Witam. Dzisiaj zamierzam wybrać się pierwszy raz w życiu do solarium. Przeczytałem podwieszony post i mniej więcej wiem co i jak, ale czy przed pójściem należy posmarować się jakimś kremem. Czytałem o kosmetykach po solarium, ale nie wiem jak to jest przed. Pozdrawiam.
Nie przed nie smaruj sie niczym , przed panie w solarium proponuja roznegorodzaju kremu przyspieszajace opalanie.Ale to sobie mozna darowac Natomiast po solarium po wieczornej kapieli koniecznie dobrze nawilz skore, polecam nivea soft.
i m p o s s i b l e i s n o t h i n g
Znawca -
1231510404000
Trables
Wysłana - 09 stycznia 2009 19:42
No i byłem. Wybrałem się na 6 minut. Nie jestem czerwony ani nie piecze mnie skóra, a więc myślę, że jest ok Pytałem się pani, która mnie obsługiwała co i jak to powiedziała mi, że jeżeli będę rozsądnie rozplanowywał czas to nie muszę się niczym smarować. Kupiłem sobie beta karoten i zobaczymy ja to będzie
1231526525000
keval
Wysłana - 10 stycznia 2009 15:36
Nawilżać zawsze warto, bo czas opalania nie ma wpływu na skóre, i tak się przesuszy... Betakaroten zawsze mile widziany, tylko radze nie przesadzać, bo opalenizna może robić się żółtawa.
Jak jest profesjonalne solarium, gdzie obsługa poleca dobre kosmetyki i rozsadnu czas opalania, to mozna byc brazowym i bez betakarotenu. Pozdrawiam i nastepnym razem polecam zwiekszyc czas opalania o 2 min.
Znawca -
1231598211000
BananxD
Wysłana - 08 kwietnia 2009 18:31
Mam pytanie :) Czy podczas opalania w solarium, np przy 5 minutach przez całe 5 min świecą sie lampy czy po jakimś czasie one gasna i do czego słurzą te wszystkie guziki
1239208303000
keval
Wysłana - 08 kwietnia 2009 18:44
Lampy gasną same po upływie 5 minut, bo czas ustawia się na sterowniku solarium, robi to personel. Przycisk start i stop jak nazwa wskazuje wiadomo do czego służą, z tym, że ty wciskasz tylko start, jak przygotujesz się i połozysz na łóżku. Przycisk stop w zasadzie nie używasz, łóżko samo się wyłączy jak mini czas. Poza tym pewno będą jeszcze przyciski od opalaczy twarzy, nawiwu, zwiększenia klimy, lub jej wyłączenia i wiele innych. Zapytaj na solarium, obowązkiem personelu jest Ci wszystko wytłumaczyć.