Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam! Jestem na 5 tyg cyklu. Wczoraj przy robieniu zastrzyku z propa dosc gleboko wbilem igle i w pewnym momencie poczuclem nie przyjemne uklucie wewnatrz uda, wiec troszke wyciaglem igle, odciaglem tloczek, krwi nie bylo wiec wstrzyklem...po jakims czasie zaczolem odczuwac bol, ale tuz nad kolanem...patrze a tu kolano spuchniete...jakby typowo byla w nim krew albo woda, mocnego bolu nie odczuwam, jedynie pewien dyskomfort. Do tego wydaje mi sie ze miesien prawej nogi(tej w ktora byl feralny zastrzyk) sie zmniejszyl...dodam ze mialem juz problemy z prawym kolanem mialem uszkodzone wiazadla i lekotke, mialem nawet 2 zabiegi artroskopii. Co mowicie co to moze byc?? Moglem przebic jakies sciegno, zerwac przyczep?? Ale to by musialo chyba mocno bolec...a mnie nic mocno nie bolalo
co to była za igła, że aż pod kolano sięgła?? chyba w zły mięsień wbiłes kolego i do tego bardzo nieudolnie jeśli to jest sok powinien sie wchłonąć nie bój nic
...::::Duży ma zawsze racje::::...
1244643324000
pudzian89
Wysłana - 10 czerwca 2009 17:35
Darek nie pytałem gdzie Ty bijesz
B&H 14/88
Znawca -
1244648130000
kielon83
Wysłana - 10 czerwca 2009 17:45
Bilem normalnie w udo, jak zawsze, ok 15cm nad kolanem, igla 0.7 troche zamocno ja dodusilem i poczulem ten bol.
1244648741000
pudzian89
Wysłana - 10 czerwca 2009 17:56
15 cm nad kolanem ale z boku czy z góry?
B&H 14/88
Znawca -
1244649386000
chudzina
Wysłana - 10 czerwca 2009 18:02
moze przyklules w nerwa i jest zonk. jedna prosta zasada - jesli w czasie zastrzyku/wprowadzania igly mocno boli - przerywam. bol to sygnal, ze cos nie jest tak.
STERYDY = ŚMIERĆ
adin, dwa, tri .... tolka spakojna
Ekspert -
1244649770000
CUTLER son
Wysłana - 10 czerwca 2009 18:51
dobre chudzinka dobre fajnie sie czyta
>> O N << forever
1244652719000
kielon83
Wysłana - 11 czerwca 2009 13:55
Bilem leko od boku, no mozliwe ze trafilem w jakis nerw, chociaz podczas samego wbijania jakos nie bolalo, dopiero na koncu. Ale opuchlizna powoli schodzi wiec chyba nie jest zle . Pozdro!
1244721359000
salvi00
Wysłana - 12 czerwca 2009 16:19
CULTER son profil
Zmieniony przez - salvi00 w dniu 2009-06-12 16:19:50