Mam do was pytanie, jako że się na tym znacie, czy moglibyście powiedzieć co należy kupić aby zgubić 4-5 kg w okresie 1 miesiaca ?? Siłownia nie wchodzi w gre.Czy można kupić jakieś spalacze tłuszczów ?
Jaka dieta jest najlepsza ?? Cały dzień prawie pracuje, w sumie zbyt dużo nie jem, alkoholu nie pije, nie pale papierosów itp.
Zmieniony przez - I love you w dniu 2005-06-06 21:52:26
1118086034000
Grasik ZASŁUŻONY
Wysłana - 06 czerwca 2005 22:19
w sumie zbyt dużo nie jem a co/jak jesz?
btw błonnik możesz sobie darować -> dorzoocisz do posiłkoow otrąb i masz to samo; zamiast karnityny, jeśli uznasz to za konieczne, thermo speed olimp
poza tym polecam lektoorę postu podwieszonego (ten u goory strony) i poszperanie tootaj http://www.sfd.pl/search.asp
Zmieniony przez - Grasik w dniu 2005-06-06 22:19:27
28:06:42:12 That is when the world will end.
Specjalista -
1118089143000
I love you
Wysłana - 06 czerwca 2005 23:17
Rano jakieś kanapki, na śniadanie, obiad to zależy (nieraz o 15 nieraz o 18-stej) i na kolacje kanapki jakieś itp.
Na obiad jadam jakieś zupy, ziemniaki, surówki, mięso drobiowe, i rybe.
W sumie zbyt dużo tego nie ma, mam wogóle nie urozmaiconą diete, jem ciągle to samo, taka rutyna ;)
1118092634000
futrzak
Wysłana - 07 czerwca 2005 11:46
Przede wszystkim marsz do działu Odżywianie i przeczytać posty podwieszone (te pogrubione na samej górze). Skoro piszesz, że jesz "jakieś" zupy, ziemniaki etc., to znaczy, że nie przykładasz należytej wagi do właściwej diety - a bez tego ani rusz. Te dwie rzeczy z Allegro sobie odpuść. L-karnityna nawet w dużych dawkach nie da zauważalnych efektów, a zamiast błonnika wystarczą otręby za 53 gr paczka, tak jak pisze Grasik. Właściwa dieta + aeroby (np. bieganie) załatwią Ci te 4-5 kg w miesiąc.
'Mój środek się cofa, prawe skrzydło w odwrocie, sytuacja jest doskonała. Będę atakował.' - Marszałek Francji Ferdynand Foch
1118137572000
Uka P.
Wysłana - 07 czerwca 2005 12:23
I abarot...! Ciekawe, czy Tyka się odezwie, hrhrhr
Pić dużo wody, odstawić słodycze i cukier, odstawić owoce, masło, tłuszcze zwierzęce i margaryny do smarowania [zastąp dobrymi tłuszczami], jeść częste a małe posiłki. Policzyć zapotrzebowanie kaloryczne np. tu: http://www.exrx.net/calculators/CalRequire.html
Dietę musisz ułożyć sobie sam/a, bo inaczej nie zadziała [nie da się schudnąć bez zrozumienia mechanizmu chudnięcia]. Tu masz kalkulator makroskładników on-line: http://optymal-btw.webpark.pl/kalkulator.html a tu arkusik excela do ściągnięcia: *********************************/dziennik_posilkow.htm
A jakie pieczywo proponujecie ?? Ja zazwyczaj jadam zwykłe bułki, i zwykły chleb ;) Chciałbym aby ktoś napisał co najlepiej jadać na śniadanie, itp. Jak te posiłki mają wyglądać. Chodzi mi o sycące produkty, żebym nie musiał dojadać. Ile godzin jazdy na rowerze wystarczy ?? Jeżdże prawie codziennie pod wieczór. Można na śniadanie jakieś płatki Neste Cornflakes jeść ?? Czy lepiej Nestle Fitness(czy jakoś tak) ?? Mi w sumie płatki na śniadanie wystarczą aby się najeść ;)
Zmieniony przez - I love you w dniu 2005-06-07 13:24:23
1118143093000
Uka P.
Wysłana - 07 czerwca 2005 13:27
A zaczniesz wreszcie czytac posty podwieszone w Odzywianiu...?