Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Spalenie tłuszczu/redukcja.

sh7

Wysłana - 08 marca 2010 14:38    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.
Mam 18 lat , 178 cm wzrostu , 90kg wagi. Jak widać mam nadwagę , spory brzuch (dużo tłuszczu) którego chciałbym się pozbyć. Zależy mi na pozbyciu się tłuszczu z całego ciała ogółem(niemożliwym jest tylko z brzucha przecież).

Posiadam ławkę regulowaną z doczepioną stacją na nogi , gryf prosty długi , dwa krótkie i obciążenia.

Wybrałem trening ACT + interwały , czytałem kilka artów i wychodzi że jest to jedno z najlepszych połączeń.

Trening siłowy wychodzi więc we wtorek,czwartek,sobota, interwały na rowerku natomiast(około 4-5minutowe na start) poniedziałek , środa , piątek.

Trening siłowy: ACT składać się będzie z 11 ćwiczeń po 12 powtórzeń. Zaczynam od 2 obwodów zwieksząjąc ich liczbę do 4 co 2-3 tygodnie.

1.Unoszenie nóg do pionu w leżeniu na plecach
2.Prostowanie nóg w siadzie.
3.Uginanie nóg w leżeniu na brzuchu.
4.Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej-głowa do góry.
5.Unoszenie sztangielek bokiem w górę.
6.Wyciskanie sztangielek.
7.Podciąganie sztangi w opadzie.
8.Naprzemianstronne uginanie ramion ze sztangielkami w siadze na skośnej ławce.
9.Wyciskanie ''francuskie' sztangielek w leżeniu na skońsej ławce.
10.Uginanie i prostowanie nadgarstków ze sztangą w siadzie.
11.Wspięcia na palce z obciążeniem na barkach.

Chciałbym aby ktoś ocenił mi ten trening. Potrzebuję także diety która jest najważniejsza , nie wiem na co się zdecydować. Przeglądałem artykuły i ciężko będzie mi się dostosować do zbilansowanej ponieważ nie dam rady jeść np kurczaka+ryż w szkole , anie ogółem dzień w dzień. Myślałem nad dietą z niską zawartością węglowodanów jednak potrzebuję Waszej pomocy w jej ułożeniu.

Proszę o odpowiedzi i pomoc ;) bardzo mi zależy na zrzuceniu tłuszczu.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 marca 2010 15:07 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

dj666

Wysłana - 08 marca 2010 15:07    Edytuj Cytuj
a w czym Ci szkoła przeszkadza ? są pojemniki na żywność więc ja tu żadnej wymówki nie widzę...

."Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."

sh7

Wysłana - 08 marca 2010 15:11    Edytuj Cytuj
O ile zjedzenie kanapek w szkole to sprawa normalne o tyle nie ma jak i gdzie(zresztą wygląda to nawet trochę dziwnie) jedzenie w szkole kurczaka z ryżem i warzywami. Nie żebym coś do tego miał ale po prostu nie dam rady. Tyle na ten temat. Prosiłbym więc ocenę treningu i ew podpowiedzi co do diety niskowęglowodanowej.

derby7

Wysłana - 08 marca 2010 15:21    Edytuj Cytuj
sh7 czyli ważniejsze jest dla Ciebie jak wyglądasz podczas jedzenia niż to co jesz? Pomyśl o tym tak. Kto "odważyłby się" w szkole na przerwie wyciągnąć pojemnik z jedzeniem i normalnie, widelczykiem zajadać się pysznym jedzeniem a nie takimi zapychaczami jak kanapki? Ludzie zaczną zwracać na Ciebie swoją uwagę, będziesz w centrum uwagi. Takie rzeczy trzeba umieć wykorzystać - panienki lubią rozmawiać z facetami, którzy wzbudzają ich zainteresowanie :D

Precedens

Wysłana - 08 marca 2010 15:28    Edytuj Cytuj
po pierwsze jedzac pojemnikowe zarcie w szkole bedziesz miec powera caly dzien, po kanapkach i innym syfie bedziesz tyc.

"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."

sh7

Wysłana - 08 marca 2010 15:39    Edytuj Cytuj
Oj no wiem ze można sobie jeść na przerwach kuraka z ryżem..ale sprawa jest taka że ja go sobie nie odgrzeje w tej szkole , sam się nie zrobi a już na pewno matka go dzień w dzień kupować nie będzie ;D a w szkole dam radę nic nie jeść , całe gimnazjum tak latałem , naprawdę nic mi się nie stało. Po szkole był obiad , coś na kolację i styka. Za dużo przed kompem sprawiło tą nadwagę ;)

derby7

Wysłana - 08 marca 2010 16:48    Edytuj Cytuj
Taki tłuszcz to też energia. Jeśli będziesz pewien, że nie będziesz mógł zjeść czegoś przez kilka godzin to jedz dobrej jakości węglowodany w postaci kasz z dodatkiem warzyw oraz sporej ilości oliwy z oliwek (lub tłustego mięsa). Warzywa, czyli błonnik spowolnią przesuwanie się treści pokarmowej w jelitach co w powiązaniu z tłuszczem z oliwy (lub z tłustego mięsa) spowoduje wielogodzinne nasycenie a apetyt powinien zostać na jakiś czas przyblokowany. Nie oznacza to bynajmniej głodówki. 1 gram tłuszczu daje przecież 9 kcal energii. Lepiej jest zjeść bardzo tłusto i dostarczyć organizmowi sporej dawki energii niż głodować po obfitym, ale marnej jakości posiłku. Tłuszcz w pożywieniu ma jeszcze tę zaletę, że nie jest tak łatwo magazynowany w tkance tłuszczowej jak węglowodany. Ba, tłuszcz w diecie działa wręcz odchudzająco. Oczywiście wszystko co w nadmiarze jest złe.

sh7

Wysłana - 09 marca 2010 05:34    Edytuj Cytuj
Jak dotąd wciąż nie usłyszałem żadnej odpowiedzi na temat czy dieta niskowęglowodanowa byłaby dobra ^^ I czy trening jest odpowiedni.. Proszę o pomoc ;)

Zmieniony przez - sh7 w dniu 2010-03-09 18:57:54

dj666

Wysłana - 09 marca 2010 21:27    Edytuj Cytuj
Jak dotąd wciąż nie usłyszałem żadnej odpowiedzi na temat czy dieta niskowęglowodanowa byłaby dobra OGÓLNIE TO PRZY REDUKCJI OBCINA SIE WĘGLOWODANY WIĘĆ TAKA DIETA REDUKCYJNA JEST NISKO WĘGLOWODANOWA ^^ I czy trening jest odpowiedni..

jak dla mnie trening to jest sprawa indywidualna ja już dawno zapomniałem jak ćwiczą początkujący ale nie podoba mi się ten rozkład ćwiczeń co masz i partii ja bym to ułożył tak że zaczynasz od większych partii na mniejszych skończywszy i pierwsze ćwiczenia robisz wielostawowe które są najbardziej wskazane przy redukcjach...

."Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."

sh7

Wysłana - 11 marca 2010 18:57    Edytuj Cytuj
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć w temacie? Podpowiedzieć co i jak? Bo wciąż nie uzyskałem żadnej odpowiedzi..

misterjo

Wysłana - 11 marca 2010 19:06    Edytuj Cytuj
Jaki żal. Ułóż dietę to usłyszysz odpowiedź proste,a ty chcesz żebyśmy ci ją ułożyli , a o trening pytaj się w dziale trening.

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Spalenie tłuszczu/redukcja.

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.