Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 533344 razy
Autor

SoLaRium- wszystko o opalaniu

Raymond

Wysłana - 02 lipca 2004 18:19    Edytuj  Cytuj
Witam,
Różne kwestie dotyczące blizn są niejednoznacze każdy organizm może inaczej reagować na promienie UV, jednak myśle,iż blizna nie jest "świeża" i nie obejmuje dużego obszaru ciała i bez problemu możesz się opalać.Ja osobiscie preferuje opalanie w Tubie ,ponieważ ciało opala się rownomiernie jest idealna cyrkulacja powietrza i ciało nie styka się bezposrednio z powierzchnią co w jakiś sposób zapewnia nie tylko komfort ale i ochrone.Staram się dość regularnie zarzywać beta-karoten ,polecam szwedzkiej firmy "Solarin",naprawdę daje efekty i przede wszystkim chroni, po seansie na nawylżenie skóry bardzo dobry jest Nivea Body Milk z olejkiem migdałowym i witaminą E to wszyystko dla skóry ale także by zwalczyć wolne rodniki tak niebezpiecznie powodujące zmiany rakowe to by było na tyle pozdrawiam wszystkim zwoleników opalania w Solarium ----->

1971-1996-=TuPaC AmArU ShAkUr=-
-= DORADCA w dziale Uroda© =-
-= Znawca w dziale Nasze Zdjęcia© =-
Znawca -

Raymond

Wysłana - 02 lipca 2004 18:27    Edytuj Cytuj
a apropo opalania nóg w Tubie ,otóż tak opalają się one troche gorzej,lecz nie psuje to tak ogólnego wrazenia,jeżeli jednak kogoś to bardzo razi,może skorzystać 1 z łóżka opalającego i po sprawie.....

Znawca -

Jenna_20

Wysłana - 06 lipca 2004 18:04    Edytuj Cytuj
raymond ja akurat nie widze roznicy w opalaniu nog w tubie i w lezacym łózku,wytłumacz mi róznice bo ja jej nie widze wogole.
Znawca -

Raymond

Wysłana - 06 lipca 2004 18:10    Edytuj Cytuj
moja piękna ,otóż potwierdzam opinie na temat ,że w Tubie nogi opalają się nieco gorzej niż na łóżku ,niewiem co może być tego winikiem pozdro------>

Znawca -

Raymond

Wysłana - 06 lipca 2004 18:15    Edytuj Cytuj
Wiele osób tak twierdzi, jakaś prawda w tym jest, oczywiście ma się też dotego predyspozycja organizmu i ilość barwnika pod skórą......

Znawca -

SFD

Wysłana - 06 lipca 2004 21:12    Edytuj Cytuj

Wiecie tak wg mnie to coś takiego jak solarium w ogóle nie powinno powstać! Mamy słońce! Po co narażać własne zdrowie???

bliNd87

Wysłana - 13 lipca 2004 15:56    Edytuj Cytuj
Mam fototyp 2. Praktycznie zawsze po solarce 3/4 dni i opalenizna mi schodzi :( [smaruje kremami ale nic nie pomaga].Tak samo mam ze sloncem.Rok temu z Grecji wrocilem wszystko lux, a opalenizna zeszla po tygodniu wrrr tzn. z twarzy :/ Z reszty ciala opalenizna dlugo sie 3mala. Ogolnie cos twarz mi sie wolno opala, ale reszta body wporzodq.Co mam zrobic ? : D blado niechce wygladac ale jak sie jush opale to schodzi szybko :{

<<>>White Star Division<<>>

Tom_s

Wysłana - 17 lipca 2004 22:56    Edytuj Cytuj
Witam

To moj pierwszy post na forum DSF - mam nadzieje ze bede tu czesciej zagladal i pisal

Jenna - mam pytanie co do pkt.16 - &quot;16.Po wizycie w solarium nalezy odczekać godzine zanim wskoczymy pod prysznic. Woda która będziemy sie myc powinna byc raczej chłodniejsza niz gorętsza. &quot;

Wiesz moze dlaczego nie mozna? Na stronie Ergoline'a jest informacja:

Prysznic po solarium?
Pogląd, że odświeżający prysznic po solarium zmywa i ściera opaleniznę, jest fałszywy. Opalenizna powstaje w skórze, a nie na skórze. Pielęgnowanie skóry przy użyciu prysznica i kremu nawilżającego tylko spowoduje, że opalenizna nabierze wyrazu .

Pozdrawiam

Raymond

Wysłana - 17 lipca 2004 23:18    Edytuj Cytuj
nietrzeba czekać godziny ten pogląd na ten temat jest przesadzony , mowa jest jednynie wtedy gdy chcemy się kompać w gorącej wodzie i wcierać mydło gąbką &quot;szorować&quot; co jest nie wskazane ,natomiast sam letni prysznic jest jak najbardziej wskazany nie tylko nawilizy wysuszoną skorę ale także będzie jędrniejsza w skutek niższej temperatury np 27-28 stopni pozdro------&gt;

-= DORADCA w dziale Uroda&copy; =-
-= Znawca w dziale Nasze Zdjęcia&copy; =-
Znawca -

Tom_s

Wysłana - 17 lipca 2004 23:54    Edytuj Cytuj
&quot;6.Turbo to zazwyczaj łózko którego lampy maja moc około 160 V, zwykłe łóżko to około 100 V. Tak więc na łóżku Turbo opalimy sie szybciej. Jednak niektórzy właściciele solarium oszukują i często 160 zastępują 100 twierdząc ze jest to łózko Turbo. Dlatego wybieram zawsze 100&quot;

Wszystko fajnie Chciałem dodać od siebie że moc nie jest głównym wyznacznikiem tego jak mocno opala lampa i oprócz samej mocy (np. 100 i 160W) większe znaczenie ma współczynnik rumieniowości i to wokół niego się wszystko kręci - im jest on mocniejszy tym mocniej się opalamy. Przeważnie w solariach stosuje się współczynniki 2,3 i mocniejsze 2,6 (takie lampy ostatnio założyłem u siebie i powiem jedno - przeciętna osoba (średnio opalająca się) po 12 min. wychodzi spieczona )

Zmieniony przez - Tom_s w dniu 2004-07-18 00:00:48

Odpowiedzi jest na 155 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.