Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 533386 razy
Autor

SoLaRium- wszystko o opalaniu

_mała_22_

Wysłana - 19 lutego 2005 11:55    Edytuj  Cytuj
Ostatnio przeczytałam w internecie o maseczce która poprawia koloryt skóry ,jest to maseczka z marchewki,czy ktos ja stosowal??

Ka_musia

Wysłana - 02 marca 2005 13:26    Edytuj Cytuj
Kurce kurce...sama czasem sie wyrwe na solarium..choc bardzio nielubie jak ktos przesadza przeciez to wyglada tak ochydnie jak murzyny w zime! ble ble ble pewnei wiecie o co mi chodzi;/ Chodze dwa razy na miesiac moze :0 ale tak tylko :) ale jak wiadomo solarium jest i bedzie rakotwórcze....i takei tam ******ly...ryzyko duze... niemam weny spadam:) !

Tom_s

Wysłana - 04 marca 2005 02:22    Edytuj Cytuj
" ale jak wiadomo solarium jest i bedzie rakotwórcze...."

tak sie sklada ze tu sie nie zgodze :D Patrząc w ten sposób nie powinno się wychodzić z domu bo przez dziurę ozonową dociera do nas UVC które jest niebezpieczne, przypadkowo można złamać nogę itp.

Jasne jest że solarium może być niebezpieczne ale tylko wtedy gdy ludzie przesadzają z opalaniem. Duże jednorazowe dawki promieniowania (poparzenia) to to co zdrowe nie jest. We wszystkim należy zachować umiar i o tym trzeba pamiętać ;)

Samowar

Wysłana - 19 marca 2005 15:17    Edytuj Cytuj
a jak ma sie solarium do zelu zluszczajcego do twarzy wydajew mi sie ze jak pojde opale sie i i bede myl twarz raz dwa na tydzien tym zelem to opalenizna mi zejdzie??

zyc szybko umierac mlodo i h**...ON

"Popatrzcie tylko na wypowiedzi Samowara to jest jakis spamer!
Zawsze daje tylko te ""a wypowiedzi zadnej!"

-MJ-

Wysłana - 20 marca 2005 17:45    Edytuj Cytuj
13.Brodawki i pieprzyki to przeciwwskazanie do wizyt w solarium. Skonsultuj to najlepiej z lekarzem.
-----
Czy ktos z Was mimo przeciwwskazan opala sie w solarium majac pieprzyki? Czy jest to az taka bariera? ;<

Tom_s

Wysłana - 21 marca 2005 03:14    Edytuj Cytuj
Samowar: tak się ma, że robienie peelingu jest zalecane także przy opalaniu. Złuszczasz stary naskórek dzięki czemu skóra jest zdrowsza i jeszcze lepiej promienie UV docierają do skóry. Opalenizna jest ładniejsza i trwalsza.

MJ: powinno dla własnego bezpieczeństwa skonsultować się to z lekarzem. Czasami dermatolog zaleci wycięcie/zamrożenie co większych pieprzyków. Szczególnie duże znamiona/pieprzyki dobrze jest podczas opalania czymś zakryć (np. plastrem) żeby w te miejsca nie docierały promienie UV. Ja osobiście mam skłonności do powstawania pieprzyków po opalaniu szczególnie na plecach i brzuchu ale opalam się... (w okresie zimowym gdzie i tak nigdzie się nie rozbieram wolę czasami opalać się w koszulce - tak żeby tylko opalić twarz... latem żeby głupio nie wyglądać to już normalnie :) )

-MJ-

Wysłana - 21 marca 2005 14:15    Edytuj Cytuj
Dzieki wielkie Tom, za wyczerpujaca odpowiedz. Nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia, czy jesli pojde 1. raz na solarium (fototyp 2) na 5 minut, to bede mial czerwona, spieczona skore na drugi dzien? Jestem raczej blady, poza przedramionami, bo latem sie specjalnie nie opalam, wole poplywac !:D.

Tom_s

Wysłana - 21 marca 2005 18:51    Edytuj  Cytuj
5 minut to na tyle krotki czas ze nie powinna skora byc czerwona ale... wszystko zalezy od tego jak mocne sa lampy w lozku na ktorym chcesz sie opalac, a tego dowiesz sie juz od obslugi solarium (i oni doradzą Ci czy taki czas bedzie odpowiedni czy moze lepiej mniej lub wiecej).

-MJ-

Wysłana - 21 marca 2005 20:04    Edytuj Cytuj
Ok, a jakies plamy, nierowna opalenizna mi groza? x]

Tom_s

Wysłana - 21 marca 2005 21:31    Edytuj Cytuj
nie :)
ps. calkiem fajna taka opalenizna jak w Twoim avatarku :D

Odpowiedzi jest na 155 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.