Chcialem zapytac o sparingi z ludzmi ktorzy dopiero zaczynaja trenowac. Sam trenuje ponad rok i jezeli sparuje z kims kto trenuje juz dluzszy czas to wszystko jest ok, problem pojawia sie gdy sparuje z poczatkujacym. Chaotyczne ciosy, przez ktore ciezko sie przebic + szybkie uciekanie do tylu jezeli ja chce agresywnie zaatakowac. Chodzi o to, ze nie za bardzo wiem co robic kiedy gosc wpada z takim mlynkiem plus jakimis chaotycznymi kopnieciami. Szczegolnie jesli jest wyzszy lub ciezszy, wiadomo na rekawice bokserskie mozna przyjac swoje i zadac pare mocnych ciosow, natomiast w rekawicach mma juz sprawa przybiera inny obrot. Co myslicie, jak to rozgrywac?
ew. łap dystans frontami.Dostanie kilka front-kickow to mu sie odechce;)
1260483015000
szary90
Wysłana - 11 grudnia 2009 13:35
ja ogolnie nawet lubie sparingi z poczatkujacymi z tym ze u nas przewaznie staraja sie technicznie uderzac wtedy mozna takiego kolesia ustawiac , pojedynczymi ciosami przypominac o obronie , samemu tez pocwiczyc trudniejsze elementy ogolnie takie sparingi raz na jakis czas sa fajne . a z takimi furiatami to roznie bywa nie wiem co trenujesz moze gdzies to pominalem ale moim zdaniem unikaj takich chaotycznych atakow , odchodz i jak wyczujesz odpowiedni dystans mozesz to zalatwic jednym low kickiem , jakims szybkim ciosem po skroceniu dystansu
" a w oczach tryskających męstwem, krył każdy zimną grozę..."
1260534911000
SFD
Wysłana - 11 grudnia 2009 16:14
przy takiej furi czesto lapy lataja wszedzia, przeciwnik je opuszcza i mozna ladnego sierpa w brode wsadzic
1260544447000
szary90
Wysłana - 12 grudnia 2009 10:20
fakt faktem takie sierpy moga byc niebezpieczne ale moim zdaniem moze to glupio zabrzmi warto czasem cos przegrac zeby cos wygrac ;p do czego zmierzam , mozesz zaryzykowac dostanie jakiegos cepa zeby wsadzic mu soj prawy prosty ale sierp jakis ktory napewno bedzie silniejszy , ty napewno ustoisz zakladam ze dostawales juz nie raz na sparingach a kolega sioe uspokoi ;p
" a w oczach tryskających męstwem, krył każdy zimną grozę..."
1260609633000
dijkstra
Wysłana - 12 grudnia 2009 11:42
Ciekawe pytanie.
Coś wsytulu ataku Pudziana... Jak sobie z takim czymś poradzić...
-pie*****sz Sylwuś, że głowa boli -tato, jak się tata odnosi do dziecka