przez 45 minut. Oczywiście nie możesz go stosowac dłużej niż 2 miesiące ale i po co, skoro efekty przyjdą szybciej. Zalety tego treningu są takie, że 45min zleci w mgnieniu oka i poprawisz swoją dynamikę.
Możesz też łaczyć ww. dwa rodzaje treningów, tzn: pierwszy trening w tygodzniu - interwały, a drugi - praca ciągła przez 2h.
Na przyszłość możesz także (aby robić stałe postępy, nie zmieniając ilości treningów w tygodniu) przez parę tygodni robić trening nr.1, potem pare tygodni nr.2 a potem mieszany.
Proponuję także kupić rower górski - nawet taniocha z hipermarketu za 200zł jest lepsza niż siedzenie na stacjonarnym w siłowni za 3000zł. Dobrze sprawdziłem - na rowerze górskim (bez względu na to, czy jeździsz po szosie czy po terenie) łatwiej rośnie tętno a ty tego nie odczuwasz z powodu dużej ilości tlenu.
Jeśli chcesz jakieś wskazówki lub przykładowe treningi do wyboru - daj znać i napisz coś o sobie.

H C H T X C czyli

Hard Core
Hard Tail
Cross Country

SFD

Wysłana - 18 sierpnia 2002 15:22    Edytuj Cytuj
Kontakt- slicznie dziekuje za odpowiedz. Mam jednak problem co do interpretacji " interwalow" gram na pianianie to mi sie z muzyka kojarzy :) wiem, wiem ze to jakies specjalistyczne- sportowe nazewnictwo wiec chyba skontaktuje sie z Toba mailem bo tu bedą mieli ze mnia ubaw)

Pozdrawiam

SFD

Wysłana - 29 kwietnia 2003 13:42    Edytuj Cytuj
a jak jezdzić zeby spalać tłuszcz ?

TAM GDZIE NIE MA PRAWA RZĄDZI LEGIA WARSZAWA

SFD

Wysłana - 29 kwietnia 2003 14:50    Edytuj Cytuj
najlepiej rano, na czczo lub po treningu silowym (jesli zalezy Ci na utrzymaniu masy miesniowej to zaopatrz sie koniecznie w antykataboliki)
poszukaj na wyszukiwarce - jest tam mnostwo postow na ten temat :)

pozdrawiam

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.