Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4380 razy
Autor

Stłuczenie łokcia

lonas

Wysłana - 28 listopada 2008 10:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Siema - takie pytanko może ktoś miał podobnie i był z tym u lekarza ?

Jakieś pół roku temu 2 razy solidnie upadłem na łokieć, spuchło strasznie, bolało i takie tam - po czasie opuchlizna zeszła, cały czas bolało - na dzien dzisiejszy jak gdzies sie opre łokciem mam nieprzyjemne uczucie - okazuje się że porobiły mi się w nim takie grudki, które mogę przemieszczać - jakbym miał kamyki pod skórą - w momencie kiedy sie opieram na łokciu drażnią mi nerwy czy cos i jest glupie uczucie -

można to jakoś zaleczyć czy trzeba to wyciąć ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 listopada 2008 10:45 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

usirk

Wysłana - 28 listopada 2008 10:45    Edytuj Cytuj
jedno jest pewne z tego co wiem to takie mocne stłuczenia stawu bardziej bola i dluzej sie regeneruja od złaman. Może to są zwapnienia kosci.. te grudki, ale one raczej nie powinny sie przemieszczac..

usirk

Wysłana - 28 listopada 2008 10:56    Edytuj Cytuj
sluchaj to ni ekoniecznie moze byc zwiazane z wczesniejszym stluczeniem.. czy w tym miejscu gdzie te grudni masz sucha skóre, przebarwiana badz pogrubiona i pobruzdowana? bo to w winiku stluczenia czyli jakiegos tam zapalenia mogło dojsc przypadkim do zapalenia skóry a z tego co kiedys czytalem robi sie to włąsnie w stawach łokciowych kolanowych badz na calym ciele i czesto w wyniku jakiegos stluczenia jesli ktos ma do tego predyspozycje bodz jesli ktos mial jakie schoroby skóry z rodziny i włąsnie charakteryzuja si etakimi grudkami...

lonas

Wysłana - 28 listopada 2008 11:22    Edytuj Cytuj
Nie no skóra jest ok - własnie o tych zwapnieniach mi się obiło o uszy że takie grudki się mogą robić

usirk

Wysłana - 28 listopada 2008 13:19    Edytuj Cytuj
ale zwapnienia podajrze sie nie przemieszczaja bo to sa mikro pekniecia kosci ktore zrastajac sie tworza takie narastanie kosci na to miejsce.. ale najlepiej udac sie do lekarza a dobrym soposbem na takie urazy jest krioterapia itp

lonas

Wysłana - 28 listopada 2008 13:35    Edytuj Cytuj
Bede mial we wtorek rekonstrukcje ACL to spytam odrazu lekarza

usirk

Wysłana - 28 listopada 2008 15:39    Edytuj Cytuj
porozmawiaj z lekarzem na temat rehabilitacji krioterapia, jakies laser cos w tym stylu;)

lewy1986

Wysłana - 02 lutego 2009 22:47    Edytuj Cytuj
siema, pytanie mam do lonasa. Mam identyczny uraz w lokciu, co Ci lekarz powiedzial????

Piardek

Wysłana - 17 lutego 2010 17:29    Edytuj Cytuj
Znacie jakieś maście na rozmiażdżenie łokcia ? Miałem kilka upadków na łokieć i mam ostro spuchnięty raczej odstający(Zrobił się twardy i odstający jak by to była narośl jakaś a w koło niego lataja takie jak by grudki które można ruszać w różne strony.Nie boli mnie łokieć nawet na siłce,tylko ***...y odstaje) że aż się w sumie wstydze go pokazywać :( Miałem z 6 upadków na ten łokieć podczas bujek na ulicy.Do lekaża nie poszedłem nie wiem czemu.Czekam na jakąś sensowna i trafną podopowiedż co moge zrobić by mój problem zniknął.Oby nie lekaż.Pozdrawiam :(

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.