Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 533472 razy
Autor

SoLaRium- wszystko o opalaniu

Jenna_20

Wysłana - 14 stycznia 2005 09:27    Edytuj  Cytuj
Niestety Twoj fototyp to jeden z najbardziej narażonych na poparzenie!!!!!Nie licz na mahoniową opalenizne.Moja kolezanka ma podobny problem do Ciebie,opala sie góra 5 min w solaium a i tak jest czerwona jak rak no i piegi po opalaniu 'uwydatniaja sie'
Znawca -

pilkarz14

Wysłana - 14 stycznia 2005 14:49    Edytuj Cytuj
a ja mam ciemne wlosy ciemne oczy i wsumie ciemna skore tylko na twarzy troche czerwony ;/
czy moge isc na solarium i na jaki czas:>??

1 miejsce w typerze ligi polskiej 2003/04
Najwierniejsi Rycerze Najstarszej Królowej - Resovia Rzeszów
A C A B - Za wami stoi prawo za nami prawda

Eska

Wysłana - 14 stycznia 2005 17:01    Edytuj Cytuj
idz na solke to ci powiedza od ilu masz zaczac, jak sie cykasz to wez na poaczatek 5 min i zobacz co i jak

btw: wczoraj bylem z laska na solce ona szla na 15 min, to mowie co bede czekal i sie wbije na jakies lozeczko, a teraz jest promocja placisz 12 zl i opalasz sie ile chcesz... znaczy max 25 min. No i ogolnie troche sie zjaralem hehe ale myslalem ze bedzie gorzej

!-=PEACE, LOVE & TOLERANCE=- !

pilkarz14

Wysłana - 14 stycznia 2005 18:00    Edytuj Cytuj
bylem na 7 minut i chyba wszystko bylo dobrze )

czy trza uzyc jakis krem po solarce na twarz ???
np.nivea ;->????

Zmieniony przez - pilkarz14 w dniu 2005-01-14 18:59:38

Aspanu

Wysłana - 15 stycznia 2005 16:34    Edytuj Cytuj
Wczoraj bylem po raz pierwszy 10 minut, przedtem caly wysmarowalem sie kremem...jednak dowiedzialem sie ze niebezpiecznie jest opalac sie facetom na waleta czyli nago, chodzi o napromieniowanie jąderek...nie wiem czy to bzdura czy prawda co wy na to? Bo o jajka trzeba dbać:P

Dembasmax

Wysłana - 16 stycznia 2005 17:51    Edytuj Cytuj
Siema mam pytanie. Planuje zaczac smigac na solar od lutego, od lutego zaczynam rowniez cykl sterydowy(100 bionabolu i 5 amp. Omnadrenu 250) Czy widzicie jakies przeciw wskazania.

I drugie pytanie Mam ciemne wlosy i piwne oczy skore niestety jasna, zawsze jak sie opalalem to na raczka. Ale w ostatnie wakacje bylem ostroznieszy i ladnie sie przyromienilem. Jaki mam foto typ wydaje mi sie ze cos pomiedzy 2 i 3 ale nie jestem pewnien.

Eska

Wysłana - 16 stycznia 2005 18:06    Edytuj Cytuj
jak jedziesz na cyklu to solka ci sie przyda

!-=PEACE, LOVE & TOLERANCE=- !

Tom_s

Wysłana - 22 stycznia 2005 01:38    Edytuj Cytuj
"btw: siostrze juz zeszlo po 7 dniach to opalanie bezpieczne... wiec lipa na max"

Nie jest lipa tylko takie ma działanie akurat ta metoda opalania... Przeważnie to pierwsze opalanie utrzymuje się krócej i dopiero przy drugim opalaniu efekt utrzymuje się dłużej. Do zwyklego solarium raczej nie ma co tego porownywac bo zarowno w jednej jak i drugiej metodzie są plusy i minusy. Napewno opalanie bez promieni UV jest bezpieczniejsze dla zdrowia i polecane jest właśnie dla osób mających przeciwwskazania do opalania w solarium.

A jesli chodzi o skladniki... jest to rodzaj samoopalacza, tyle ze nie jest to to samo co lezy na sklepowych półkach. Jest nieporównywalnie lepszej jakości i napewno ma inny skład.

Pozdrawiam

monia_a

Wysłana - 22 stycznia 2005 20:16    Edytuj Cytuj
a propo solariów ma pytanko a więc jestem alregiczką mam chyba fototyp 3 chociaż sama nie wiem w każdym razie mam ciemne blond włosy,niebieskie oczy i bardzo blądą cerę a więc jesli jestem alergiczką to czy moge iść do solarium??i od którego roku życia można tam chodzić(mam młodszą koleżankę)bardzo proszę odpowiedzcie na moje pytanko z góry dziękuję i pozdrawiam

pilkarz14

Wysłana - 23 stycznia 2005 00:26    Edytuj Cytuj
pytanie pewnie było zadawane ale czy uzywajac kremu acne derm na pryyszcze moge chodezic na solarium... 2 razy w tygodniu po 8 min ??

Odpowiedzi jest na 155 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.