Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 83184 razy
  • Autor

    Sos do spaghetti - własnej produkcji

  • Yarekbboy
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 7991
    • Na forum: 11 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 70770

    Wysłano 19 lipca 2006 20:43

    zgłoś naruszenie

    Witajcie drodzy forumowicze
    Jak sądzicie da sie cos takiego zrobić? Chcialbym cos takiego przyrządzic ale niebardzo jestem przekonany czy cos z tego wyjdzie...
    jakie składniki dobrać? na bank pomidorki i papryke ale co jeszcze? czosnek, cebule? jaki tłuszcz dodac? bo oliwa podgrzewana się utlenia szybko- więc?
    Kudowa Zdrój noclegi hotele [http://www.kudowazdroj.net]
    Darmowa baza noclegowa [http://www.holidaycity.pl] dodaj swój obiekt za darmo
  • Wysłano 19 lipca 2006 21:12

    zgłoś naruszenie
    Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
  • stódentkat
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 3208
    • Na forum: 9 lat
    • LPA: 17274

    Wysłano 19 lipca 2006 21:12

    zgłoś naruszenie
    koncentrat pomidorowy lub pomidory bez skurki
    ja podsmażam cebulę na oleju rzepakowym; tuńczyka w oleju wrzucam do garnka gdzie mam wode + koncentrat, następnie dodaje cebule, przyprawy i gotowe; lista dodatków prawie nie ograniczona.
    Istnieją trzy rodzaje kłamstwa: przepowiadanie pogody, statystyka i komunikat dyplomatyczny.
  • Rothen
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 13305
    • Wiek: 26 lat
    • Na forum: 9 lat
    • Trenuje: 14 lat piłka nożna , 8 lat siłownia
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 45213
    • Status:Ekspert

    Wysłano 19 lipca 2006 21:41

    zgłoś naruszenie
    sos boloński knora
    Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
  • Yarekbboy
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 7991
    • Na forum: 11 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 70770

    Wysłano 19 lipca 2006 22:39

    zgłoś naruszenie
    sos boloński knora - ale to chyba nie to samo co wlasnej roboty? :)

    Zmieniony przez - Yarekbboy w dniu 2006-07-19 22:40:06
    Kudowa Zdrój noclegi hotele [http://www.kudowazdroj.net]
    Darmowa baza noclegowa [http://www.holidaycity.pl] dodaj swój obiekt za darmo
  • góra-forte
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 5820
    • Na forum: 8 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 42644
    • Status:Ekspert

    Wysłano 19 lipca 2006 23:03

    zgłoś naruszenie
    Sos knora nie to samo ale dobryy:PA jak samemu no to koncentrat pomidorowy ziola prowansalskie oregano troche czosnku pieprz sol (przyprawy wedlug smaku) ALe z ziolami i oreganu super samaukje Poleam!cala paczke [rawie dodaj;P
    GÓRA---->I am What I am
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 803
    • Na forum: 9 lat
    • Trenuje: 2
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 10957

    Wysłano 20 lipca 2006 08:40

    zgłoś naruszenie
    w jakims temacie testowym ktos wstawiajac fotki spaghetti dal podpis, ze z sosikiem wlasnej roboty... ale to bys musial juz poszukac ktory temat, na pewno ktorys z 1 strony
    "You know what bad genetics are? Being born without legs."

    "In the Iron Game, you only grow if you work HARD"
  • Spychu_15
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 2164
    • Na forum: 8 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 23575
    • Status:Znawca

    Wysłano 20 lipca 2006 09:36

    zgłoś naruszenie
    Spaghetti z pomidorami i Rukolą(taka sałata)

    Drobno siekamy 1 średnią cebulę i 1 ząbek czosnku i podsmarzamy na 1 łyżce oleju rzepakowego lub oliwy, dodajemy 50dag krojonych pomidorów z puszki i gotujemy 15 min na wolnym ogniu. Kilka listków rukoli opłukać, a na patelni uprażyć ok 5 dag orzeszków piniowych. Ugotować makaron wymieszać z sosem rukolą i orzeszkami i zajadać.


    P.S Do sosu można dodać mięso, składników jest na 4 osoby bo taką mam rodzinę
    Barcelona forever!!!
  • ODŻYWIANIE
    domer
    • Pochwały:2
    • Nagany:brak
    • Postów: 35076
    • Wiek: 30 lat
    • Na forum: 11 lat
    • Trenuje: 10
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 235249
    • Status:Ekspert

    Wysłano 20 lipca 2006 10:34

    zgłoś naruszenie
    Ja zawsze sam robie. Dwa srednie pomidory, troche cebuli i gotuje to az zmieknie, ok 10-15min, do tego czosnek, przyprawy jakie lubisz, lyzeczka koncentratu. Oczywiscie pomidory obrane ze skory i pokrojone, cebula tez

    Zmieniony przez - domer w dniu 2006-07-20 10:35:18
    Moderator działu Odżywianie


  • ipres long
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 14
    • Na forum: 8 lat
    • LPA: 266

    Wysłano 20 lipca 2006 12:08

    zgłoś naruszenie
    ja tez sama robie i nawet jest smaczne:D kup sobie najlepije takie pomidorki w puszczce one sa obrane i naprawde super sie nadaja do sosu.. i tez nie sa drogie taka jedna puszka kosztuje niecale 2 zeta:) wloz to do miski dod. bazylii..(duzo) i jakiegos koncentratu tomatowego.. cebulka i pieczareczki (wczesniej zrumienione na zloto) sa w sosie mile widziane:)

    smacznego:)
    I love how he keep my body screamin'
  • julo1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 867
    • Na forum: 10 lat
    • LPA: 11652

    Wysłano 20 lipca 2006 12:59

    zgłoś naruszenie
    najlepszy jest dolmio
  • Yarekbboy
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 7991
    • Na forum: 11 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 70770

    Wysłano 20 lipca 2006 14:21

    zgłoś naruszenie
    ok dzieki za odpowiedzi mam zamiar z wołowiną to robic [tzn najpierw usmazyc wolowinke pokrojona] potem sosik i bedzie mniami
    Kudowa Zdrój noclegi hotele [http://www.kudowazdroj.net]
    Darmowa baza noclegowa [http://www.holidaycity.pl] dodaj swój obiekt za darmo