Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3623 razy
słowa kluczowe: solarium  slonce 
Autor

Solarium a slonce...

SFD

Wysłana - 19 lipca 2004 13:14    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

mam takie pytanie: Jak to jest z opalaniem na solarium i opalaniem na sloncu czy mozna powiedziec ze np. 15 minut na solarium na lozku turbo to tyle samo co np. 5 godzin na sloncu :/ jezeli ktos wie to prosilbym napisac

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 lipca 2004 17:28 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Sniegula

Wysłana - 19 lipca 2004 17:28    Edytuj Cytuj
hmm.. ja niewiem jak to jest jesli chodzi o porownanie czasu lezenie na lozku z czasem spedzonym na sloncu ale wg mnie to solarium jest napewno zdrowsze gdzyz nie wytwaza szkodliwego promieniowania UVB ktorego w slonku jest niestety troszke... ale wracajac do Twojego pytania... mysle ze nie mozna tego porownac... bo kazda osoba opala sie inaczej ... Ja na sloncu opalalam sie pomalu i na blade odcienie brazu... a juz po dwoch trzech wizytach w solarium na odpowiednio 5,7,9 minut zaczelam nabierac koloru czekoladki... teraz dodatkowo opalam sie tez naturalnie i stosuje "wspomagacze" ale mysle ze i bez tego nie nazekalabym na kolor opalenizny...

Pozdrawiam.

It is better for me to die on my feet, than to live on my knees...

sejfdakejk

Wysłana - 21 lipca 2004 18:19    Edytuj Cytuj
Ze solarium zdrowsze od slonca? Wg mnie to slonce jest zdrowsze dla skory. I opala sie duzo przyjemniej, taniej i co najwazniejsze na dluzej

Ciajo jest dobre na wszystko.

God save the cake.

PEACE.

bartkos

Wysłana - 21 lipca 2004 23:08    Edytuj Cytuj
Jedno i drugie ma minusy, ale raczej przy przedawkowaniu. Jesli chcesz isc od czasu do czasu to mozesz spokojnie. Tylko nie bierz zadnych tabletek na opalanie.

Jak ch** może być twardy to i ja mogę !

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 lipca 2004 15:28    Edytuj Cytuj
a czy solarium utrwali opaleniznę słoneczną?

sejfdakejk

Wysłana - 22 lipca 2004 16:07    Edytuj Cytuj
Utrwalac? Hmm.. Moja mama opala sie od kilku lat bardzo intensywnie(na sloncu) i zawsze wyglada jakby wlasnie znad morza wrocila, a zima kiedy opalenizna szarzeje, chodzi co jakis czas na solarium, zeby "odswiezyc" ta opalenizne, wtedy odzyskuje ladny, brazowy kolorek.

God save the cake.

PEACE.

bartkos

Wysłana - 22 lipca 2004 16:47    Edytuj Cytuj
Nie wiem czy sejfdakejk miala na mysli to samo, ale utrwala

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 lipca 2004 16:50    Edytuj Cytuj
wiec tak: wrócilem z nad jeziora, a jadę w góry, więc już tak sie nie opalę, czy jest sens iść teraz na solarkę, zeby "utrwalić"?

bartkos

Wysłana - 22 lipca 2004 17:00    Edytuj Cytuj
Wiec rozumiem ze juz jestes troche opalony. Jesli nie jestes jakos spalony wczorajszym czy przedwczorajszym opalaniem to mozesz osbie isc i sie jeszce troche podbrazowisz, utrwalajac jednoczsnie swoja opalenizne. Mozesz tez spokojnie isc tam po powrocie, troche opalenizny napewno ci jeszce zostanie i zawsze mozesz ja powiekszac. Wyglada to bowiem tak, ze najgorzej jest opalenizne zalapac na pcozatku. Czerwona skora, podraznienie, moze schodzic skora. Pozniej juz caly czas w sumie utrwalasz i juz takich problemow nie ma jak na poczatku.

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 lipca 2004 17:45    Edytuj Cytuj
nie mam problemow, czerwonej skory nie mam, zawsze szybko i łatwo sie opalam, ale nie mam cierpliwości dlugo leżec, wolę poplywać.

czyli jutro ide na solarke, na jak dlugo i jak czesto?
czy pozniej nie jest trudniej sie opalać na słońcu?

sejfdakejk

Wysłana - 22 lipca 2004 19:15    Edytuj Cytuj
Hmm, to chyba logiczne, im bardziej jest sie opalonym, tym dluzej trzeba siedziec na sloncu/w solarium zeby opalic sie jeszcze bardziej.. no, jakos tak to bylo.

God save the cake.

PEACE.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Solarium a slonce...

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.