Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 974 razy
słowa kluczowe: solarium  pytanie 
Autor

Solarium - pytanie

GoNzOleJ

Wysłana - 25 grudnia 2008 11:20    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam pytanie odnośnie solarium, jak często i na jaki czas trzeba chodzić aby złapać lekką opaleniznę i później ją utrzymać, nie zależy mi aby się zjarać bardzo ale tylko trochę, myślę że mam tendencję do opalania i słońce szybko mnie łapie(mam śniadą karnacje ale w zime jest masakra).

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 grudnia 2008 19:11 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

. qba .

Wysłana - 25 grudnia 2008 19:11    Edytuj Cytuj
ja chodzę dwa razy w tyg po 8 min,i polecam solarium z bryzą.Jak pierwszy raz idziesz to max 5min.PZdr

Cfaniac

Wysłana - 29 grudnia 2008 01:33    Edytuj Cytuj
Pierw przykatuj solare co 3 dni a potem gdy już złapiesz kolorek jaki chcesz poprostu chodź raz na tydz/dwa ( to już sam musisz wyczuć) aby utrzymac kolorek.

malutka_k

Wysłana - 29 grudnia 2008 12:21    Edytuj Cytuj
1) jest temat podwieszony o solarium
2)jaki masz fototyp? na tej podstawie najłatwiej powiedzieć ile? na ile?i co ile? na solarium
Specjalista -

GoNzOleJ

Wysłana - 29 grudnia 2008 12:29    Edytuj Cytuj
wydaję mi się że jestem fototypem 2

malutka_k

Wysłana - 29 grudnia 2008 16:51    Edytuj Cytuj
7-8 min na pierwszy raz ok :)
odczekaj 2-3 dni i możesz isć. po 3-4 razach wystarczy raz na tydzień po 9-10 minutek

Zmieniony przez - malutka_k w dniu 2008-12-29 16:52:19
Specjalista -

Cfaniac

Wysłana - 01 stycznia 2009 20:25    Edytuj Cytuj
odczekaj 2-3 dni i możesz isć. po 3-4 razach wystarczy raz na tydzień po 9-10 minutek

Napisałem to kilka postów wyżej.

keval

Wysłana - 02 stycznia 2009 23:25    Edytuj Cytuj
To i ja coś dopowiem, po długiej nieobecności na forum...
Na początku zapytaj jaki na solarium maja lampy. Jezeli zaczynasz dopiero zabawe z solarium pod żadnym pozorem nie wchodz na te o mocy 220W, po sie poparzysz juz przy 6 minutach. Najlepiej wybrac mozliwie słabe, ale teraz chyba solarium ze słabszymi niż 160W nie znajdziesz i to na takich weź sobie 6 minut. Jeżeli nie wystąpi podraznienie możesz wejść po 3 dniach np już na 8 min itd stopniowo zwiększając czas.
Dla podtrzymania kolorku wystarczy wejść potem raz na 2 tyg. na sesję 10 minutową.
Chce jednocześnie ododać, że opalanie się na mocnych lampach(180, 200,220 ) po 15 min i więcej jest bezsensowne, bo taka opalenizna bardzo szybko schodzi. Pamiętajmy, że skóra to zywa tkanka i z taka dawka promienie UV może spowodować podrażnienie i nic więcej.
Druga sprawa jest taka, że mamy naturalną barierę i gdy dojdziemy do pewnego maximum nie opalimy się bardziej bez odpowiednich kosmetyków, nawet gdybyśmy lezeli po 20 min na 220W.
Zyczę przyjemności opalania z głową i sukcesów w Nowym Roku dla Wszystkich uzytkowników forum
Znawca -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.