logo
zamknij zamknij

Sos do spaghetti - własnej produkcji

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 85257

0 5 0
napisał(a)
Yarekbboy
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 7994 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 70808
Witajcie drodzy forumowicze
Jak sądzicie da sie cos takiego zrobić? Chcialbym cos takiego przyrządzic ale niebardzo jestem przekonany czy cos z tego wyjdzie...
jakie składniki dobrać? na bank pomidorki i papryke ale co jeszcze? czosnek, cebule? jaki tłuszcz dodac? bo oliwa podgrzewana się utlenia szybko- więc?

Kudowa Zdrój noclegi hotele http://www.kudowazdroj.net 

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
stódentkat
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 3208 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 17274
koncentrat pomidorowy lub pomidory bez skurki
ja podsmażam cebulę na oleju rzepakowym; tuńczyka w oleju wrzucam do garnka gdzie mam wode + koncentrat, następnie dodaje cebule, przyprawy i gotowe; lista dodatków prawie nie ograniczona.

Istnieją trzy rodzaje kłamstwa: przepowiadanie pogody, statystyka i komunikat dyplomatyczny.

napisał(a)
Rothen
Ekspert
Szacuny 254 Napisanych postów 13305 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 45246
sos boloński knora

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

napisał(a)
Yarekbboy
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 7994 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 70808
sos boloński knora - ale to chyba nie to samo co wlasnej roboty? :)

Zmieniony przez - Yarekbboy w dniu 2006-07-19 22:40:06

Kudowa Zdrój noclegi hotele http://www.kudowazdroj.net 

napisał(a)
góra-forte
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 5820 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 42644
Sos knora nie to samo ale dobryy:PA jak samemu no to koncentrat pomidorowy ziola prowansalskie oregano troche czosnku pieprz sol (przyprawy wedlug smaku) ALe z ziolami i oreganu super samaukje Poleam!cala paczke [rawie dodaj;P

GÓRA---->I am What I am

napisał(a)
JayMan
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 803 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10957
w jakims temacie testowym ktos wstawiajac fotki spaghetti dal podpis, ze z sosikiem wlasnej roboty... ale to bys musial juz poszukac ktory temat, na pewno ktorys z 1 strony

"You know what bad genetics are? Being born without legs."

"In the Iron Game, you only grow if you work HARD"

napisał(a)
Spychu_15
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2164 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 23575
Spaghetti z pomidorami i Rukolą(taka sałata)

Drobno siekamy 1 średnią cebulę i 1 ząbek czosnku i podsmarzamy na 1 łyżce oleju rzepakowego lub oliwy, dodajemy 50dag krojonych pomidorów z puszki i gotujemy 15 min na wolnym ogniu. Kilka listków rukoli opłukać, a na patelni uprażyć ok 5 dag orzeszków piniowych. Ugotować makaron wymieszać z sosem rukolą i orzeszkami i zajadać.


P.S Do sosu można dodać mięso, składników jest na 4 osoby bo taką mam rodzinę

Barcelona forever!!!

napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1741 Napisanych postów 48806 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 403119
Ja zawsze sam robie. Dwa srednie pomidory, troche cebuli i gotuje to az zmieknie, ok 10-15min, do tego czosnek, przyprawy jakie lubisz, lyzeczka koncentratu. Oczywiscie pomidory obrane ze skory i pokrojone, cebula tez

Zmieniony przez - domer w dniu 2006-07-20 10:35:18

Moderator działu Odżywianie

napisał(a)
ipres long
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 266
ja tez sama robie i nawet jest smaczne:D kup sobie najlepije takie pomidorki w puszczce one sa obrane i naprawde super sie nadaja do sosu.. i tez nie sa drogie taka jedna puszka kosztuje niecale 2 zeta:) wloz to do miski dod. bazylii..(duzo) i jakiegos koncentratu tomatowego.. cebulka i pieczareczki (wczesniej zrumienione na zloto) sa w sosie mile widziane:)

smacznego:)

I love how he keep my body screamin'

napisał(a)
julo1
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 867 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11652
najlepszy jest dolmio
napisał(a)
Yarekbboy
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 7994 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 70808
ok dzieki za odpowiedzi mam zamiar z wołowiną to robic [tzn najpierw usmazyc wolowinke pokrojona] potem sosik i bedzie mniami

Kudowa Zdrój noclegi hotele http://www.kudowazdroj.net 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Porada o posiłek potreningowy

Następny temat

internetowy program do układania diety

Front squat, back squat, sumo squat czy bulgarian - jaki rodzaj przysiadu wybrać?

Gorzkie czekolady - porównanie okiem dietetyka

Urodziny Akopa!

Błędy początkującego: kopiowanie planów treningowych zawodników

"Choinki" polskich kulturystów

Olej kokosowy w kuchni i kosmetykach

Błędy początkującego: wieczna masa

Masła orzechowe - porównanie okiem dietetyka