logo
zamknij zamknij

Smażenie na oleju

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 654

0 5 0
napisał(a)
XxRecoNxX
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 2016 lat Na forum 74 dni Przeczytanych tematów 32
Cześć
Przygotowuje rano trzy posiłki na dzień i smażę kurczaka na patelni z olejem z pestek winogron czy jak wlej 45g oleju to mogę go wliczyć w bilans kaloryczny?
Po smazeniu wyciągam kurczaka i mieszam w tym tłuszczu ryż by nabrał smaku.
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
georgu Moderator
Ekspert
Szacuny 1374 Napisanych postów 34149 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 187574
Skoro spożywasz go, to dlaczego miałby nie być wliczany? Jeśli zostawałby na patelni to wiadome, że wliczałbyś tylko część, ale skoro sprzatasz go z patelni to nie widzę innego rozwiązania jak wliczyć.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY" Instruktor Kulturystyki

1
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 986 Napisanych postów 3639 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 77422
W takim wypadku liczyc cale 45g - j/w
Tu jeszcze jako ciekawostka do poczytania na temat oleju z pestek winogron: http://potreningu.pl/articles/2472/olej-z-pestek-winogron--nie-taki-znowu-zdrowy- 

""Doubt is enemy number one of progression" Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html

1
napisał(a)
XxRecoNxX
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 2016 lat Na forum 74 dni Przeczytanych tematów 32
Dzięki za odpowiedź. A jaki olej byście polecili zamiast z pestek winogron?
napisał(a)
kamilplnk
Ekspert
Szacuny 319 Napisanych postów 4915 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 97856
Olej kokosowy lub np smalec,maslo klarowane

napisał(a)
georgu Moderator
Ekspert
Szacuny 1374 Napisanych postów 34149 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 187574
Dokładnie, tak jak Kamil

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY" Instruktor Kulturystyki

napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 322 Napisanych postów 656 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4818
ja osobiście polecam hmmm nazwę to smażeniem ale całkowicie bez tłuszczu na teflonowej, a olej np lniany dodać później po wszystkim do warzyw/ryżu/kaszy ogólnie do posiłku :)

napisał(a)
Zielin
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 4149 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 40262
Najlepiej to spiskać patelnię PAMem, dać trochę sosu sojowego i pichcić pod pokrywką. Zdrowo i beztłuszczowo.

http://www.sfd.pl/Melina_u_Zielina__wersja_poprawiona-t637512.html

napisał(a)
kamilplnk
Ekspert
Szacuny 319 Napisanych postów 4915 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 97856
Zielin
Najlepiej to spiskać patelnię PAMem, dać trochę sosu sojowego i pichcić pod pokrywką. Zdrowo i beztłuszczowo.
a usmazenie na masle czy smalcu to niby niezdrowo?

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kilka pytań